دبیرستاد حقوق بشر قوه قضائیه می گوید شایعاتی که درباره اعدامهای سری در ایران وجود دارد، بی اساس است. محمدجواد لاریجانی که با شبکه الجزیره صحبت می کرد، درباره گزارش احمد شهید، گزارشگر حقوق بشر درباره اعدام در ایران گفت: "ما به این گزارش اعتراض داریم. این گزارش به وضع حقوق بشر در ایران توجه نمیکند، بلکه این گزارش نتیجه استفاده نادرست از ساز و کارهای سازمان ملل با اهداف سیاسی است. این مسایل نه تنها به حقوق بشر ارتباطی ندارد بلکه مانعی در راه عملی شدن حقوق بشر است."
لاریجانی درباره سیاسی خواندن این گزارش اظهار کرد: "در ایران هیچ نوع اعدام سری وجود ندارد و نتوانستند نام حتی یک نفر را اعلام کنند که به صورت سری در ایران اعدام شده باشد. آنها در گزارش خود شایعهها را جمعآوری میکنند. این گزارش هیچ توجیهی ندارد."
وی همچنین حبس موسوی وکروبی، دو تن از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری گذشته را تایید کرد و این حبس را "خانگی" خواند و گفت: ”حضور میرحسین موسوی و مهدی کروبی در حبس خانگی مسئلهای سری نیست که ادعا شده است."
در گزارش احمدشهید، فصل مستقلی درباره این دو تن ذکر شده بود. پیش از لاریجانی، دادستان کل کشور نیز در نشست خبری خود توضیح داده بود موسوی و کروبی به صلاحدید چند دستگاه از جمله شورای عالی امنیت ملی، به صورت خانگی در محدودیت به سر می برند و این محدودیت به نفع آنهاست.
لاریجانی همچنین درباره دموکراسی در ایران، سخن گفت: "ما کشوری داریم که ریشههای دموکراتیکی در آن وجود دارد و در سالهای گذشته آن را توسعه دادهایم. گزارشهایی علیه ما در مورد حقوق بشر تدوین میشود اما کشورهایی وجود دارند که در آنها یک انتخابات هم برگزار نشده است. بیش از 64 درصد از دانشجویان دانشگاهها در ایران از دختران هستند و میتوان این ارقام را با دیگر کشورها مقایسه کرد که این مسئله نشاندهنده وضع حقوق زنان در ایران است."
در ایران، همه چیز در رسانه ها منتشر می شود
بر اساس گزارش پایگاه اطلاعرسانی ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، وی درباره عدم شفافیت در نظام قضایی ایران توضیح داد: "نقطه ضعف نظام قضایی ما عدم شفافیت نیست. در نظام قضایی ما به اندازه کشورهای پیشرفته شفافیت وجود دارد. هر پروندهای در نظام قضایی در رسانههای داخلی ما مطرح میشود. گاهی اوقات گزارشهای رسانهای پیش از اطلاعات رسمی به دست من میرسد. هیچ کس در ایران نیست که زندانی یا در حال محاکمه یا در هر مرحلهای از محاکمه قضایی باشد و همه از آن اطلاع نداشته باشند. همه چیز در رسانهها منتشر میشود."
تغییر در قانون اساسی نیازمند مطالعه است
وی همچنین با خبرگزاری رویترز در نیویورک مصاحبه کرد. لاریجانی درباره ایده تغییر نظام ریاستی به پارلمانی که اخیرا از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده است، گفت: "این ایده همچنان در مرحله بررسی به عنوان بخشی از بررسی دورهای قانون اساسی قرار دارد."
لاریجانی اظهار کرد: "این پیشنهاد نیازمند مطالعه است و ممکن است تا پیش از تهیه پیشنویس این قانون به چندین سال زمان نیاز داشته باشد."
وی که به زبان انگلیسی گفتوگو میکرد، تاکید کرد: "فکر نمیکنم این اتفاق ظرف پنج تا شش سال رخ دهد. ما دست کم قطعا رییس جمهور بعدی را خواهیم داشت اما نمیدانم شاید یک یا دو رییس جمهور دیگر هم داشته باشیم."
مشاور امور بینالملل قوه قضاییه اختلاف نظر میان رهبری و رییسجمهور را رد کرد و گفت: "فکر نمیکنم این صحت داشته باشد.
ممکن است اختلاف عقیده در خصوص مسایلی وجود داشته باشد که این طبیعی است."
لاریجانی با هیات همراه هنوز برای شرکت در اجلاس بین المللی حقوق بشر در نیویورک به سر می برد.
45/233
نظر شما