در شرایطی که فازهای باقی مانده پارس جنوبی براساس وعده ها قرار است 20 ماه دیگر در مدار بهره برداری قرار بگیرند خبر از ساختاری جدید در شرکت نفت و گاز پارس به گوش می رسد.

آذرجزایری: براساس این ساختار، 2هزار سمت جدید به سمت های اولیه که چیزی بالغ بر 1400 سمت بوده اضافه خواهد شد و براین اساس سمت های سازمانی این شرکت از سه هزار و 400 سمت فراتر خواهدرفت.

برخی از کارشناسان معتقدند افزایش پست های سازمانی در منطقه پارس جنوبی در راستای وعده رئیس جمهور برای ایجاد 2 میلیون و 500 هزار شغل درسالجاری است.چرا که بر این اساس سازمان ها و وزارتخانه های کشور متعهد شده اند با ایجاد پست های سازمانی این میزان شغل را پوشش دهند.

این در حالی است که اگر در خوشبینانه ترین حالت بهره برداری از تمام فازهای پارس جنوبی را براساس برنامه ظرف 20 ماه آینده متصور شویم این سوال ایجاد می شود که اضافه کردن 2 هزار سمت سازمانی و بزرگ کردن دولت با چه توجیهی صورت می گیرد؟

چراکه پس از اتمام پروژه ها نیازی به نیروی انسانی حاضر در منطقه نخواهد بود و تعدیل نیرو نیز بازهم به تعداد بیکاران خواهد افزود.

این درحالی است که قرار است که این 2 هزار سمت جدید برای افراد دانشگاهی و کسانی ایجاد شود که سابقه چندانی ندارند که تنها آموزش این افراد بیش از یکسال زمان خواهد برد.بنابراین هنوز مشخص نیست بزرگ کردن شرکت نفت و گاز پارس با چه توجیهی صورت می گیرد.چرا که این افراد پس از گذشت 2 سال البته در خوشبینانه ترین حالت شغل خود را از دست خواهند داد و بازهم بر آمار بیکاری کشور افزوده خواهد شد.

این امر در شرایطی صورت می گیرد که اصل 44 قانون اساسی بر خصوصی سازی و تقویت این بخش تاکید دارد.براین اساس تاکید می شود دولت باید کوچک شود و کارهای بزرگ به دست خصوصی ها اداره شود تا در اینصورت علاوه ر ایجاد اشتغال در کشور بخش خصوصی ایرانی بتواند با تقویت خود در مجامع بین المللی نیز حضور پیدا کند و بر اعتبار کشور افزوده شود.اما تمام این رویاها در شرایطی است که دولت تلاش دارد با بزرگ کردن سازمان ها و وزارتخانه های خود ایجاد اشتغال کند و این یعنی نقض کامل قانون خصوصی سازی در کشور.

ضمن اینکه ایجاد این سمتها دست مجریان را برای استفاده از خدمات شخص ثالث خواهد بست عملا" نمیتوان هم زمان شغل در حال تصدی دولتی و به موازات آن استفاده از مشاور و یا خدمات پیمانکار را لحاظ کرد.

در این بین این سوال ایجاد می شود که اگر استدلال کارشناسان بر تلاش دولت برای تحقق دو میلیون و 500 هزار شغل در سالجاری بدون پشتوانه علمی و منطقی درست نیست پس چاره دولت برای ایجاد اشتغال افراد جذب شده به طور مثال در شرکت نفت و گاز پارس، پس از اتمام پروژه های پارس جنوبی (نهایتا تا 5 سال آینده) چیست؟

برخی از کارشناسان تاکید دارند:در شرایطی که در دنیا هنر مدیران موفق در تحقق سازمان هایی کوچک و با کارایی بالاست بزرگ کردن دولت اشتباهی بزرگ است.چرا که درشرکتهای نفتی بزرگ تجمع شرکت کوچک و کارآمد به شکل اتحادیه های بزرگ که کارها را بین خودشان بصورت تخصصی تقسیم  می کنند راه  حل مشکلات و اجرای سریع و موفق پروژهای بزرگ محسوب می شود.

/221/39

کد خبر 171513

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۷:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۵
    0 1
    آقاي قاسمي /براي رضاي خدا و پيشرفت در پارس جنوبي نفت و گاز پارس از دست مديريت ناكارآمد فعلي نجات دهيد.
  • محمد IR ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۳
    0 0
    پروژه های شرکت نفت و گاز پارس فقط به میدان گازی پارس جنوبی محدود نمی شود. با تمام شدن این پروژه ها نیز میدان های گازی پارس شمالی، فردوسی و گلشن و میدان نفتی بوشهر را داریم.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین