۰ نفر
۷ مهر ۱۳۸۸ - ۱۴:۱۱

اگر این مواد غذایی غیراستاندارد هستند پس چگونه صاحبان آن پیش از این توانستند برای توزیع آن مجوز بگیرند؟

چندی است که از سوی هر ارگان غیرمربوطی به جز اداره نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت می‌شنویم که انواع مواد غذایی چون برنج، سوسیس و کالباس و این روزها هم بیش از بیست نوع روغن زیتون در ایران غیراستاندارد هستند و باید از فروش و مصرف آن خودداری کرد. اخباری که اصول و روش انتشار آن به این طریق فقط نتیجه‌ای چون وحشت و بی‌اعتمادی در بین مردم دارد.

این که رئیس فلان انجمن و یا حتی اداره استاندارد اعلام می‌دارد که بیش از 20 نوع روغن زیتون و یا 18 کارخانه سوسیس و کالباس محصولات غیراستاندارد تحویل مردم می‌دهند کمی عجیب به نظر می‌رسد. فعالیت این کارخانه‌ها در این ایام و مصرف این مواد غذایی توسط مردم همچنان ادامه داشته است آن هم طی سالها و پی بردن به این موضوع که تعداد قابل ملاحظه‌ای نه یک یا دو عدد از محصولات و کارخانه‌ها محصولات غیراستاندارد تولید می‌کنند می‌تواند سؤالات بسیاری را در اذهان به وجود آورد.

اینکه چرا تا به حال اعلام نشده بود؟ اینکه چرا تاکنون اجازه پخش و فروش این مواد داده می‌شد و سؤالاتی از این قبیل. اما در این جا باید تنها این نکته را ذکر کرد که در حال حاضر در این ماجرا تنها هرج و مرج است که حاکمیت می‌کند. به نظر می‌رسد هیچ انجمنی نباید در این رابطه حق اطلاع‌رسانی داشته باشد. آیا تاکنون مراحل آزمایش بر روی مواد غذایی انجام شده است و این موارد به اطلاع وزارت بهداشت رسیده است؟ اگر اینچنین است پس باید منتظر بود تا طبق روال سال‌های پیش این وزارتخانه خود اقدام به جمع‌آوری مواد غذایی کند که ظاهراً استاندارد نیستند. نه آنکه به هر انجمن و ارگانی اجازه آن داده شود که با اجازه خود خبر‌رسانی کند و در دل مردم ایجاد رعب و وحشت نماید.

 نکته‌ای دیگر که در این بحث عجیب به نظر می‌رسد آن است که اگر این مواد غذایی غیراستاندارد هستند پس چگونه صاحبان آن پیش از این توانستند از وزارت بهداشت و وزارت بازرگانی مجوز برای توزیع آن در بین مردم بگیرند.

در حال حاضر بسیاری از رستوران‌داران در سطح کشور با انبوه برنج‌هایی که تهیه کرده‌اند نمی‌دانند که تکلیفشان چیست و باید چه کسی پاسخگوی ضرر و زیان آنها باشد. در این میان هم اداره نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت هیچ ابلاغیه‌ای صادر نکرده است که در پی آن این ترس از استفاده از مواد غذایی مذکور از بین برود.

به نظر می‌رسد در این میان اهداف دیگری مورد نظر باشد نه سلامتی مردم. چرا که بعد از این اطلاع‌رسانی بی‌سرانجام که هیچ نتیجه‌ای از آن در دست نیست و نه اداره استاندارد خبر‌رسانی کرده است و نه وزارت بهداشت نتیجه‌ای از این اخبار بی‌سرو ته ارائه کرده است، شاید بیراه نباشد اگر بگوییم که با این اقدامات و عدم هماهنگی‌ها و تعاملات بین انجمن‌ها، وزارت بهداشت و نیز اداره استاندارد مردم کاملاً نسبت به دست اندر کاران صنایع غذایی بی‌اعتماد می‌شوند.

این در حالی‌است که بازار صنایع غذایی هم رونق خود را از دست می‌دهد. در حال حاضر علی‌رغم اینکه نام 18 کارخانه معروف سوسیس و کالباس غیراستاندارد اعلام شده است اما باز هم شاهد فروش مواد غذایی از این کارخانه‌ها در فروشگاه‌های مواد غذایی هستیم و این عدم هماهنگی و جو‌سازی سؤال‌برانگیز است. این اقدام باعث می‌شود که بعد از این اگر اخبار موثقی از وزارت بهداشت اعلام شد مردم نسبت بدان بی‌اهمیت باشند.

 مدیر مؤسسه تغذیه و سلامت و رئیس انجمن تغذیه حامی سلامت

کد خبر 18500

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۱:۰۱ - ۱۳۸۸/۰۷/۰۸
    0 0
    متاسفانه نويسنده اين مقاله هيچگونه شناختي از موسسه استاندارد و وضايف قانوني آن نداشته اند وال چنين فرمايشاتي را مطرح نمي نمودند بنابراين اينجانب كه عضو كوچكي از خانواده استاندارد ميباشم به ايشان و همه خوانندگان اكيدا توصيه مي نمايم تا حداقل يك بار قانون اصلاح قوانين و مقررات موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران مصوب 1371 را مطالعه بفرمايند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین