مجلس از 25 بهمن ماه یک هفته پیش از شروع تبلیغات انتخابات مجلس نهم تا 14 اسفندماه، روز اعلام نتایج اولیه انتخابات، جلسه علنی ندارد.

زهرا تالانی: یعنی از نهم تا 25 بهمن مجلس 3 هفته کاری و به عبارت دیگر تنها 12جلسه، فرصت خواهد داشت تا طرح و لوایحی را که در کمیسیون‌ها مانده‌اند بررسی کند، آماری که اخیرا از عملکرد مجلس هشتم منتشر شده، نشان می‌دهد 73 طرح و 77 لایحه در نوبت بررسی کمیسیون‌ها باقی مانده‌اند.
در میان طرح و لوایحی که در کمیسیون‌ها در نوبت بررسی هستند، بعضی اینقدر جنجالی و مهم هستند که در مقاطعی جلسات علنی مجلس را به حاشیه‌هایی گره زده‌اند که نمونه آن طرح حمایت از خانواده بود.
در جدول زیر مهمترین طرح ها و لوایحی که به مجلس نهم کشیده می شود آورده شده است:

 

نام لایحه یا طرح

توضیحات

لایحه حمایت از خانواده

در بیرون از مجلس بین مردم به لایحه تعدد زوجین معروف شده بود، بنا به3 ماده جنجالی‌‌اش چند باری بین صحن و کمیسیون در رفت‌وآمد بود، سرنوشتی نامعلوم پیدا کرده است. اخیرا زهره الهیان یکی از نمایندگان عضو فراکسیون بانوان مجلس که پیگیر این لایحه بوده‌اند در گفت‌وگویی درباره سرنوشت لایحه حمایت از خانواده گفته است بعد از آنکه از این ماده لایحه سوءاستفاده‌های سیاسی و تبلیغاتی شد، این‌ دو ماده از این لایحه حذف شدند و فقط یک ماده از لایحه مانده که ان‌شاءالله به‌زودی بررسی و در همین مجلس این لایحه به تصویب می‌رسد.

لایحه جامع حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان

این لایحه برای بررسی بیشتر از سوی قوه قضاییه به دولت داده شده است و دولت نیز پس از کارشناسی و بررسی بیشتر، قرار است آن را به مجلس بفرستد. هنوز به دست مجلسیان نرسیده است و دولت در حال انجام کارهای آن است و به طور حتم تصویب این لایحه به مجلس هشتم نمی رسد و باید برای تصویب آن منتظر مجلس نهم ماند.

طرح حجاب و عفاف

راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب که به طرح عفاف و حجاب معروف است، در سال1382 از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد و براساس آن 26 وزارتخانه، سازمان و دستگاه اجرایی موظف به اجرای اصولی برای گسترش فرهنگ حجاب و عفاف شدند و قرار شد که نمایندگان مجلس قانونی را در این زمینه تصویب کنند اما نه تنها قانونی تصویب نشد بلکه همان طرح نصفه کاره هم درست اجرا نشد به طوریکه روحانیون مجلس 3 وزیر آموزش و پرورش،علوم و وزیر کشور را به مجلس دعوت کردند.


اما فقط تنها طرح‌ها ولوایح نیستند که در مجلس هشتم ممکن است فرصتی برای بررسی آنها باقی نماند؛ شاید 28 مورد طرح تحقیق و تفحصی که برخی از آنها رفته رفته 2 ساله می‌شوند، برای همیشه بایکوت شوند. دو طرح تحقیق و تفحص مربوط به حوزه اجتماعی است که در جدول زیر آورده شده است:

موضوع

نتیجه

تحقیق و تفحص از سازمان تأمین اجتماعی

بیش از 18 ماه گذشت ولی هنوز خبری از نمایندگان برای احقاق حق مردم و جلوگیری از فساد مالی در مجموعه‌ای که 32 میلیون نفر سهام‌دار آن هستند نشده است، شاید تحقیق و تفحص و ارائه گزارش از سازمانی که میلیون‌ها نفر بیمه شده دارد، سخت است و نیاز به دو دوره مجلس برای بررسی دارد.

تحقیق و تفحص از سازمان محیط زیست

سرانجام اعتبار سالیانه تالاب میانکاله بهشهر، مرداب انزلی و همچنین تالاب آشوراده بندرترکمن از سال 85 تاکنون، علت مرگ پلنگ‌های خریداری شده از کشور روسیه و جلوگیری از جذب نیروهای استانی ستادی و عملیاتی از سال 85 سبب شد تا 23 تفر از نمایندگان استانهای شمالی کشور تقاضوای تحقیق و تفحص از سازمان محیط زیست را داشته باشند.

47232
 

کد خبر 195407

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۰/۱۱/۰۴
    5 0
    جالبه مگه طرحهاو لوایح قبلی اجرا شده ؟ پدر بیامرز دلم خوش است که نامم کبوتر حرم است
  • بدون نام IR ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۰/۱۱/۰۵
    3 0
    بروكارميكن مگو چيست كار اگرپول وپارتي نداري نيس كار
  • بدون نام IR ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۰/۱۱/۰۵
    3 0
    به نظرم این تفحص محیط زیست از همه مهمتر باشه. معلوم نیست پشت درهای بسته چی می کنند که آب و هوا و محیط زیست کشورمون روز به روز آلوده تر میشه. در آلودگی هوا که استکبار دست نداره. یعنی میگن داره؟