وی از کودکی علاقه زیادی به ریاضیات داشت به طوری که در 12 سالگی، پس از شنیدن صدایى که از برخورد کارد و بشقاب چینی به وجود آمد، مشغول تهیه کتابی درباره مبحث صوت گردید. وی در همین سال، مسائل و قضایای هندسه اقلیدس را بدون کمک از کتاب، حل کرد.
پاسکال در سالهای بعد تحقیقات مهمی در ریاضی و فیزیک به انجام رساند که تنظیم قوانین فشار و تعادل مایعات با نام خود او، از شهرت جهانی برخوردار است. وی در 31 سالگی به همراه یکی از ریاضیدانان زمان، حساب احتمالات را که امروزه در فیزیک از اهمیت خاصی برخوردار است به وجود آورد. او همچنین 180 درجه بودن مجموع زاوایای مثلث را اثبات کرد ودر 18 سالگی نوعی ماشین حساب ساخت.
پاسکال در جوانی مسیر تحقیقاتی خود را از مسائل فیزیک به جانب فلسفه سوق داد و بقیه عمر خود را در این علم صرف نمود، زیرا چنانکه میگفت دل نیز برای خودش دلایلی دارد که مغز قادر به فهم آنها نیست. او به عنوان یک فیلسوف معتقد به تسامح و التقاط افکار بود و تلاش، کوشش و مناظره برای اثبات صحّت نظرات خود و بطلان نظریات را قبول نداشت.
پاسکال معتقد بودکه مقام و ثروت، نه حق الهی است نه حق طبیعی، بلکه صرفاً زاده تصادف میباشد. پاسکال با آنکه خود از هواخوهان مسیحیت بود، با این حال با هرگونه اقدام جابرانهای برای مسیحی کردن دیگران مخالفت میکرد. او در اواخر عمر به مذهب گرایید وکتاب های "نامههای ولایتی" و افکار خود را در این باره نگاشت که شهرت فراوانی یافتند و مهارت او را در نویسندگی نیز به نمایش گذاشتند. بِلْزْ پاسکال سرانجام در 19 اوت 1662م، در 39 سالگی درگذشت.
/6262
نظر شما