مجلسی: قطعنامه حقوق‌بشری در یک حالت مصیبت‌آفرین می‌شود

یک دیپلمات سابق در گفتگو با خبرآنلاین در تحلیل قطعنامه حقوق بشری علیه ایران و تشکیل کمیته حقیقت یاب گفت: اگر طرف ها نخواهند هیچ اقدامی بکنند و به محکوم کردن لفظی اقدام کنند، در همین حد کاربرد دارد. اما اگر بخواهند با تهدیدها، اعلامیه هایی از طرف کشورهای دیگر و موضع گیری های سران بین المللی ادامه پیدا کند و خدایی نکرده به یک نوع عملیات محدود نسبت به مکان های هسته ای و جواب طرف ایرانی بینجامد، پیشگیری از مصیبت ممکن نخواهد بود.

مهسا مژدهی: جدل حقوق بشری ایران با کشورهای غربی، مدتی قبل به صدور یک قطعنامه توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد انجامید. این قطعنامه با ۲۵ رای موافق منجر به ایجاد کمیته حقیقت یاب شد. اما این اتفاقات تا چه اندازه می تواند ایران را در مجامع بین المللی تحت فشار قرار دهد و ایا ضمانت اجرایی دارد؟

فریدون مجلسی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرآنلاین به موضوع اهمیت قطعنامه پرداخت.

مجلسی: جلوگیری از این مصیبت ممکن نخواهد بود مگر...

بیشتر بخوانید:

غرب در حال زمینه‌سازی برای قرار دادن ایران ذیل فصل ۷ منشور سازمان ملل است

حربه حقوق بشر گزینشی برای فشار به ایران!

فریدون مجلسی در مورد اهمیت قطعنامه شورای امنیت برای ایران گفت: این قطعنامه، مربوط به شورای امنیت نیست که برای آن ضمانت اجراهای فوری وجود داشته باشد. گروه حقیقت یاب را هم ایران می تواند بپذیرد یا نپذیرد و آنها خودشان توسط امکانات مختلف مجازی و حقیقی که در اختیار دارند بررسی کنند و گزارش دیگری بدهند. آن گزارش دیگر هم ضمانت اجرای معمولی ندارد. این اقدامات را می توان پیش زمینه ای برای یک عملیات دانست که به منظور آماده سازی اذهان عمومی در داخل و خارج ایران صورت می گیرد. گاهی اوقات هم جنبه هشدار و روانی دارد. مساله این است که کشورهای خاورمیانه ای تقریبا هیچکدام از معیارهای حقوق بشری سازمان ملل پیروی نمی کنند و در این راستا توجیحاتی را نیز عنوان می کنند. اما در مورد جمهوری اسلامی ایران، طرفین از همه اقدامات تبلیغاتی و روانی استفاده می کند.

وی افزود: شواهد نشان می دهد که در چند مورد استناد به قطعنامه های مربوط به حقوق بشر با اقدامات بعدی همراه شد. آن موقعی بود که هشدار های مختلف یا زمینه های جنگ به صورت کشتارهای بزرگ وجود داشت. نمونه آنها را در صربستان و بوسنی و هرزگوین داشتیم. در لیبی هم همین طور بود. بعد از این مصوبات در آن کشورها اقداماتی از قبیل منع پرواز و بعد اقدامات جدی تر بعدی انجام گرفت. در نظر آنها وضعیت ایران به آن شدت نیست. اما تهدیدات غنی سازی بالاتر از ۶۰ درصد که با یک نوع پاسخگویی به این قطعنامه هم صورت گرفت و اینکه در هر اقدام قبلی هم جمهوری اسلامی یک اقدام عملی به کار برده، برای غرب جنبه های تهدیدآمیز داشته است.

وی تصریح کرد: شورای حکام قبل از این اتفاقات، یعنی قبل از اینکه غنی سازی به ۶۰ درصد برسد، تصمیمی ضد ایرانی گرفته بود و به شورای امنیت فرستاده بود و در آنجا در به روی مکانیسم ماشه باز شده است. همه اینها می تواند شرایط بدی را برای ایران فراهم کند. خصوصا در موقعیتی که داخل ایران هم واکنش هایی رخ داده و اینها زمینه را برای تبلیغات گسترده تر غرب و برای واکنش های شدیدتری اماده کرده. در اینجا مردم انتظار دارند با واکنش های مناسبی، تهدیدی که زیان و خسارتش به مردم ایران می رسد برطرف شود. این مستلزم اقداماتی است که هم نظر مردم ایران جلب شود و هم جامعه بین المللی ایران را کشوری ماجراجو و جنگ طلب تلقی نکند.

مجلسی در پایان گفت: تصمیمات سیاسی در کشورهای رقیب گرفته شده و گزارش کمیته حقیقت یاب فقط برای عملکرد است. اگر نخواهند هیچ اقدامی بکنند و به محکوم کردن لفظی اقدام کنند، در همین حد کاربرد دارد. اما اگر بخواهد با تهدیدها، اعلامیه هایی از طرف کشورهای دیگر و موضع گیری های سران بین المللی ادامه پیدا کند و خدایی نکرده به یک نوع عملیات محدود نسبت به مکان های هسته ای و جواب طرف ایرانی بینجامد، پیشگیری از مصیبت ممکن نخواهد بود.

