۰ نفر
۲۵ شهریور ۱۳۸۸ - ۰۷:۱۵

استرداد نامه معرفی دو وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و نیرو، از همان ابتدا این شائبه را در ذهن نمایندگان ایجاد کرد که احمدی‌نژاد در نظر ندارد که فاطمه آلیا و علی ذبیحی را بار دیگر به مجلس معرفی کند.

تصوری که مشاور پارلمانی رئیس‌جمهور در راهروهای مجلس کوشید تا آن را اصلاح کرده و بگوید که باز پس‌گیری نامه این دو وزیر لزوماً به معنی تغییر اسامی وزرا نخواهد بود.

یک هفته از استرداد نامه‌های این دو وزیر پیشنهادی دولت دهم می‌گذرد اما هنوز پاسخ مشخصی از سوی دولتمردان دهم اعلام نشده است. اعضای هیأت رئیسه از تصمیم رئیس‌جمهور بی‌اطلاعند کمااینکه حمیدرضا حاجی بابایی اعلام کرد که احمدی‌نژاد نامه دیگری به مجلس نفرستاده است. وی با بیان اینکه رئیس‌جمهور سه ماه برای معرفی وزرای باقی مانده خود فرصت دارد، اظهار داشت: هیأت رئیسه منتظر نامه رئیس‌جمهور برای معرفی وزرای باقی مانده است تا بلافاصله در نخستین جلسه علنی بعدی خود آن را اعلام وصول کند.

از آنجا که صحن علنی مجلس شورای اسلامی نیز هفته آینده تعطیل است، حتی اگر احمدی‌نژاد در این فاصله وزرای پیشنهادیش را به مجلس معرفی کند، اعلام وصول آن به جلسه روز یکشنبه پنجم مهرماه موکول خواهد شد. حاجی بابایی از اینکه همان وزرای پیشین بار‌دیگر به مجلس معرفی خواهند شد یا نه ابراز بی‌اطلاعی کرد و این را بسته به تصمیم رئیس‌جمهور دانست.

اما جهانبخش محبی‌نیا دیگر عضو هیأت رئیسه مجلس معتقد است که احمدی‌نژاد دیگر دو وزیر پیشنهادی پیشین را معرفی نخواهد کرد. او که به ضعف سوابق اجرایی این دو نفر اشاره داشت یادآور شد که فریاد دو- دو نمایندگان هنگام معرفی آنها در مجلس نشان‌دهنده نگاه منفی خانه ملت به آلیا و ذبیحی به عنوان وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش و نیرو است.

البته مخالفت‌های نمایندگان با این دو وزیر پیشنهادی از دو جنس مخالف است. کما اینکه نخستین مسئله در بحث وزارت آلیا برای آموزش و پرورش، زن بودن اوست.

نمایندگان مجلس پس از مخالفت علما و توصیه رهبری به دولت برای توجه به نظر علما، از معرفی دوباره یک وزیر زن، تعجب کرده بودند و همچنان بر نظر مخالف خود در این زمینه پافشاری کردند. از محمد عباسی نایب‌رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات گرفته تا محمدتقی رهبر رئیس فراکسیون روحانیون بر این باورند که او رأی لازم را در مجلس نخواهد داشت.

سابقه محدود آلیا در این وزارتخانه نیز از دیگر دلایل مخالفت نمایندگان با این وزیر پیشنهادی است. البته نیره اخوان از مخالفت‌های پنهان دیگری هم در مجلس در مخالفت با آلیا خبر داد. او به ایلنا گفته بود که برخی از نمایندگان مرد مجلس پس از معرفی آلیا مطرح کرده‌اند که اگر رئیس‌جمهور قصد دارد از میان نمایندگان مجلس وزیر آموزش و پرورش را انتخاب کند، می‌تواند از نمایندگان عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات که سابقه تقنینی مرتبطی هم با این وزارتخانه دارند، کسی را برگزیند. به گفته وی این مردان مجلسی بدشان نمی‌آید که آلیا رأی نیاورد تا یکی از مردان کمیسیون آموزش و تحقیقات جایگزین وی شود.

اگرچه او نامی از این نمایندگان مرد نبرد اما محمدعلی حیاتی عضو هیأت رئیسه این کمیسیون که در دولت نهم هم از او به عنوان یکی از گزینه‌های پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش نام برده می‌شد، یکی از این گزینه‌ها می‌تواند باشد.
حمیدرضا حاجی‌بابایی هم به عنوان رئیس فراکسیون فرهنگیان نیز چندان بی‌میل به این پست نیست. البته این حدس و گمان‌ها در حالی مطرح می‌شود که به گفته اخوان، آلیا همچنان در حال رایزنی با همکارانش برای اخذ رأی اعتماد از مجلس است و به نظر نمی‌رسد که قصد کناره‌گیری از نامزدی در این پست کابینه را داشته باشد.

اما مخالفت با ذبیحی متفاوت از مخالفت با آلیا است. نمایندگان از او در منصب مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی خاطره خوشی ندارند. چرا که او هرگز دعوت نمایندگان برای حضور در جلسات کمیسیون‌ها را نپذیرفته و پاسخ تماس‌های تلفنی آنها را هم حتی نداده است. همین تعامل منفی وی سبب شده که تحصیلات مرتبط وی با وزارت نیرو چندان به چشم نمایندگان نیاید.

او دکترای مهندسی مکانیک کاربردی دارد و عضو هیأت علمی دانشکده انرژی دانشگاه صنعت آب و برق است که جزو اولین گروه اساتید مدیریت و بهینه‌سازی مصرف انرژی در کشور به شمار می‌رود. ذبیحی مسئول امور استانی‌ ستادهای مردمی احمدی‌نژاد در انتخابات نهم ریاست جمهوری بود که در ابتدای این دولت به عنوان مشاور رئیس‌جمهور در امور منابع انسانی منصوب شد.

کد خبر 17337

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین