۰ نفر
۳۱ شهریور ۱۳۸۸ - ۱۷:۵۴

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که از همکاری روس‌ها در نیروگاه بوشهر راضی است و احتمالاً در نیروگاهای بعدی مجدداً از روس‌ها استفاده شود.

علی‌اکبر صالحی صبح دیروز در جمع خبرنگاران داخلی در خصوص راه‌اندازی نیروگاه بوشهر در حالی که از بیان تاریخ دقیق راه‌اندازی این نیروگاه خودداری کرد، گفت: بیش از 2/96 درصد نیروگاه پیش رفته است، خوشبختانه دیگر کار عمده‌ای در پیش نیست و فقط در حال تست‌های مختلف هستیم.

وی با بیان اینکه از همکاری روس‌ها در نیروگاه بوشهر راضی است، خاطرنشان کرد: در آخرین تماسی که با سرگئی کرینکو داشتم مذاکرات خوبی صورت گرفت و قول‌های خوبی داده شد.

رئیس سازمان انرژی اتمی تأکید کرد: یقین دارم نیروگاه بوشهر نمادی از همکاری بین دو ملت بزرگ ایران و روسیه باشد و در عرصه‌های بعدی و نیروگاه‌های بعدی همچنان از روسیه استفاده کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره اولویت‌های سازمان متبوعش در دوران ریاستش گفت: ما بر اساس قانونی که از طرف مجلس شورای اسلامی تدوین شده، در آینده‌ای نه چندان دور نسبت به احداث نیروگاه‌های جدید اقدام می‌کنیم. مذاکراتی در این خصوص انجام شده است اما چون هنوز در مرحله اقدام هستیم و در مقدمات مذاکرات هستیم خیلی قولی نمی‌دهم، اما عرض می‌کنم به جد به دنبال تأمین این خواسته و تکلیف هستیم. مذاکرات انجام شده برای احداث نیروگاه‌های جدید تا امروز خوب بوده و به آینده آن خوشبین هستیم.

 وی در خصوص پیشرفت فعالیت در نیروگاه بوشهر خاطرنشان کرد نیروگاه بوشهر اولین نیروگاه هسته‌ای کشور است که مراحل آزمایشی خود را پشت سر می‌گذارد و مرحله آزمایشی حساسی را پیش رو دارد که شاید این مرحله یک ماه به طول انجامد که اگر به سلامت از آن عبور کنیم مراحل بعدی ساده‌تر خواهد بود.

صالحی افزود: اینکه چه وقت برق نیروگاه وارد مدار می‌شود از نظر ما هرگاه سوخت در مخزن اصلی وارد شود عملاً راه‌اندازی شده است. امیدوارم وقتی این امر تحقق پیدا کرد آن را اعلام کنم؛ چرا که می‌خواهیم نسبت به اعتماد مردم خدشه‌ای وارد نشود و از آنها سلب اعتماد نکنیم.

وی درخصوص راکتور تحقیقاتی تهران گفت: برای ادامه کار این راکتور قطعاً به سوخت با غنای 20 درصد نیاز داریم که در این خصوص تماس‌هایی از طرق مختلف با کشورهای دارای امکانات تأمین سوخت برقرار کرده‌ایم و تا امروز پاسخ‌های اولیه دریافت شده است و در حال حاضر پیگیر اقدامات بعدی هستیم که در زمان مقتضی اطلاع‌رسانی می‌شود.

وی همچنین افزود: بعد از ورود به عرصه حساس هسته‌ای ما نیاز داریم تا یک نظام ایمنی مستقل داشته باشیم و ما معتقدیم باید یک ناظر بی‌طرف که نسبت به ایمنی و اطمینان‌بخش‌بودن فعالیت‌های هسته‌ای به طور جدی نظارت کامل و فراگیر داشته باشد را در اختیار بگیریم. ما درصدد هستیم از طریق مجلس شورای اسلامی و دولت، طرح و یا لایحه‌ای را ارائه کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی در این نشست از تنظیم قانون فراگیر انرژی کشور در سازمان انرژی اتمی خبر داد و گفت: این قانون تهیه شده است و امیدواریم در آینده نه چندان دور پیش‌نویس این قانون به مجلس و دولت ارائه شود تا وضع انرژی اتمی در همه ابعاد آن روشن شود و تکلیف خود را در ابعاد اداری، تشکیلات مالی، فنی و علمی به طور روشن بدانیم.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری درخصوص تعداد سانتریفیوژهای در حال ساخت و کار در نطنز گفت: بیان تعداد سانتریفیوژها شاید امر لازمی نباشد. هرچند آژانس در گزارش‌های خود این مسئله را به دقت اعلام می‌کند، اجازه دهید این حقوق را در اعلام نکردن تعداد سانتریفیوژها حفظ کنیم؛ چرا که از حقوق حاکمیت ملی ماست و ضرورتی در بیان آن نمی‌بینیم.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری که از وی پرسید نگاه شما به روسیه و روند همکاری‌اش با ایران خوشبینانه است در حالی که نیروگاه بوشهر پس از سال‌ها هنوز به نتیجه نرسیده است، اظهار داشت: نیروگاه بوشهر، نیروگاهی ویژه در جهان است؛ چرا که تلفیق دو تکنولوژی شرقی و غربی را در آن داریم و این امری پیچیده بوده است. شاید اگر نیروگاه جدیدی می‌ساختیم زودتر به نتیجه می‌رسیدیم اما از اینکه این راه را پیمودیم خوشحالیم.

صالحی درباره درخواست‌ها برای شفاف‌سازی بیشتر ایران تصریح کرد: گزارش اخیر البرادعی کاملاً این مسئله را روشن کرد که ایران در بعد پادمانی هیچ مطلبی ندارد. در پایان گزارش فقط مسئله مطالعات ادعایی است که ربطی به امور پادمانی ندارد. اینکه ایران را به ساخت و داشتن سلاح اتمی متهم می‌کنند یک ادعاست. آنها می‌گویند اسناد مربوط به مطالعات ادعایی، انسجام دارد و فراگیر است اما آژانس می‌گوید نمی‌تواند اصالت اسناد را تأیید کند. این به معنای آن است که این داستان معنایی ندارد.

کد خبر 17805

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین