ترسناک‌ترین تصویر؛ پرسشی از متخصصان درباره  زلزله‌ هرمزگان

ساعت حوالی دو بامداد شنبه بود که خبر آمد زلزله شدید 6 و یک دهم ریشتری هرمزگان و مشخصا بندر خمیر و روستاهای اطرافش را به لرزه درآورده؛ در آن ساعات بدترین و کلافه کننده ترین خبر این بود که:«از تلفات جانی احتمالی هنوز خبری گزارش نشده است» و البته طبیعی هم بود که در آن ساعات، مشخص نباشد که بزرگی حادثه و یا تلفات آن تا چه میزان بوده است.

در حال رصد اخبار و انتشار آن بودیم که خبر رسید فعلا سه کشته و 19 مصدوم به صورت رسمی اعلام شده اما پرواضح است که امکان افزایش تلفات جانی و همچنین مصدومین وجود دارد.

پس لرزه ها ول کن مناطق زلزله زده نبودند که به فاصله تقریبا یک ساعت و نیم از زلزله اول، دومین زمین لرزه این بار حتی شدیدتر از زمین لرزه اولی رخ داد؛ 6 و سه دهم ریشتر و این بر ترس مردم این مناطق و آنهایی که در سایر نقاط ایران بیدار و پی گیر اخبار زلزله هرمزگان بودند افزود.

شاید که نه حتما ترسناک ترین تصویر از این زلزله برای من، صدایی از واکنش یکی از اهالی روستای سایه‌خوش به وقوع زلزله شدیدتر- یعنی همان زلزله 6 و 3 دهم ریشتری- در حین گفتگو تلفنی با اقوامش بود که به خوبی ترس و وحشت ناشی از یک زلزله بزرگ را به ما منتقل می کرد:« یا خدا، یا خدا، توبه، توبه...».

بعدش یک به یک تصاویر و فیلم ها و اخبار جدیدتری بود که عموما حاکی از خسارات و ویرانی در مناطق روستایی بود.

من هیچ تخصصی در علم زلزله ندارم. طبعا حق هیچ اظهار نظر علمی هم در این مساله مهم نخواهم داشت.

اما سوالم از متخصصان و پژوهشگران این رشته این است که توضیح دهند طی دو هفته گذشته زلزله های رخ داده در هرمزگان از چهار و پنج ریشتر، بامداد امروز به 6 و حتی بالای 6 ریشتر رسید آیا با توجه به این اتفاق ها و رصد آنها امکان دارد در روزهای آینده زلزله هایی با قدرت بیشتری در هرمزگان و استان های همجوار آن رخ دهد؟

نکته: لحظه نگارش این مطلب تعداد فوتی ها به 5 نفر افزایش یافته و احتمال افزایش این تعداد جان باخته از زلزله وجود دارد.

کد خبر 1646997

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دکتر علی رحمانی IR ۱۰:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۱
    9 3
    باسلام معمولا در هر رخداد زمین لرزه، تعدادی پیش لرزه، زلزله اصلی و تعدادی پس لرزه خواهیم داشت که در این چرخه, شدیدترین زمین لرزه را زلزله اصلی در نظر می‌گیرند و زلزله‌های ماقبل زلزله اصلی، پیش لرزه و پس از آن پس‌لرزه خواهد بود. متاسفانه تا زمانی که زلزله اصلی شناخته نشود، مشخص کردن پیش‌لرزه‌ها و پس‎‌لرزه‌ها دشوار خواهد بود. در زمین لرزه امروز بندرعباس، با توجه به اینکه سه زلزله متوالی بالاتر از 6 ریشتر رخ داده، تا حدودی انرژی گسل ها تخلیه شده و احتمال وقوع زمین لرزه شدیدتر،کمتر می باشد. از طرفی اگر زلزله‌های که از ساعت 2 بامداد تاکنون، به وقوع پیوسته، پیش لرزه باشند، چه بسا هنوز باید منتظر زمین لرزه اصلی بود.
  • دکتر علیرضا نجیبی IR ۱۱:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۱
    3 1
    با سلام زمین لرزه های رخ داده ناشی از گسل پیش ژرفا زاگرس میباشند. این گسل باعث زمین لرزه اخیر کیش و همچنین برخی زمین لرزه های استانهای خوزستان و بوشهر شده است. نکته حائز اهمیت در خصوص زلزله های هرمزگان و منطقه بندر خمیر این است که کانون سطحی هر سه زمین در یک نقطه هستند و این نشان دهنده تخلیه انرژی زمین دادرد. تا زمان نگارش این متن هم حدود 40 پیش لرزه و پیس لرزه و زمین لرزه اصلی رخ داده که نشان می دهد انرژی زمین در حال تخلیه می باشد. نکته دیگر این که در بررسی تاریخچه زلزله این منطقه تاکنون زلزله ای با بزرگی بیش از 6 که منتسب به گسل پیش ژرفا و این شاخه از آن و در این منطقه باشد تاکنون رخ نداده است.