به گزارش خبرآنلاین، تاکنون BHB به عنوان ترکیبی شناخته می شد که در کبد تولید می شد و به عنوان سوخت بدن به کار می رفت اما در سال های اخیر محققان متوجه شدند BHB در بدن پس از روزه گرفتن یا تمرین ورزش افزایش می یابد و همین امر به تحقیق درباره کاربردهای احتمالی آن در زمینه چاقی و دیابت منجر شد.
به نقل از مهر، در پژوهش جدید محققان کشف کردند BHB در یک مسیر متابولیک دیگر نیز شرکت می کند. در این زمینه یک آنزیم به نام CNDP۲ ترکیب BHB را به آمینواسیدها می چسباند. علاوه بر آن انبوه ترین میزان BHB-آمینو اسید یا همان BHB-Phe می تواند روی وزن و متابولیسم حیوانات تاثیر بگذارد.
محققان دانشگاه بیلر درباره شیوه تاثیرگذاری BHB-Phe در رفتارهای غذا خوردن و وزن بدن موش ها تحقیق کردند. به گفته آنها گروهی از نورون ها در مغز رفتار غذا خوردن را تنظیم می کند، بنابراین آنها نقشه کل مغز را ترسیم کردند تا دریابند کدام قسمت ها با BHB-Phe فعال می شوند. آنها متوجه شدند BHB-Phe مجموعه ای از نورون ها در هیپوتالاموس و ریشه مغز را فعال می کند. این روند میزان غذا خوردن را سرکوب می کند و وزن بدن را کاهش می دهد. در مقابل موش هایی که به طور ژنتیکی اصلاح شدند تا آنزیم CNDP۲ را تولید نکنند و به این ترتیب فاقد BHB-Phe شوند، غذای بیشتری خوردند و وزنشان افزایش یافت.
جالب آنکه این آنزیم علاوه بر BHB-Phe ترکیب دیگری به نام Lac-Phe تولید می کند که قبلا کشف شده بود. این ترکیب در خون وجود دارد و هنگام ورزش تولید می شود و می تواند میزان غذای دریافتی و چاقی در موش ها را کاهش دهد.
۵۸۵۸
نظر شما