* در انتخابات پیش رو ممکن است اتفاقاتی رخ دهد که بخشی از آن گوارا و بخشی ناگواراست. بخش گوارای این رخداد این است که به نظر من رأیی که از جانب مردم به کاندیداها داده خواهد شد در مقایسه با گذشته، رأیی از سر تأمل، آگاهی، تحقیق و کسب اطمینان از سلامت و ویژگیهای مطلوب تک تک کاندیداها، به ویژه در شهرهای بزرگ است. لذا ممکن است مردم به مطلق اسامی یک لیست رأی ندهند و از بین لیستهای مختلف دست به انتخاب بزنند.
در زمینه رخدادهای ناگوار نیز بنا به مصلحت صحبتی نمیکنم.
* همواره در درون گفتمان انقلاب اسلامی تفکرات و اختلاف سلیقههایی وجود داشته است که البته امری طبیعی نیز به شمار میرود، اما رگههایی از تفکراتی مثل لیبرالیسم، سکولاریسم و ناسیونالیسم نیز بعضاً مشاهده میشود که ربطی به گفتمان انقلاب اسلامی ندارد. ما هم اکنون در بخشهایی از جامعه با رگهها و یا ملغمهای از این افکار برون گفتمانی مواجهیم که یا به اصل گفتمان انقلاب توجهی ندارد و یا این توجه از سر فرصتطلبی است.
* قدر مسلم این است که فتنه به عنوان آمیزش حق و باطل وجود دارد و بزرگترین معضل ما هم محسوب میشود. اما نکته این است که عدهای نمیخواهند در این فضا، حق از باطل تفکیک شود چون احساس میکنند که این شفافسازی به نفع آنها نیست و منافع سیاسی آنها در فضای آشفته فعلی بیشتر حفظ میشود.بیشترین آسیب از وجود همین افراد و جریانهاست.
*شفاف سازی ذهنی مربوط به آگاهی بخشی حکیمانه است که البته کار عالمان و روشنفکران است و شفاف سازی عینی به مواجهات قضایی بر میگردد. برای مثال اگر کسی متهم به براندازی میشود قوه قضائیه باید در این زمینه و در صورت ادله محکمه پسند برخورد جدی نماید، اما اگر سندی وجود ندارد قوه قضائیه باید با اتهام زنندگان به صورت جدی برخورد کند تا با این کار تکلیف معلوم شود.
*به رغم آن که امثال بنده بارها تأکید کردهایم که یکی از جنبههای ایجاد مشارکت حداکثری شفاف سازیست، اما باز هم شفافسازی به صورت قابل قبولی رخ نمیدهد و اگر این روال ادامه پیدا کند به طور قطع بر حضور حداکثری تأثیر خواهد گذاشت.
* باید با همه عواملی که سبب پیدایش فتنه شدهاند برخورد کرد. یکی از این سویهها کسانی هستند که خود در پیدایش فتنه مؤثر بوده و با تفکرات غیر انتقادی، جانبدارانه، مصلحت اندیشی کاذب، توجیهگری و سکوت خود، در سیاستها و رفتارهای غلط و غیر قانونی برخی صاحب منصبان سهیم بودهاند و اتفاقاً این عده چندان روی خوشی به شفاف سازی تمام عیار نشان نمیدهند، کسانی که ردّ قابل قبولی از مواضع انقلابی نیز در سالهای سخت و ناموجه بعد از جنگ، از خود به جای نگذاشتهاند.
1717
نظر شما