۰ نفر
۱۹ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۴

«رنگ سیاه، در نخستین عزاداری آشکار و عمومی شیعیان (بغداد، عاشورای 352 هجری»، «سیاه پوشی بنی عباس؛ تمسک به شعار شیعه برای دستیابی به قدرت!» و «دلایل جواز و استحباب سیاه پوشی در سوگ ائمه اطهار(ع)» از جمله مطالب موجود در کتاب «سیاه پوشی در سوگ ائمه نور (ع)» است.

به گزارش خبرآنلاین، کتاب «سیاه پوشی در سوگ ائمه نور(علیهم السلام) ـ ریشه های تاریخی، مبانی فقهی» نوشته علی ابوالحسنی(منذر) در 592 صفحه با قیمت 10 هزار تومان به کوشش موسسه فرهنگی دانش و اندیشه معاصر از سوی انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.

این کتاب در 15 فصل تدوین شده است که «طرح مسئله»، «رنگ سیاه؛ رنگ پوشش، هیبت، اعتراض و عزا»، «رمز انتخاب رنگ سیاه در ایام عزا»، «سیاه پوشی در ملل و اقوام جهان»، «سیاه پوشی در عرب»، «سیاه پوشی در سوگ آل الله؛ رسم جاری اهل بیت(ع) و دوستان آنان در تاریخ»، «رنگ سیاه، در نخستین عزاداری آشکار و عمومی شیعیان (بغداد، عاشورای 352 هجری»، «سیاه پوشی بنی عباس؛ تمسک به شعار شیعه برای دستیابی به قدرت!»، «نتیجه مباحث گذشته» و «دلایل جواز و استحباب سیاه پوشی در سوگ ائمه اطهار(ع)» بخشی از فصول این کتاب را تشکیل می دهند.

از دیگر فصول این کتاب می توان به «فتاوی علما در استحباب سیاه پوشی (در سوگ سالار شهیدان(ع)»، «سیاه پوشی عرشیان در عزای سالار شهیدان(ع)»، «سیاه پوشی جنیان در عزای سالار شهیدان(ع)»، «نهم ربیع و عید غدیر؛ روز کندن جامه های سیاه» و «پایان سخن (خلاصه و جمع بندی نظر اسلام در باب سیاه پوشی)» اشاره کرد.

در این کتاب 5 ضمیمه به نام های «سیاه پوشی پیامبر(ص) در آستانه رحلت (یک بحث علمی ـ انتقادی)»، «سیاه پوشی زنان پیامبر(ص) در سوگ آن حضرت»، «قصیده شیوا و سوزناک سیف بن عمیره (صحابی بزرگ امام صادق و کاظم(ع) در سوگ سالار شهیدان(ع) و ترغیب شیعیان به پوشیدن لباس سیاه در عزای آن حضرت»، «آل بویه؛ اعتقاد به تشیع اثنی عشری، ترویج شعائر شیعی و ارتباط قوی با فقهای امامیه» و «بنی عباس؛ تمسک به شعارها و شعائر شیعه برای دستیابی به حکومت» نیز ارایه شده است.

در مقدمه این کتاب می خوانیم: «کتاب سیاه پوشی در سوگ ائمه نور(علیهم السلام) به تبیین ریشه های تاریخی و اعتقادی یکی از همین سنتها ـ سنت سیاه پوشی در عزای ائمه نور(ع) بویژه سالار شهیدان(ع) ـ می پردازد و شیوه تدوین و نگارش آن، چنان انتخاب شده که در عین بهره مندی خواص، عوام را نیز سودمند افتد. همچنین، اگرچه موضوع آن بحث در باب سیاه پوشی است و نویسنده بر بحث حول این موضوع، استوار مانده است اما خواننده تیزبین با نکته های بسیار دیگری نیز ـ در طول کتاب ـ آشنا خواهد شد.»

هموطنان تهرانی برای تهیه این کتاب‌‌‌ کافیست با شماره 88453188 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و کتاب را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند.

291/60

کد خبر 170836

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین