روایتی از مواضع وزیر ارشادِ ۳۲ سال پیش/ این سیاست که فعالیت ویدیویی را ممنوع کردیم غلط بود؛ باعث شد از ویدئو بصورت زیر میزی استفاده شود

سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی در ۳۲ سال قبل چنین روزهایی به استان چهارمحال و بختیاری و سخنان ایشان در دیدارهای عمومی، تیتر یک روزنامه ی کیهان روز شنبه ۱۸ مهر سال ۱۳۷۱ شده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی در ۳۲ سال قبل چنین روزهایی به استان چهارمحال و بختیاری و سخنان ایشان در دیدارهای عمومی، تیتر یک روزنامه ی کیهان روز شنبه ۱۸ مهر سال ۱۳۷۱ شده است. کیهان به نقل از رهبر انقلاب آورده است، حزب اللهی ها کشور را حفظ و به دهان آمریکا می کوبند، عناصری که در مقابل آنها قرار دارند باید منزوی گردند، و نیروهای اصیل انقلاب کسانی هستند که کشور را حفظ می کنند به دهان آمریکا می کوبند و ظالم‌ را سر جای خود می نشانند و نیروهای بسیجی و حزب‌اللهی هرگاه تعرضی از جانب دشمنان احساس کنند خواب راحت در چشم خود نخواهند داشت. 

بنابر روایت پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز انقلاب اسلامی، هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور هم در دیدار با شرکت کنندگان در اردوهای سراسری انجمن های اسلامی دانشجویان گفته است اگر انقلاب از هویت اسلامی خود تهی شود سرمایه اساسی انقلاب را از دست داده ایم. 

اما سخنان دکتر علی لاریجانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هشتمین اردوی سراسری دانشجویان پیرامون مسائل فرهنگی کشور و آیت الله یزدی در خطبه های نماز جمعه تهران درباره آزادی انتشار کتاب و نشریه در ایران سوژه های امروز روزنامه گردی هستند که در ادامه ملاحظه می فرمایید:

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنرانی هشتمین اردوی سراسری دانشجویان، ممنوعیت ورود ویدئو و فعالیت‌های ویدیویی و ممنوعیت واردات و صادرات کتاب را نامعقول دانست و گفت این ممنوعیت‌ها به خاطر عدم درک درست از شرایط کشور و مقتضیات جهانی اعمال شده است. 

دکتر لاریجانی در ادامه گفت، ویدئو پدیده تکنولوژی است و به نظر من این سیاست که فعالیت ویدیویی را ممنوع کردیم غلط بود و این باعث شد که از ویدئو بصورت زیر میزی استفاده شود و جامعه نسبت به آن حریص گردد. 

وی افزود: ما می‌توانیم افکار و اندیشه های خود را از طریق ویدئو به دنیا معرفی کنیم. دکتر لاریجانی سپس به ممنوعیت واردات و صادرات کتاب اشاره کرد و اظهار داشت؛ مگر می‌شود ورود فکر را به کشور ممنوع کنیم؟ ممنوعیت صادرات کتاب، مطبوعات، نوار موسیقی، نقاشی و دیگر آثار هنری نیز از جمله سیاست‌های نامعقولی است که در سال‌های اخیر اعمال شده است. 

روایتی از مواضع وزیر ارشادِ ۳۲ سال پیش/ این سیاست که فعالیت ویدیویی را ممنوع کردیم غلط بود؛ باعث شد از ویدئو بصورت زیر میزی استفاده شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این مطلب که ما می‌توانیم برای کتاب سوبسید نپردازیم اما نبایستی جلوی ورود کتاب را بگیریم افزود: تنها در صورتی می‌توانیم با تهاجم فرهنگی بیگانه ها مقابله کنیم که به جای انفعالی عمل نمودن، در عرصه فرهنگی فعال برخورد کنیم و عرصه کارهای فرهنگی خویش را افزایش دهیم. 

وی سپس از روش فعلی مطبوعات انتقاد کرد و گفت: اگر در روزنامه ای به یک نفر تهمت بزنیم این نه تنها کار فرهنگی نیست بلکه یک حرکت ضد فرهنگی محسوب می‌شود. وی افزود: در حال حاضر حرمت‌ها خوب رعایت نمی‌شود و مطبوعات باید در این زمینه توجه جدی داشته باشند. روزنامه ای اگر بخواهد خبر دروغ بنویسد و تعهد لازم‌ را نداشته باشد باید طبق قانون با آن برخورد کرد. از روزنامه ها و مطبوعات که با این‌ همه سوبسید و کمک دولت کار می کنند انتظار می رود که آزادی و حرمت اشخاص را حفظ کنند. 

دکتر لاریجانی ‌که تحت عنوان سیاست‌های اصولی وزارت ارشاد در تقویت فرهنگ و هنر اسلامی سخن‌ می گفت با اعلام این مطلب که راه برای هنرمندان متعهد باز است و وزارت ارشاد از آثار هنری خوب، خلاق و متناسب با نیازهای جامعه حمایت می کند افزود: حمایت از هنرمندان متعهد به این معنا نیست که افکار دیگران‌ را از صحنه بدر کنیم. باید همه حق فکر کردن و انجام کار هنری داشته باشند. این اصل که باید فضای مناسب برای فعالیت هنرمندان مسلمان بوجود آید درست است اما باید در جامعه آزادی اندیشه وجود داشته باشد و اشخاص با رعایت ضوابط بتوانند فعالیت کنند.

همچنین آیت الله محمد یزدی رئیس قوه قضائیه در خطبه های دیروز نماز جمعه تهران در بخشی از سخنان خود با اشاره به نا آگاهی گزارشگران وزارت امور خارجه آمریکا از قوانین جاری در ایران متذکر شد، فراوانی نشریات تخصصی و غیرتخصصی در ایران و عرضه نشریات مفید و معتبر خارجی در اکثر روزنامه فروشی ها در سرتاسر کشور گواه کاملا آشکاری از خلاف بودن این‌گزارش است. آیت الله یزدی در عین حال تاکید کرد که به رغم آزادی انتشار نشریه و کتاب در ایران، مردم و مسئولین اجازه نشر مطالب و یا تصاویر خلاف عفت عمومی و غیر اخلاقی را نمی دهند.

۲۹۲۱۹

کد خبر 1969617

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین