به گزارش بی بی سی رهبران اروپا اعلام کردند،برای مقابله با بحران مالی در کشورهای با واحد پول یورو بر سر یک راه حل سه بعدی به توافق دست پیدا کرده اند و انتظار می رود که بر اساس توافق حاصله، حدود 100 میلیارد یورو از بدهی خارجی دولت یونان که حداقل 350 میلیارد یورو ارزیابی شده است کاسته شود. رهبران کشورهای اروپایی در بروکسل، پایتخت بلژیک، مذاکره می کنند. موضوع چگونگی برخورد با بدهی یونان یکی از موارد مهم مورد اختلاف آنها بود.
کریستین لاگارد رئیس صندوق بین المللی پول از توافق بر سر کاهش بدهی یونان استقبال و آن را گام مهمی در جهت برقراری ثبات در حوزه یورو توصیف کرده است.
نیکولا سارکوزی، رئیس جمهوری فرانسه، نیز در یک کنفرانس خبری در بروکسل گفت این نتیجه موجب آسودگی خاطر کل دنیا می شود که انتظار تصمیمی قوی را از حوزه یورو داشت از سوی دیگر در خصوص افزایش میزان نقدیندگی بانک های اروپایی نیز توافق کلی حاصل شده است به این ترتیب بانک های اروپایی موظف خواهند شد که نقدینگی خود را تا پایان ماه ژوئن سال آینده، بیش از 100 میلیارد یورو افزایش دهند. کشورهای حوزه یورو همچنین در نظر دارند که صندوق کمک های اضطراری این حوزه به ارزش 440 میلیارد یورو، را چند برابر افزایش دهند جورج پاپاندرو نخست وزیر یونان در مذاکرات بروکسل شرکت دارد، این نگرانی وجود دارد که بحران مالی یونان به اقتصاد کشورهای ایتالیا و اسپانیا نیز سرایت کند و یورو را در عرصه جهانی بی اعتبار کند.
سیلویو برلوسکونی، نخست وزیر ایتالیا، نیز برنامه دولت خود برای سامان دادن به وضع اقتصادی این کشور را به همتایان اروپایی ارائه کرد، اعطای کمک مالی به ایتالیا به پذیرش این طرح مشروط شده است، این در حالی است که یکی از متحدان اصلی سیلویو برلوسکونی هشدار داده است که اختلاف نظرها بر سر اصلاحات اقتصادی ممکن است به سقوط دولت منجر شود اومبرتو بوسی، رهبر اتحاد شمال، می گوید دولت ایتالیا در معرض خطر قرار دارد و این کشور با دوران سختی مواجه است.
حزب وی با طرح افزایش سن بازنشستگی به 67 سال مخالف است، ایتالیا به عنوان سومین اقتصاد بزرگ حوزه یورو نیاز دارد طی سه سال آینده معادل 600 میلیارد یورو اوراق قرضه دولتی عرضه کند تا بتواند بدهیهای روبه رشد خود را کاهش دهد.263
فارس نوشت:
کد خبر 180556
نظر شما