ایبنا نوشت:

چاپ نخست کتاب «باور داشت مهدویت» تالیف آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی از سوی انتشارات مسجد مقدس جمکران منتشر و روانه بازار نشر شد.
این اثر که سیزدهمین کتاب از مجموعه آثار «سلسله مباحث امامت و مهدویت» است، باورداشت مهدویت را که باوری صرفا اسلامی است، بر اساس اتفاق نظر مسلمانان و صاحب‌نظران در احادیث وارده از تفسیر آیات قرآنی به اثبات می‌رساند.

بدون شک «عقیده به مهدویت» و اعتقاد به ظهور حضرت مهدی(عج) به عنوان منجی عالم بشریت، باوری صرفا اسلامی است که براساس کتاب و سنت پدید آمده و همگی مسلمانان پیشین و پسین، بر آن اتفاق نظر دارند و حتی گروهی از بزرگان و صاحب‌نظران به متواتر بودن احادیث وارده در این باب حکم کرده‌اند.

این باورداشت به عنوان اندیشه‌ای اسلامی بر پایه قوی‌ترین برهان‌های نقلی و عقلی استوار است و بررسی تاریخ و شواهد بسیار آن، بهترین تایید بر صحت متانت آن به شمار می‌رود و هیچ‌یک از مسلمانان ـ‌چه از شیعیان و چه از اهل سنت‌ـ به انکار یا تشکیک در آن نپرداخته‌اند، مگر برخی از افراد تازه به دوران رسیده که تحت تاثیر تبلیغات غربیان قرار گرفته و در دام‌های استعمار گرفتار آمده‌اند و فرهنگ را جز با انکار الهام و روایات قطعیه یا تعریف و تاویل آن در چارچوب مقاصد منکرین دیانت و مادی‌گرایان تفسیر و تحلیل نمی‌کنند.

این کژاندیشان بدین‌وسیله کوشیدند تا دری را بگشایند که اگر ـ‌خدای نخواسته‌ـ گشوده شد، دیگر راهی برای اعتماد بر سنت و استناد به آن و اطمینان به ظاهر کتاب و سنت باقی نمی‌ماند و آیین شریف اسلام و دعوت پیامبر(ص) بر اساس خواسته بدعت‌گذاران و هواپرستان، دست‌خوش تغییر و تحریف قرار می‌گیرد.

به راستی، اگر چنین روایاتی که بزرگان علم حدیث و کارآزمودگان و نام‌آوران این رشته در گذشته و حال به تواتر و قطعی بودن آنها تصریح کرده‌اند، بتواند مورد انکار و تردید قرار گیرند، وضع و حال دیگر روایاتی که «خبر واحد» شمرده می‌شوند، یا دست‌کم در این درجه از اعتبار نیستند، چه خواهد بود؟

گروهی از اندیشمندان اسلامی نسبت به این‌گونه منحرفین از کتاب و سنت که با جرات و جسارت نسبت به ساحت قدس خداوند و پیامبر گرامی‌اش(ص) به ایجاد شک و تردید و تحریف در اصل مسلم مهدویت پرداخته‌اند، اعلام خطر کرده و کتاب‌ها و مقالاتی را در رد و ابطال نظریات آنان نگاشته‌اند.

آنچه مسلم است این‌که در پس پرده این توطئه، جز دست‌های پلید کسانی که درصدد سست کردن اعتقادات مسلمانان و خدشه‌دار کردن متون اسلامی‌اند، دستی را نمی‌توان دید. در گذشته همین التزام و اعتقاد و پایبندی مردم به کتاب و سنت پاک پیامبر(ص) بود که دشمنان و استعمارگران را از نفوذ در کشورهای اسلامی بازمی‌داشت و راه سلطه بر این بلاد را بر روی آنان می‌بست و اکنون نیز به خوبی پیداست که چیزی جز سست شدن همین مبانی اعتقادی و کم شدن پایبندی‌ها به قرآن مجید و روایات شریفه نیست که راه نفوذ و سلطه را بر بیگانگان گشوده است.

قابل ذکر این‌که در تضعیف «باور مهدویت» و احادیث مربوط به آن، اثری از پیشگامان اهل سنت نیست و در بین صحابه قرن اول هجری و تابعین نیز ذکری از آن به میان نیامده است. خنده‌آور است که این بی‌خبران و غرب‌باوران ـ‌‌که به شدت از شناخت حقایق اسلامی و فهم مصالح مسلمین دورند‌ـ گاهی دایه مهربان‌تر از مادر شده و این عقیده را سبب اختلاف و درگیری بین مسلمانان و قیام علیه حکومت‌ها و موجب تبلیغات سیاسی دانسته‌اند و گاهی نیز به برخی اختلافاتی که بین پاره‌ای از احادیث این باب است، استناد کرده‌اند. همه این‌ها، از عجیب و غریب‌ترین نوع استدلالاتی‌اند که در رد سنت شریف نبوی (ص) به آنها تمسک شده است.

اساس عقیده به مهدویت
اساس در عقیده به مهدویت و غلبه اسلام بر تمامی ادیان و منتهی شدن سیر طبیعی دنیا به حاکمیت اسلام و فرامین الهی، یگانه شدن قوانین و نظام‌های موجود و خلافت مومنان و شایستگان در زمین، تبدیل ترس و هراس بشریت به امان و امنیت و نابودی همه مظاهر استضعاف و استکبار، همگی در همان نیروی اولیه‌ای است که به طرزی شگفت برای نابودی همه مظاهر شرک و استکبار و آزادسازی انسان از سلطه طواغیت و خارج ساختن بشریت از ذلت بندگی مردم به سوی عزت بندگی خداوند، در نهاد دعوت اسلام و باور توحیدی و کلمه اخلاص به ودیعت نهاده شده است.

کتاب‌های مستقل درباره مهدویت
دانشمندان اسلامی همواره به روایات مربوط به حضرت مهدی(عج) اهتمامی خاص داشته و در استخراج و تحقیق و رساندن آنها به جامعه و محکم کردن ایمان به آنها در قلوب مردم، سعی و تلاش فراوان داشته‌اند. از این‌رو، علاوه بر آوردن این روایات در کتاب «سنن» و «مسانید» و «جوامع» و غیره، کتاب‌های روایی مستقل و مجموعه‌های احادیث خاص در این زمینه فراوان نگاشته‌اند.

آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی درباره این آثار منتشر شده می‌نویسد: «از آن میان، ما به افزون از سی کتاب که به شکل مستقل، به کوشش بزرگان اهل سنت در این‌باره تالیف شده است، آگاهی یافتیم که به عنوان نمونه می‌توان از کتاب‌های "البیان فی ‌اخبار صاحب‌الزمان" و "القول المختصر فی علامات المهدی‌المنتظر(عج)" و "عقدالدرر" و "العرف‌الوردی" و ... نام برد. این کتاب‌ها و نظایر آنها، کمترین چیزی را که اثبات می‌کنند، این است که "باورداشت مهدویت" باوری اسلامی است که اساس آن به کتاب و سنت نبوی(عج) برمی‌گردد و همه پیشینیان و صحابه و تابعین به آن اعتقاد داشته‌اند و اختصاصی به مذهبی خاص از مذاهب مختلف مسلمین ندارد.»

چاپ نخست کتاب «باورداشت مهدویت» در شمارگان 2000 نسخه، 56 صفحه و بهای 6000 ریال راهی بازار نشر شد.

کد خبر 163005

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =