مجید رضائیان: صداوسیما، این‌بار به ارزش خبری هک‌شدن جایگاه‌های سوخت، توجه کرد

مجید رضائیان، پژوهشگرِ ژورنالیسم، معتقد است صداوسیما فقط این‌بار به عنصر ارزش رویداد توجه کرده که اقدامی مفید و موثر است و اگر این روند ادامه پیدا کند، می‌تواند اعتماد مخاطب را جلب کند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پس از هک شدن جایگاه‌های سوخت و اخلال در ارائه بنزین، صدا و سیما پس از مدت‌ها سراغ پوشش هم‌زمان این رویداد رفت تا اطلاعات را به صورت فوری و کامل در اختیار مخاطبان قرار دهد؛ حرکتی که از نظر افراد زیادی، متفاوت‌تر از همیشه بود و نشان می‌داد صداوسیما گام مثبتی را در این زمینه برداشته است.

مجید رضائیان، استاد دانشگاه و پژوهشگرِ ژورنالیسم، درباره پوشش خبری صداوسیما در این زمینه گفت: «در پوشش خبری رویدادها، اصلی به نام timming وجود دارد؛ یعنی زمانی که یک رویداد رخ می‌دهد، خبر، مرحله به مرحله اطلاع‌رسانی می‌شود. بنابراین در این نوع پوشش خبری که به آن emergency news یا همان خبرهای به هنگام گفته می‌شود، سرعت بسیار مهم است. در این نوع از خبر ما نمی‌توانیم صبر کنیم تا تمام عناصر خبر کامل شد، بلکه باید مرحله به مرحله خبر را اطلاع‌رسانی کنیم تا در نهایت خبر تکمیل شود. این قاعده حرفه‌ای خبر است.»

او ادامه داد: «در این موارد، نگاه سیاسی نمی‌تواند دخیل باشد، بلکه خود رویداد تعیین‌کننده است. اگر در کار روزنامه‌نگاری، یک مثلث تصور کنیم، با «سه ضلع» رو به رو می‌شویم. یکی از اضلاع آن مثلث، «ارزش رویداد»، ضلع دیگر «نیاز مخاطب» و ضلع سوم هم «سیاست رسانه» است. در ایران، معمولا دو ضلع ارزش رویداد و نیاز مخاطب، کم‌تر دیده می‌شود، آن عملکردی که درباره وضعیت پمپ بنزین‌ها از سازمان صداوسیما دیدیم، حاکی از این بود که ارزش رویداد، در پوشش خبری این سازمان یک جایگاهی پیدا کرده و این اتفاقی حرفه‌ای و مثبت است. هرچه قدر بیش‌تر به ارزش رویداد توجه شود، مخاطب احساس می‌کند که برخورد مناسب‌تری با او شده و به نیازش رسیدگی شده است.»

این پژوهشگر ژورنالیسم، درباره یکی از نیازهای اصلی مخاطب برای آگاهی از اخبار گفت: «نیاز مخاطب این است که در پوشش خبری، اطلاع‌رسانی دقیقی انجام شود و زمانی که این اقدام انجام می‌شود، مخاطب هم راضی است. تنها نکته‌ای که دوستان در صداوسیما باید به آن توجه کنند، این است که به (timming) دقت کنند و اخبار را مرحله به مرحله تکمیل کنند. ممکن است یک رویداد، ۱۰ خبر داشته باشد، یا یک رویداد مانند حادثه ۱۱ سپتامبر در همان ساعات اول، دو هزار خبر داشته باشد. بنابراین باید به تناسب آن رویداد، خبرها و روایت‌ها مرحله به مرحله ارائه شود.»

رضائیان درپایان گفت: «ارزش رویداد به عنوان یک ضلع از مثلث، در روزنامه‌نگاری برای صداوسیما به جایگاه واقعی خودش رسیده و امیدواریم که این موضوع ادامه داشته باشد. داوری من این است که صداوسیما در این اتفاق به ارزش رویداد توجه کرده در حالی که تا کنون کم‌تر به این مورد توجه شده است. توجه به ارزش رویداد را نمی‌توان نادیده گرفت چون بسیار مهم است و به مرور زمان باعث جلب مخاطب خواهد شد.»

