محققان می‌گویند غذا نخوردن در طی دوران آنفلوانزا، باعث طولانی شدن فرایند بهبود فرد می‌شود

فرنوش صفوی‌فر: امان از این فرهنگی که برای خودش تجویزها و پرهیزهای پزشکی صادر می‌کند؛ تجویزها و پرهیزهایی که گاهی به جای بهتر کردن بیماری‌ها، باعث طول کشیده شدن آن می‌شوند. مثلا بعضی از مادربزرگ‌ها اصرار دارند که وقتی سرماخورده‌اید، نباید لب به غذا بزنید و فقط یکی دو پیاله سوپ رقیق نصیب‌تان می‌شود. محققان به تارگی مطالعه‌ای روی این توصیه خاص انجام داده و مشخص کرده‌اند که غذا نخوردن در طی دوران آنفلوانزا، چه به دلیل کاهش وزن باشد و چه به دلیل توصیه مادربزرگ عزیز، باعث طولانی شدن فرایند بهبود فرد می‌شود.

به گزارش بی‌بی‌سی، این مطاالعه را محققان دانشگاه میشیگان انجام داده و در طی آن 2 گروه از موش‌های مشابه آزمایشگاهی را انتخاب کردند. به هر یک از آنها، ویروس عامل آنفلوانزا تزریق شد. به یک گروه، رژیم غذایی معمول‌شان را دادند و به گروه دوم، رژیمی حاوی 40 درصد کالری گروه اول. نتیجه این شد که در گروه دوم، بیماری طولانی‌تر شد، موش‌ها وزن بیشتری در طی بیماری از دست دادند، حال عمومی بدتری داشتند و حتی تعدادی از آنها از بیماری مردند!

 البته نگران نباشید،‌ قرار نیست شما هم اگر در طی بیماری غذای درست و حسابی نخوردید، بمیرید؛ اما این نتایج، که در نشریه علمی «تغذیه» چاپ شده، نشان‌دهنده اهمیت خوردن غذاهای مناسب، در دوران بیماری و سلامت است. خیلی از ما رژیم لاغری را بهانه می‌کنیم، یا طبق آن فرهنگ و باور رایج، که می‌گوید به سرماخورده غذا ندهید، خودمان را محدود می‌کنیم. محدودیت غذایی هم فقط محدودیت کالری نیست، بلکه خودبه‌خود باعث می‌شود که مصرف ویتامین‌های ضروری، مواد معدنی و غیره هم محدود شود.

به این ترتیب، قدرت دفاعی بدن برای مبارزه با ویروس آنفلوانزا، سرماخوردگی و عوامل بیماری‌زای دیگر، تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند. این موضوع، برای افرادی که واکسن آنفلوانزا دریافت کرده‌اند هم به اندازه بقیه مصداق دارد. آنها هم باید در طی ماه‌های شیوع بالای آنفلوانزا، یعنی پاییز و اوایل زمستان، موقتا رژیم لاغری‌شان را کنار بگذارند. اگر هم داشتن محدودیت غذایی، به هر دلیلی، برایشان واجب است، حتما زیر نظر پزشکان و متخصصان تغذیه برای این محدودیت برنامه‌ریزی کنند تا بتوانند در عین دریافت کمتر کالری، ویتامین‌های موردنیاز بدن و نیز مواد معدنی لازم برای کارایی بهتر سیستم ایمنی بدن، مانند سلنیوم، روی و آهن را دریافت کنند.

می‌توان این موضوع را برای همه افراد در همه موقعیت‌ها تعمیم داد. همه افراد باید بدانند درست است که وزن زیاد عامل خطر برای بیماری‌های مختلف و خطرناکی است، ‌اما اگر رژیم گرفتن هم طبق اصول صحیح نباشد، خود می‌تواند به یک عامل خطرزا تبدیل شود. متخصصان تغذیه هشدار می‌دهند رژیم غذایی نباید به شکلی باشد که وزن شما را به صورت ناگهانی پایین بیاورد. مصرف مایعات کافی، برای همه افراد اگر ضروری باشد،‌ برای آنها که در حال کاهش وزن هستند و همچنین برای سرماخورده‌ها و گرفتاران به آنفلوانزا، از نان شب واجب‌تر می‌شود. همچنین رژیم غذایی‌ای مناسب است که از همه گروه‌های غذایی، که در هرم غذایی آمده است، به مقدار لازم و حداقل، در خود داشته باشد. مصرف میوه و سبزی به اندازه کافی،‌ حداقل 5 بار در روز، می‌تواند ضمن پر کردن حجم معده، با کالری کمتر، باعث ارسال پیام سیری به مغز شود و علاوه بر آن، ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را هم تامین کند.

کد خبر 1710

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین