اسعد اردلان کارشناس و پژوهشگر حقوق و روابط بین الملل و میهمان کافه خبر در خصوص پیشینۀ سازمان منع استفاده از سلاح های شیمیایی می گوید: به جز 7 دولت همه کشورها، عضو کنوانسیون منع استفاده از سلاح های شیمیایی هستند. عراق نیز به عنوان ناظر وارد این کنوانسیون شده است. مهمترین ویژگی کنوانسیون منع توسعه، تولید، انباشت و استفاده از سلاح های شیمیایی و انهدام آنهاست و سازمانی را برای اجرای آن ایجاد کرده است.
اردلان افزود: یک کمیپن از سازمان های غیردولتی در دنیا برای نظارت و هم طرح مسائل علمی راجع به مواد شیمیایی تشکیل شده است. از آنجایی که من هم مشاور انجمن دفاع از مصدومین شیمیایی سردشت هستم، در کمپین مذکور انجمن ما نیز عضو کمپین است. کمپین هرساله در کنار اجلاس نشست دارد. اردلان می گوید: تمام کشورها موظف هستند برای پرهیز از اینکه بازرسان به سراغ آنها نروند حتماً گزارشات دقیقی ارائه دهند.
اردلان در خصوص گزارشات ایران گفت: گزارشات ایران همیشه دقیق بوده است. چرا که ایران بزرگترین آسیب دیدۀ سلاح های شیمیایی است و بیشترین هزینه جنگی را پرداخت کرده است لذا خیلی فعال است و در واقع یکی ازمهره های برجسته این کنوانسیون است.
اردلان در پاسخ به سوالی در خصوص بزرگترین تولیدکنندگان سلاح های شیمیایی گفت: شوروی سابق، ایالات متحده آمریکا، آلمان از اولین تولیدکنندگان سلاح های شیمیایی هستند. اردلان می افزاید: دولت های غالبا زیر بار تعهدات تولید سلاح های شیمیایی نمی روند و قضیه را به بخش خصوصی واگذار می کنند و تولید آن را به حساب بخش خصوصی می گذارند. 263 51
اسعد اردلان میهمان کافه خبر می گوید: شوروی سابق، ایالات متحده آمریکا و آلمان از بزرگترین تولیدکنندگان سلاح های شیمیایی هستند.
کد خبر 187237
نظر شما