تری لاوجوی، منجم آماتور استرالیایی این دنبالهدار را 12 روز پیش (2 دسامبر / 11 آذر) کشف کرد. این دنبالهدار، عضوی بزرگ از خانواده کِرهئوتز است، بقایای دنبالهداری عظیم (احتمالا همان که در سال 1106 / 485 در آسمان زمین دیده شد) که در قرن دوازدهم میلادی بر اثر عبور از نزدیکی خورشید تکهتکه شد. تلسکوپ فضایی سوهو هر چند روز یک بار، عضوی از این خانواده را مشاهده میکند که به درون خورشید سقوط میکند، اما این دنبالهدارها معمولا کوچک و حدود 10 متر بیشتر قطر ندارند. (برای مشاهده عکس در ابعاد بزرگ، اینجا را کلیک کنید)
دنبالهدار لاوجوی با جثه 200 متری خود چشماندازی متفاوت خواهد داشت. این دنبالهدار در تصویر زیر که حرکت آن را طی 16 ساعت نشان میدهد، از قدر 8 به 6.5 رسیده و اگر تلألؤ خورشید نبود، میشد آن را با چشم غیرمسلح تشخیص داد. (تصویر زیر که از ترکیب تصاور ارسالی فضاپیمای STEREO-B ناسا تهیه شده، در قالب gif و حجم 5.64 مگابایت است و برای مشاهده آن، باید اندکی صبر کنید تا کاملا بارگذاری شود. دراین تصویر علاوه بر حرکت دنبالهدار، جریان باد خورشیدی را نیز در عکس جهت حرکت دنبالهدار میبینید).
پیشبینی میشود فردا یا پسفردا، این دنبالهدار از نزدیکترین فاصله به خورشید یعنی 140هزار کیلومتری بالای سطح خورشید بگذرد. در چنین فاصلهای، حرارت و تابش خورشید بهقدری شدید است که تمام هسته یخی دنبالهدار را تصعید و ابری عظیم از بخار و غبار دنبالهدار ایجاد میکند. چنین ابر بزرگی، تابش عظیمی را بازتاب خواهد کرد که اگر قرص تابان خورشید نبود، از زمین به روشنی سیارات ناهید یا مشتری دیده میشد.
5353
نظر شما