ایبنا خبر داد:

مولف کتاب «خرید و فروش و پیوند اعضا از دیدگاه فقه و حقوق» که از پژوهشگران مسایل اجتماعی از زاویه فقهی و حقوقی است، می‌کوشد با بررسی وضعیت پزشکی انسان‌های بیمار، محتضر یا مجرمان محکوم به اعدام، راه‌هایی قانونی و عملی برای اهدای عضو و حیات مجدد آنان را بیان کند.

سیدصادق سیدحسینی با اشاره به این که این اثر از سوی انتشارات علمی و فرهنگی در نوبت نشر قرار دارد، اظهار کرد: به دلیل این که این موضوع از جمله مسایل روز جامعه است که نیاز به فرهنگ‌سازی دارد، تصمیم به تالیف این کتاب گرفتم، چرا که عده‌ای از افراد به دلیل برخی از باورهای نادرست و سنتی، برای مردگان ارزشی در حد پرستش قائل‌اند و حتی پس از مرگ نیز حاضر به اهدای اعضای آنان نیستند!

وی افزود: با نگارش این اثر می‌خواهم از اهدای عضو از نظر حقوقی و فقهی تبیین صحیحی کنم. آموزه‌ها و پندارهای نادرست باید با رهنمودهای درست دینی تصحیح شوند.

قاضی دیوان عدالت کشور با تاکید بر این که تا زمانی تالیفات و پژوهش‌های مناسبی انجام نگیرند و نتایج آن برای مردم جامعه بازگو نشود، فرهنگ‌سازی خوبی در این باره صورت نخواهد گرفت، عنوان داشت: میزان پیوند اعضا در کشورهای پیشرفته در حد بالایی است، در حالی که ما با مشکلات متعدد در این باره و کاهش اعضای اهدایی برای بیماران نیازمند، مواجهیم. در این بررسی به این نتیجه دست یافتم که به تصحیح باورهای ناصحیح نیازمندیم.

سیدحسینی تصریح کرد: در نگارش این کتاب کوشیدم به نحوی مسایل پزشکی را بیان کنم که مردم جامعه متقاعد شوند افرادی که دچار مرگ مغزی و کمای عمیق شده‌اند یا کودکانی که بدون مغز متولد می‌شوند، حتی با داشتن برخی از علایم که شبیه به رفتار زندگان است، حیاتی ندارند و مرده‌اند.

وی اضافه کرد: با این توصیفات می‌خواستم یادآور شوم که نه تنها اهدای عضو کار نامطلوبی نیست، بلکه سایرین را تشویق کنم مطابق با آموزه‌های دینی، وصیت کنند زمانی که در حال احتضارند، اعضای مورد نیاز بیماران با رضایت آنها به افراد دیگر اهدا شود.

کارشناس فقه و حقوق درباره حکم قصاص محکومان به اعدام که بخشی از کتاب وی را تشکیل می‌دهد، گفت: به جز برخی از اعدام‌ها که حالت خاصی دارند و باید در ملاء عام صورت پذیرند، باید تدابیری در نحوه اعدام محکومین انجام شود تا امکان استفاده از اعضای آنها برای بیماران وجود داشته باشد.

وی با اشاره به این که در آثار محدود این حوزه که اغلب در حجم اندکی تالیف شده‌اند، به تفصیل به این مساله روز جامعه توجه نشده است، گفت: در نگارش این کتاب که حجمی بالغ بر 700 صفحه دارد، با نگاهی چند بُعدی از زوایه پزشکی، فقهی و حقوقی، با بررسی مسایل موجود، راه‌کارهای دینی امکان‌پذیر را عنوان کرده‌ام.

ویرایش کتاب «خرید و فروش و پیوند اعضا از دیدگاه فقه و حقوق» تا پایان این هفته از سوی انتشارات علمی ـ فرهنگی پایان می‌یابد و در نوبت نشر قرار می‌گیرد.

291/60

کد خبر 161915

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حامد IR ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۱
    1 0
    سلام،اگه بخواهم کتاب خرید و فروش و پیوند اعضا از دیدگاه فقه و حقوق رو گیر بیارم باید چیکار کنم؟
  • NE IR ۱۷:۵۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۳
    1 0
    جالب بود.