اخیرا برخی نمایندگان مجلس اعلام کرده اند که بهتر است به جای شتر که نرخ آن همیشه مبنای تعیین نرخ دیه بود نقره جایگزین آن شود. این موضوع واکنشهای متفاوتی را داشته است به طوریکه اسدالله جولایی رییس ستاد دیه می گوید: آن چیزی که در شرع منظور شده وجه رایج است و نمیتوان به عقیده برخی با ضرب سکه نقره این امر را انجام و نقره را جایگزین شتر کرد.
وی شرکتهای بیمه ای را عامل این موضوع می داند و تاکید می کند که آنها به دنبال منافع خود هستند در حالیکه برای این موضوع باید شرع را در نظر گرفت.
وی در گفت وگو با خبر آنلاین ادامه می دهد: این بحث خارج از موضوع است زیرا دیه از لحاظ شرعی از میان 6 مورد عنوان شده در قانون ارزیابی میشود به صورتی که 3 معیار آن یعنی ، حله یمانی، طلا و نقره از سال 73 به بعد منتفی شده و فقط از سه مورد دیگر یعنی شتر و گاو و گوسفند که از میان آنها شتر ارزانترین قیمت را دارد هر ساله توسط قوه قضائیه به عنوان نرخ دیه تعیین و به شرکتهای بیمه اعلام میشود.
وی با بیان این که رایج شدن نقره به معنای تغییر وجه رایج کشور است، می افزاید: نباید برای نرخ دیه ، وجه رایج کشور را تغییر دهیم بلکه باید راهکاری برای کاهش تخلفات رانندگی و اجرای قانون داشته باشیم.
جولایی از تعویق 6 ماهه اعلام نرخ دیه اظهار بی اطلاعی می کند و می گوید: از آنجایی که نرخ دیه به واسطه آنکه حق الناس بوده و خسارتی است که به خانواده حادثه دیدگان پرداخت میشود نمیتوان این حق را ناقص پرداخت کرد چراکه خانوادهای که سرپرست خود را در حوادث از دست داده بیش از این مبالغ متحمل ضرر خواهند شد.
وی تاکید می کند:برخی از علما هم اعلام کرده اند که نرخ واقعی دیه همان 90 میلیون تومان است و نمی توان برای کمک به شرکتهای بیمه ای صورت مسئله را پاک کرد.
45232
نظر شما