۳۱۱۳۱۲

کد خبر 1702881

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 25
  • نظرات در صف انتشار: 57
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی اصغر از تهران IR ۰۸:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
    ایران اشتباه میکند در این موضوع دخالت نمی کند بدتر میشود چون بجای او اپوزوسیون شرکت میکند ودر این مورد محاکمه نشده محکوم است
  • جانسون IR ۰۸:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
    باید قبول کنیم که رسانه‌های ما کم کاری میکنن و به خاطر همین ضعفمونه که به این روز افتادیم.وقتی فضای مجازی رو داشته باشه یعنی مردم رو داری،یعنی افکار عمومی رو داری.باید فکری بکنیم وگرنه مردم دارن گول رسانه‌های دشمن رو میخورن وقت کمه
  • عباس گلی IR ۰۹:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
    جمهوری اسلامی هیچ وقت دچار مصیبت نشده و نخواهد شد ولی به طور قطع یقین ذهن مدعیان دروغین اصلاحات سالهاست که دچار مصیبت مزمن شده
    • میثم IR ۱۰:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
      113 6
      احتمالا نمیدونی مصیبت یعنی چی ! حتما باید موشک بخوره فرق سرت بفهمب مصیبت چیه.وگرنه فقر فساد و اختلاس برای تو مصیبت نیست.
    • بزرگمهر IR ۱۱:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
      98 4
      عباس گلی! معنای مصیبت را وقتی می فهمی که نتیجه بازخوردهای ملت ایران را، به کامنت خودت ببینی. تا اینجا 6 به 123 عقب هستی. خدا هیچ بنی بشری را، خودشیفته نکند.
    • IR ۱۴:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
      58 4
      از خواب بیدار ش
  • IR ۰۹:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
    سلام عزیزان می گفتند تحریمها کاغذ پاره ای بیش نیست اما بدبختانه.... بود
    • IR ۱۳:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
      50 4
      دقیقا
    • شیر علی IR ۱۴:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
      12 25
      حالت خوش نیست
  • reza IR ۰۹:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
    به زودی شاهد تغییرات بزرگی در منطقه خاورمیانه خواهیم بود
    • حسین IR ۱۱:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
      2 50
      تو نمیخواد شاهد تغییر در خاور میانه باشی ...
    • منصور اسماعیلی IR ۱۴:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
      3 63
      نترس عزیزم ما خودمان اگر جنگی بود می‌جنگیم شما خیالت راحت .لالاکن
  • ali IR ۱۰:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
    4 52
    اقای مجلسی یعنی فشاری بوده که امریکا تا الان می تونسته به ایران بیاره ااما از بس که مرد بوده و دلسوز مردم ایران نیاورده که بعد از این قطع نامه بتونه بیاره.
  • امین IR ۱۱:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
    9 56
    به حرفهای سایر کارشناسان توجه نکنید کارشناس فقط شریعتمداری و کوشکی و حسن عباسی
  • علی IR ۱۱:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
    50 3
    متاسفانه وضعیت اسفناک اقتصادی و اجتماعی کشور خواه با سرعت یا تدریجی مملکت را به طرف فروپاشی سوق خواهد داد قطع یقین تورم لجام گسیخته در سال آتی افراد بسیار بیشتری را در کف خیابان مجبور به اعتراض خواهد کرد حال آنکه ما میدانیم بیشتر شانتاژهای خبری غرب در موارد حقوق بشر نه برای دلسوزی نسبت به مردم بلکه برای تحت فسار قرار دادن ایران در مورد پرونده هسته ایست اما این ماجرای اعتراضات در داخل کشور جز با گشایش ملموس اقتصادی و آزادیهای مدنی و عدالت برای همه اقوام ایرانی فرو کش نخواهد کرد و احتمال خطر جنگ داخلی هم به قوت خود باقیست
  • حمیدرضا IR ۱۱:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
    27 11
    این آشوب ها وقطعنامه ها،تکه های پازلی هستند که ازقبل طراحی شده وتوسط اروپا وآمریکا و اسرائیل اجرا می‌شود وازمردم بعنوان اهرم فشار استفاده میشود،اگرمسیولین هرچه سریعتر مشکلات معیشتی و اقتصادی را برطرف نکنند،دچار بحرانی بزرگ می‌شوند، آنوقت دیگر جایی برای جبران وپشیمانی باقی نمی ماند
  • سعید DE ۱۲:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
    11 35
    عربستان بی دلیل دارد شهروندانش اعدام مکند برا آنها حقوق بشر معنای ندارد ؟
  • اصغر IR ۱۳:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
    51 2
    سلام. در همین حد بس است. گره ای که می‌توان با دست باز کرد، چرا می‌خواهیم با دندان باز کنیم. اگر جمهوریت مد نظر است پس به صحبت مردم احترام بگذاریم ،و اگر نه خب شورای نگهبان بجای مردم تصمیم بگیرد و جواب عواقبش رو بدهد.
  • با IR ۱۳:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
    50 0
    خبری در راه است
  • ناشناس IR ۱۳:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
    57 1
    انشاالله هر چی خیره برای مردم ایران اتفاق بیفته خدا باماست
  • IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
    2 15
    چه ربطی به موضوع هسته ای داره
  • IR ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
    60 2
    اگر حکومت ایران به جای رودر رویی با مردم ، پشتیبان مردم باشه ، دزدی ها و اختلاسها و بی عدالتی ها و حفاظت از محیط زیست و تامین مسکن و مشاغل و آینده جوانان تامین باشه ، تمام کشورهای ابرقدرت دنیا هم حریف ایران نمیشن . اما حیف .
  • امیر IR ۱۴:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
    61 5
    چقدرازاین کمیته حقیقت یاب می ترسید خب شما که کاری نکردید بزارید بیاد قدیمیه می گفتن طلایی که پاکه چه منتش به خاکه مگر غیر ازاین باشه.
  • نظری IR ۱۴:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
    7 56
    هیچ غلطی نمیتوانند بکنند درود بر ایران وایرانی
  • حمید IR ۱۶:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
    50 3
    خود کارشناس داره میگه کشورهای خاورمیانه حقوق بشر و رعایت نمیکنن.ایرانم جزوش.خب چرا رعایت نمیکنیم ک علیه ما قطعنامه‌ صادر نکنن!!!!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین