از آنجائی که اکنون میان عربستان وآمریکا بر سر انقلاب های عربی اختلاف سیاسی ایجاد شده لذا عربستان بطور تاکتیکی پیشنهاد مذاکره با ایران را مطرح کرده است.

در ادبیات جاهلی آمده است که یک اعرابی شترچران از قبیله" خزرج"، در مسیرطائف به یثرب با رئیس یکی از قبایل زیر مجموعه" اوس " بر خورد کرد.دو طایفه اوس وخزرج به مدت 40 سال بر سر مسائل جزئی در جنگ بودند وصدها تن از دو طرف کشته شدند.
لذا دو قبیله همواره در صدد فرصتی بودند تا به یکدیگر ضربه هائی وارد کنند وبه همین دلیل تحرکات همدیگر را رصد می کردند.پس از ظهور اسلام حضرت رسول اکرم"ص" برای ایجاد همگرائی میان قبایل عرب سران دو قبیله اوس وخزرج را به صلح وآشتی دعوت فرمودند.
اتفاقا رهبران دو قبیله اوس وخزرج هر دو "سعد" نام داشتند وپیامبر اکرم"ص" برای جلو گیری از بروز حساسیت ها، هنگامی که روسای دو قبیله را احضار می فرمودند از لفظ " سعدین" به معنی سعد بن عباده وسعد بن معاذ استفاده می فرمودند.هنگامی که رهبر قبیله زیر مجموعه اوس از یثرب به طائف در حرکت بود آن شتر چران که از طایفه خزرج بود قصد به اصطلاح تخلیه اطلاعاتی رهبر قبیله وابسته به اوس را داشت.

لذا برای این که شتربان بداند رئیس قبیله از مسیر شهر "حویه " آمده یا از مسیر شهر" شیفه " و با رهبران کدام قبایل دیدار داشته پرسید "هل اَکَلت الاَنَم"(آیا اَنَم را خوردی)؟"انم " نوعی میوه فصلی شبیه گیلاس است که در مسیر شهر" حویه" به طائف  رشد می کند و مسافران وشترهائی که از این  مسیر به سمت طائف حرکت می کردند از این میوه استفاده می کردند.رئیس قبیله که خیلی زیرک تر از شتربان بود متوجه شد که شترچران خزرجی قصد تخلیه اطلاعاتی او را دارد لذا خطاب به او گفت: باید پشت سر شترهای من حرکت کنی تا ببینی که این شترها " انم " خورده اند یا خیر.

اتفاقا شتربان بیچاره مسافت زیادی را دنبال شترهای رئیس قبیله اوس رفت اما از تخلیه شترها خبری نشد زیرا در آن صورت شتربان خزرجی متوجه می شد که شترها انم خورده اند یا گیاه دیگری.رئیس قبیله پس از طی مسافتی طولانی به شتربان خزرجی رو کرد وگفت برو به شیخ قبیله ات بگو شترهای اوس هم سیاست می دانند وحتی حاضر نیستند کوچکترین اطلاعاتی به خزرجی ها پس بدهند!.

داستان به شاهزاده سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان سعودی باز می گردد که اخیرا پیش شرط هائی برای مذاکره با ایران قرار داده است.وزیر خارجه عربستان گفته است ما از وزیر خارجه سابق ایران " منوچهر متکی" دعوت کردیم که به عربستان سفر کند اما ظاهرا وزیر خارجه جدید ایران " علی اکبر صالحی " قصد دارد به کویت سفر کند.

سعودی ها که اساسا تجربه کمی درعلم سیاست دارند همواره در طول 3 دهه گذشته خود را رقیب ایران می دانند.آنان در عرصه شطرنج سیاسی خاورمیانه و جهان اسلام هر حرکتی که ایران انجام می دهد سعی می کنند که این کشور را به اصطلاح کیش کنند.
عمده تقابل ایران و عربستان در صحنه شطرنج سیاسی منطقه کشورهائی مانند عراق، لبنان ، افغانستان ، پاکستان، سوریه ، شمال آفریقا و کشورهای حوزه خلیج فارس است.عربستان سعودی که به عنوان یک رژیم جاهلی، قرون وسطائی وغیر دموکراتیک در سطح جهان معروف است تنها دو امتیاز عمده دارد یکی پترودلارو دیگری رسانه.

در آمد عربستان از فروش نفت 4 برابردر آمد نفت ایران است،در حالی که جمعیت این کشور به یک سوم جمعیت ایران هم نمی رسد.عربستان همچنین با برخورداری از یکصد شبکه ماهواره ای سالهاست به جریان سازی های گسترده خبری علیه جمهوری اسلامی ایران می پردازد.

در عراق و لبنان رژیم عربستان سعودی با هزینه نزدیک به دو میلیارد دلار تلاش کرد تا جریان های مخالف شیعه وحزب الله را در انتخابات پارلمانی این دو کشور به پیروزی برساند.اما علیرغم هزینه های مالی وپشتوانه سیاسی آمریکا رژیم عربستان نتوانست جریان های وابسته به خود را در عراق ولبنان به قدرت برساند.

 در بحرین نیز رژیم عربستان برای  تحریک ایران و وادارساختن این کشور به انجام یک عکس العمل غیر حساب شده و احساسی، دو گردان کماندوئی خود را وارد این جزیره کرد تا شیعیان بحرین را سر کوب کند.در سوریه نیز عربستان برای سر نگونی دولت علوی بشار اسد به اعضاء پارلمان و وزیران کابینه پیشنهاد کرد در برابردریافت مبلغ یک میلیون دلار از بدنه دولت سوریه جدا شوند.

اما علیرغم این پیشنهاد وسوسه انگیز تا کنون حتی یک مورد استعفا در میان اعضاء پارلمان و کابینه بشار اسد مشاهده نشده است .اخیرا پس از سر نگونی حسنی مبارک دیکتاتور سابق مصر دولت جدید این کشور تمایل خود را برای برقراری رابطه  سیاسی با جمهوری اسلامی اعلام کرد.

بلافاصله عربستان سعودی وارد عمل شد و به دولت جدید مصر پیشنهاد پرداخت یک کمک مالی 4 میلیارد دلاری کرد و این دولت را از بر قراری رابطه با ایران منع کرد.از آنجائی که اکنون میان عربستان وآمریکا بر سر انقلاب های عربی اختلاف سیاسی ایجاد شده لذا عربستان  بطور تاکتیکی پیشنهاد مذاکره با ایران را مطرح کرده است.

هدف سعودی ها اینست تا به آمریکا اعلام کنند که اگر رژیم عربستان را برای انجام اصلاحات سیاسی تحت فشار قرار دهد این رژیم به سمت ایران گرایش پیدا خواهد کرد.عربستان سعودی حتی با سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از جمله قطر و کویت برسر مسائل منطقه ای وبین المللی اختلاف نظر دارد.

قطر وکویت خود را از بازیگران مهم حوزه خلیج فارس می دانند و به عربستان اجازه نمی دهند بیش از حجم سیاسی خود در خلیج فارس ایفای نقش کند.رژیم عربستان حتی بارها آمریکا را درحمله به ایران تشویق کرد و به رهبران آمریکا به ویژه در دوره جرج بوش پسر پیشنهاد کرده بود که هزینه حمله به ایران را پرداخت خواهد کرد.
از سوی دیگرآمریکائی ها اخیرا به رهبران عربستان اعلام کرده اند که دیگر مایل نیستند هزینه های سیاسی دفاع از رژیم دیکتاتوری سعودی را پرداخت کنند.مقامات آمریکائی در ماه های اخیر صریحا اعلام کرده اند که در پی موضع گیری های منفی عربستان نسبت به انقلاب های عربی با این رژیم دچار اختلاف سیاسی شده اند. 
عربستان نه تنها مایل نیست کوچکترین اصلاحاتی در سیستم حکومتی خود ایجاد کند بلکه سایر کشورهای عرب منطقه را از انجام هر گونه اصلاحات سیاسی بر حذر می دارد.لذا اظهارات اخیر وزیر خارجه رژیم عربستان در مورد مذاکره با ایران حکایت آن شترچران خزرجی ورئیس قبیله اوس را تداعی می کند.

با این حال باید به این شاهزاده سعودی پیشنهاد کرد که "اینقدر دنبال شترهای ایرانی حرکت کند تا بفهمد این شترها چه نوع گیاهی خورده اند واز کدام مسیر آمده اند!"

کد خبر 161906

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار