حذف منتقدان از طریق فروپاشی بزرگترین فراکسیون مجلس تعبیر یکی از اعضای فراکسیون اصولگرایان است که از نزدیک شاهد تحولات داخلی این فراکسیون در آستانه انتخابات هیأت رئیسه آن است

مشخص‌ترین مرز شکل گرفته میان اصولگرایان براساس میزان حمایت آنها از دولت و رئیس آن است. چه آنکه نمایندگان حامی دولت از مواضع معتدل و مشی میانه‌رو رئیس فراکسیون ناخرسندند و با کنایاتی نظیر اینکه «ریاست فراکسیون اصولگرایان و ریاست مجلس شورای اسلامی نباید یکسان باشد»، از مدت‌ها پیش برای «تغییر رئیس فراکسیون» برنامه‌ریزی کرده‌اند.

نخستین امید آنها به پذیرش این مسئولیت از سوی غلامعلی حدادعادل بود. گزینه‌ای که اگرچه در ابتدای تشکیل مجلس هشتم به پذیرش این پست و حتی ریاست مجلس بی‌میل نبود اما به دلیل اتخاذ چند موضع در مقابل دولت نهم در دوران ریاست مجلس هفتم Tمورد اقبال اصولگرایان حامی دولت واقع نشده و کنار زده شد.


اما گزینه‌های بعدی اصولگرایان پس از ناامیدی آنها از حدادعادل، از اقبال لازم و توانمندی رقابت با لاریجانی برخوردار نیستند. به گفته سیدجلال یحیی‌زاده این گزینه‌ها عبارتند از روح الله حسینیان، علی اصغر زارعی و مرتضی آقاتهرانی.

حسن نوروزی نماینده ورامین که از جمله نمایندگان نزدیک به این گروه است با ابراز امیدواری نسبت به اینکه حدادعادل پیشنهاد نامزدی برای ریاست مجلس را بپذیرد، به «خبر» گفت که در غیر اینصورت، رأی‌آوری دیگر نامزدهایی همچون حسینیان و آقاتهرانی نیازمند کار و تلاش زیادی است که ممکن است به نتیجه مطلوب و مدنظر هم نرسد.

نخستین تلاش نمایندگان حامی دولت برای کنار زدن لاریجانی از کرسی ریاست فراکسیون اصولگرایان، در قالب پیشنهاد برای اصلاح اساسنامه این فراکسیون بروز یافت
در ادامه این پروژه آنها وارد فاز جدیدی شده‌اند و آن بی‌تمایل نشان دادن لاریجانی برای ریاست فراکسیون اصولگرایان مجلس است

البته حشمت الله فلاحت پیشه معتقد است،تغییر ریاست فراکسیون اصولگرایان بیش از آنکه نوعی تسویه حساب سیاسی میان دو طیف از اصولگرایان باشد، عواقب دیگری همچون نقض استقلال مجلس را در پی خواهد داشت که ضررهایی را هم برای فراکسیون اکثریت و کلیت مجلس خواهد داشت.

متن کامل این گزارش را با این عنوان تلاش برای حذف منتقدان دولت بخوانید

کد خبر 18577

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین