ایسنا نوشت:

پرویز شاپور مبدع «کاریکلماتور» بود و حالا چاپ پنجم مجموعه‌ کاریکلماتور او با نام «قلبم را با قلبت میزان می‌کنم» به پایان رسیده است و به زودی چاپ ششم آن ارائه می‌شود. چاپ چهارم مجموعه‌ کاریکلماتور «پایین آمدن درخت از گربه» نیز به تازگی منتشر شده است. انتشارات مروارید ناشر این دو کتاب است.

کامیار شاپور، فرزند پرویز شاپور با اشاره به آثار چاپ‌نشده‌ پرویز شاپور، به ایسنا گفت: آثاری چاپ‌نشده از شاپور باقی مانده است که شامل طرح و کاریکلماتور می‌شود. این آثار اکنون در اختیار یکی از اقوام است که برای انتشار آن‌ها باید اقدام قانونی انجام شود؛ اما متأسفانه به دلیل روابط فامیلی، مجبورم از این اقدام خودداری کنم.

پرویز شاپور زاده‌ پنجم اسفندماه سال ‌١٣٠٢ در قم بود. در رشته‌ اقتصاد تحصیل کرده و به استخدام وزارت دارایی درآمده بود. شاپور فعالیت روزنامه‌نگاری خود را در روزنامه‌های محلی خوزستان آغاز کرد. بعد در مجله‌ «توفیق» با اسم مستعار «کامی»، «کامیار» و «مهدخت» مطلب می‌نوشت. پس از آن در نشریه‌ «خوشه» به سردبیری احمد شاملو، به فعالیت پرداخت. پس از جدایی از فروغ فرخزاد، شاپور دیگر ازدواج نکرد و تا آخر عمر همراه با کامیار و دکتر خسرو شاپور، برادرش، زندگی می‌کرد. او سرانجام ‌١٥ مرداد سال ‌٧٨ درگذشت و در قطعه‌ هنرمندان بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.

کاریکلماتور کلمه‌ای ترکیب‌یافته از کاریکاتور و کلمه است که احمد شاملو این نام را برای اولین‌بار بر برخی از نوشته‌های پرویز شاپور نهاد. تولد کاریکلماتور در نشریه‌ «خوشه» به سردبیری شاملو بود.

از میان کاریکلماتور پرویز شاپور می‌توان به این موارد اشاره کرد: برای این‌که پشه‌ها کاملاً ناامید نشوند، دستم را از پشه‌بند بیرون می‌گذارم./اگر بخواهم پرنده را محبوس کنم، قفسی به بزرگی آسمان می‌سازم./دلم به حال ماهی‌ها می‌سوزد چون هیچ کس اشکشان را نمی‌فهمد./وقتی عکس گل محمدی در آب افتاد، ماهی‌ها صلوات فرستادند./گربه بیش از دیگران در فکر آزادی پرنده‌ محبوس است. /به یاد ندارم نابینایی به من تنه زده باشد. /هر درخت پیر، صندلی جوانی می‌تواند باشد./به عقیده گیوتین، سر آدم زیادی است.

291/60

کد خبر 166121

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین