استقبال گرم و مهمان‌نوازی چین از کیسینجر نشانه چیست؟

ایسنا نوشت: «هنری کیسینجر، دیپلمات کهنه‌کار آمریکایی و "دوست قدیمی" چین به تازگی مورد استقبال گرم این کشور قرار گرفت و شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین با او دیداری در پکن داشت. سفر کیسینجر به چین به یکی از موضوعات داغ در شبکه‌های اجتماعی تبدیل شد و کاربران شبکه‌های مجازی واکنش‌های متفاوت و مثبتی نسبت به سفر او داشتند؛ اما در این میان برخی از آمریکایی‌ها ادعا کردند که این حجم از احترام به کیسینجر یک "تله" است.»

روزنامه گلوبال تایمز در مطلبی با اشاره به سفر اخیر هنری کیسینجر به چین نوشت: «شی جینپینگ دیداری با کیسینجر در ویلا شماره ۵ مهمانخانه ایالتی دیائویوتای پکن برگزار کرد؛ جایی که این دیپلمات کهنه‌کار آمریکایی ۵۲ سال پیش "ژو انلای"، نخست‌وزیر وقت چین را در آنجا ملاقات کرد. او در سفر اخیرش همچنین با وانگ یی، مقام ارشد سیاست خارجه چین و لی شانگفو، وزیر دفاع این کشور دیداری داشت.

با نگاهی به مصاحبه‌ها و سخنرانی‌های اخیر کیسینجر می‌توان دریافت که او نگرانی‌های جدی درباره تحولات کنونی روابط چین-آمریکا دارد. شاید به همین دلیل است که او نسبت به سفرش به چین در سن ۱۰۰ سالگی اصرار ورزید. مردم چین می‌دانند که سفر طولانی به چین در راستای روابط واشنگتن-پکن برای یک آدم ۱۰۰ ساله آسان نیست و به همین دلیل به تلاش‌هایش عمیقا آگاه هستند. با این حال، کاخ سفید نسبت به سفر راحت کیسینجر به چین ابراز تاسف کرد زیرا بسیاری از مقامات فعلی آمریکایی نمی‌توانند به پکن سفر کنند. در این خصوص، برخی از تحلیلگران و رسانه‌ها معتقدند که پکن در حال بازی با کارت "دوست قدیمی" است و برخی دیگر ادعا می‌کنند که این حرکت بسیار شبیه به استراتژی‌های چین است.

استقبال گرم و مهمان‌نوازی چین از کیسینجر نشانه چیست؟

بیشتر بخوانید:

کیسینجر چگونه مخفیانه برای مذاکرات به چین رفت؟

دلیل خبرساز شدن سفر کیسینجر به چین

درسهایی برای مذاکره

خرید کتاب «کیسینجر مذاکره‌گر» به صورت آنلاین

«رؤیای چینی» کتاب شد/ وقتی آقای شی با جهان سخن می‌گوید

به چشم مردم چین، این ادعاها بسیار پوچ و مضحک هستند. چرا یک شهروند می‌تواند از مقامات فعلی در واشنگتن سبقت بگیرد و ادب و احترام والاتری دریافت کند؟ آیا واشنگتن چیزی در ذهن ندارد؟ طی سال‌های اخیر، قطعیت و خرد نسبت به چین در آمریکا قویا به حاشیه رانده شده است. سیاست واشنگتن در قبال چین اغلب تحت عنوان "سیستم محافظه‌کاری افراطی" و خشم و نفرت در همه زمینه‌ها و فضایی برای مانور روابط چین-آمریکا به شدت کاهش یافته است.

کیسینجر "دوست قدیمی" مردم چین تلقی می‌شود. او به دلیل احترام و توجه به چین، نگرانی‌هایش نسبت به روابط چین-آمریکا و امیدش به همزیستی مسالمت‌آمیز میان این دو کشور چنین لقبی را به خود اختصاص داده است. به چشم مردم چین، اگر شخصی صداقت و حسن‌نیتی را نسبت به چین داشته باشد، مردم این کشور او را یک "دوست" می‌نامند و اگر روابطش طولانی مدت ادامه یابد، او "دوست قدیمی" قلمداد می‌شود. طی چند دهه اخیر، کیسینجر بیش از ۱۰۰ بار به چین سفر کرده و هر بار صرف نظر از موقعیت‌هایی که داشته مورد استقبال این کشور قرار گرفته است. استقبال چین از او بیانگر احساسات عمیق و مداوم، تاکید بر عدالت و احترام به خرد است.

اما با این حال، برخی در آمریکا از قصد نسبت به واژه "دوست قدیمی" برداشت غلط دارند و برخی هم آن را یک "تله" می‌خوانند. چنین چیزی ذهنیت ناسالم جامعه آمریکایی از چین و نبود اعتماد متقابل میان چین و آمریکا را نشان می‌دهد. تاکید این نکته حائز اهمیت است که احترام به کیسینجر فقط به دلیل شخص خود او نبوده بلکه به درک سازنده‌ای که او از روابط چین-آمریکا دارد، مربوط می‌شود. امیدواریم که همکاری صادقانه‌ میان آمریکا و چین گسترش یابد و عقلانیت به فاکتور غالبی در روند تصمیمات ایالات متحده تبدیل شود.

اهمیت ارتباط در روابط چین-آمریکا مهم و حیاتی است. ارتباط واقعی نیازمند احترام به منافع یکدیگر است، نه اینکه بخواهیم یکدیگر را به پذیرش بی‌قید و شرط هژمونی مجبور کنیم. کیسینجر مدافع سرسخت منافع آمریکاست، اما می‌داند که ایالات متحده نمی‌تواند به سادگی منافع آمریکا را با منافع جهانی مساوی تلقی کند. مشارکت چند دهه‌ای او با چین تمام و کمال نشان داده که احترام متقابل، همزیستی مسالمت‌آمیز و همکاری دو سر برد نه تنها امکان‌پذیر است بلکه تنها راه ممکن است. کیسینجر در سال‌های اخیر نسبت به سطح روابط میان دو کشور (چین و آمریکا) هشدارهایی داده که ناشی از بینش و بیش از یک قرن تجربه اوست.»

311311

کد خبر 1792887

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 6
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امیرحسین IR ۱۵:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
    5 2
    الگوی الگی یک کشور ابر قدرت نمی‌شود.از هوش زکات مردان چین است.که پای سخن آدم کارکشته با کول باری دانش نشسته اند.گویا بیشتر شنونده هستن تا گویند.پای این پیر هفت خط روزگار شنونده هستن
  • همشهری IR ۱۶:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
    4 0
    تجلی سیاستمداری واقع گرا و هوشمندو با تجربه در حفظ منافع ملی کشورش.
  • IR ۱۶:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
    2 4
    نتیجه گیری آخر صحیح است . کیسینجر می‌خواهد آمریکا از قله غرور بی‌جای خود پایین بیاید و بفهمد دوران طلایی آمریکا تمام شده و ناچار است بپذیرد که منافع خود را در آینده باید در شرق تضمین گند
  • علیرضا IR ۱۹:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
    1 1
    چه جالب ، یک مرد صد ساله که دیگر راه رفتن هم برایش خیلی سخت شده بتواند تاثیر گذار روابط دو ابر قدرت بزرگ در شرق و غرب دنیا باشد .

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین