ایستاده‌ بودم‌ روی‌ جدول‌ جوی‌، گِل‌های‌ بغل‌ پوتین‌ راستم‌ را مالیدم‌ به‌ لبه‌ جدول‌. سرشب‌ واکسشان‌ زده‌ بودم‌. دلم‌ می‌خواست‌ وقتی‌ بالای‌ سر جنازه‌ام‌ می‌رسند ببینند‌تر و تمیز، مثل‌ بچه‌ آقا‌ها مرده‌ام‌....

به گزارش خبرآنلاین، رمان «هیس» نوشته محمدرضا کاتب‌ که برنده جایزه کتاب سال منتقدان ۷۹ برای پنجمین بار از سوی انتشارات ققنوس با قیمت ۵ هزار تومان روانه بازار نشر شده است.

راوی داستان (سرکار) مامور پلیسی است که دچار آشفتگی ذهنی است و آخرین روزهای زندگی خود را می‌گذراند و مدام خون بالا می‌آورد و ناقل داستانی است که چند شخصیت اسمی با خصلت‌های خاصی هستند؛ «جهان‌شاه» متهم به قتل ۱۷ زن است و با شکافتن سینه زنان می‌خواهد تا تپش قلبشان را بیرون از سینه ببیند و خماری چشمانشان را در حین جان دادن. «پسر صمد» دله‌دزدی که با کش‌رفتن بار گندم مردم زندگی می‌کند و در واقع بچگی خود راوی است؛ «مجید» که به‌خاطر جدا شدن از زنش (عشقش) خودکشی می‌کند و «سرکار» که هر دوشنبه در اتوبان برایش خیرات می‌دهد و منتظر چشم آبی و راننده تریلی است.

هیس

داستان با این جملات آغاز می‌شود: «ایستاده‌ بودم‌ روی‌ جدول‌ جوی‌، گِل‌های‌ بغل‌ پوتین‌ راستم‌ را مالیدم‌ به‌ لبه‌ جدول‌. سرشب‌ واکسشان‌ زده‌ بودم‌. دلم‌ می‌خواست‌ وقتی‌ بالای‌ سر جنازه‌ام‌ می‌رسند ببینند ‌تر و تمیز، مثل‌ بچه‌ آقا‌ها مرده‌ام‌....»

محمدرضا کاتب (زاده ۱۳۴۵، تهران) کارگردان و نویسنده ایرانی ۳۷ سال‌ دارد. گرایش‌ به‌ نوآوری‌ و تجربیات‌ تازه‌ از بارزترین‌ ویژگی‌های‌ آثار اوست‌. وی در رشته کارگردانی تلویزیونی فارغ التحصیل شد و به سریال سازی و فیلم‌نامه نویسی اشتغال یافت. رمان «هیس-۱۳۶۹» باعث مطرح شدن او در جامعه نویسندگان ایران شد که البته این رمان به عنوان کتاب سال نیز برگزیده شد. کاتب قبل از انتشار رمان هیس هم جوایزی را برای برخی از آثارش که عمدتا مربوط به داستان نوجوانان بود، دریافت کرده‌است.

وی نویسندگی را از نوجوانی آغاز کرد و آثاز اولیه خود در که در جمع داستان نویسان مسجد جوادالائمه می‌نوشت در مجله کیهان بچه‌ها چاپ می‌کرد. کاتب از جوان‌ترین اعضای آن جمع به شمار می‌رفت. کتاب‌های ابتدایی او نیز درون مایه طنز داشته‌است. بعد از آن در دانشکده صدا و سیما مشغول به تحصیل شد. از نویسندگان هم سن و سالش پرکار‌تر و نه داستان «اولین قدم»، «شب چراغی در دست»، «قطره‌های بارانی»، «نگاه زرد پاییز»، «ختم ارباب والا»، «جای شما خالی»، «بلاهای زمینی»، «عبور از پیراهن» و «پری در آبگینه» را تنها در دهه ۶۰ به چاپ رسانیده‌است. درون مایه کتاب‌های ابتدایی وی، عمدتا جنگ و مخصوص گروه سنی کودکان است.

همسایه مسیح، دست‌ها پشت گردن، فقط به زمین نگاه کنید (منتخب دومین دوره کتاب سال دفاع مقدس -۷۳)، یک حرف قشنگ‌تر بزن و دوشنبه‌های آبی ماه، کتاب‌های بعدی او هستند. پس از آن بود که رمان مطرح هیس را در سال ۷۸ به چاپ رسانید که جایزه بر‌ترین رمان سال منقدان و نویسندگان مطبوعات را برد. پس از آن «پستی»، «وقت تقصیر» و در سال ۱۳۸۸، رمان «آفتاب‌پرست نازنین» را منتشر کرد.

۲۹۱/۶۰

کد خبر 153121

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام TR ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۳
    0 0
    متولد 1345 هستندولی فقط 37 سال دارند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/ ماشالله جوان مانده اند!!

آخرین اخبار