۵۷۲۴۵

کد خبر 1567596

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۱:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
    21 1
    بدبختی نیست که ما به جای شنیدن اصل خبر مجبور شویم کانال ها بیگانه را رصد کنیم تا از فرم پوشش خبری آنها به اصل خبر پی ببیریم که آنهم ممکن درست حدس زده باشیم یا غلط؟ البته درصدی از مردم قادر به انجام این کار هستند و عده زیادی ممکن است دروغبافی های شبکه های خبری بیگانه را باور کنند و جانشان به خطر بیفتد. از طرفی این کار برای کسانی که تحلیل نسبتاً درست از ماجرا هم می کنند با صرف انرژی و درگیری های روانی همراه است و نگرانی هایی در آنها ایجاد می کند که تا مدت ها با آن درگیر هستند تا به واقعیت خبر پی ببرند. دو کلمه حرف راست و درست به مردم تحویل بدید تا جلوی همه این فجایع را بگیرید.
  • reza TR ۱۲:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
    10 29
    چون این اقدام از طرف خود دولت بوده برای تسهیل در اجرا کردن طرح صیانت ! پوشش خبری هم به همین خاطر افزایش پیدا کرده فردا میان میگن دیدین اگر صیانت میکردیم اینطوری نمیشد پس نت خارج قطع!
    • ناشناس IR ۱۳:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
      15 0
      خدایا ما را از تحلیل های عجیب و غریب رها بفرما🤲
    • مهدی IR ۲۳:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
      0 0
      یعنی علیه خودشان تا این حدکاری کنند . وحتی بیلبورد هک شده هم نظر شما رو جدا رد میکنه .
  • IR ۱۲:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
    21 2
    خبر هک شدن پمپ بنزین ها خیلی سریعتر از فضای مجازی پخش شد و این خیلی جالب بود و حتی خبر ۲۰:۳۰ در مورد زاکانی هم خیلی عجیب و قابل توجه بود ... ظاهرا صدا و سیما قصد دارد رویکرد خبری خود را تغییر دهد
    • IR ۱۴:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
      12 1
      همه امیدواریم که واقعا اینطور باشه.انشالله
    • من IR ۱۹:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
      0 1
      تو چه ساده ای بنده خدا!!
  • مهدی IR ۱۴:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
    16 22
    با وجود شبکه های اجتماعی مانند تلگرام ,اینستاگرام و ... مردم دیگر نیازی به تماشای سیمای میلی ندارند.
    • IR ۱۹:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
      0 1
      10 دیسلایک؟؟!!! جه بات های فعالی داره اینجا!! خخخ
    • عباس IR ۱۰:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۴
      0 0
      بله درسته صدا و سیمای میلی فقط دارن پول مردم رو میخورن
  • Arian IR ۱۷:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
    0 1
    با دوهزار و هشتصد میلیارد بودجه اختصاصی به صدا و سیما و چندبرابر همین مبلغ از تبلیغات،هنر کرده واقعا،شق القمر کرده
  • IR ۱۰:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۷
    1 0
    هیچکس بدش نمی آید یک رسانه ملی شفاف و پشتیبان مردم داشته باشد. این رسانه باید خط مقدم انتقادات و شفاف سازی باشد و نه جبهه ای علیه مردم مخصوصا مردم هوشیار ایران به امید آن روز
  • واقع بین IR ۱۰:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۷
    0 1
    سلام، اینقدر بوق و کرنا نکنید که ما خوبه ایم، این روش خالی کرن جیب مردم، یک شانتاژ رنگ و رو رفته قرن ۱۹ میباشد که در اتاق فکر آقایان به نتیجه و مرحله اجرا رسیده، از صفر تا صدش. تو خود بخوان محفل این کج راه را.
  • ناشناس IR ۱۱:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۷
    1 0
    واقعیتش اینه که هیچکس واقعیت مطلبو نمیگه صدا سیما خبر به نفع خودش و دولت میگه رسانه های خارجی هم به نفع خودشون این وسط فقط مردم بدبختن که درد میکشن
  • مهران IR ۱۲:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۷
    1 0
    ببینید از هک شدن پمپ بنزین ها کی سود می بره اونوقت معلوم می،شه کار کیه!!!!!!!!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین