در حال حاضرگردش مالی سالانه صنعت گردشگری درجهان ،حدود یک هزارمیلیارد دلار است که بیش از 50 درصد این درآمد نصیب رستوران ها و مراکزپذیرایی واقامتی می‌شود.

براساس اظهارات غلامرضا کیامهر کارشناس مسائل اقتصادی ، ایران پر از جاذبه های گردشگری است که اگرزمینه و امکانات لازم را برای جلب گردشگران و به ویژه گردشگران فرهنگی مهیا سازیم، سهم هنگفتی از درآمد صنعت گردشگری جهان نصیب کشورما خواهد شد که همین امر ما را از درآمد نفتی بی نیاز می کند.
برخلاف آنچه تصورمی شود امروزه یک رستوران آمیزه ای ازهنرو صنعت است و برگشت سرمایه در این حرفه از سرعت و ضریب امنیت بالاتری درمقایسه با بسیاری از دیگرحرفه ها برخورداراست.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا رستوران های کشور اغلب با همان نگاه های سنتی گذشته تاسیس و اداره می شوند و چرا برای ارتقاء این حرفه تلاش لازم صورت نمی‌گیرد؟گفت:در سال های اخیربرای ارتقاء صنعت رستوران داری تلاش های صورت گرفته و درنتیجه این تلاش ها در حال حاضربعضی از رستوران ها درتهران و دیگر شهرهای بزرگ کشوربه استانداردهای جهانی نزدیک شده اند. اما برای ارتقاء این جاذبه بسیارمهم صنعت گردشگری باید با برگزاری همایش ها و کنفرانس های علمی و تخصصی تلاش های بیشتری صورت بگیرد.
کیامهر به مجموع درآمدهای صنعت گردشگری جهان وسهم رستوران ها و واحدهای پذیرایی و اقامتی اشاره کرد و افزود:طبق بررسی های صورت گرفته در حال حاضرگردش مالی سالانه صنعت گردشگری درجهان یعنی مقدارپولی که گردشگران همه ساله صرف هزینه سفربه نقاط مختلف دنیا می کنند، حدود یک هزارمیلیارد دلاراست که بیش از 50 درصد این درآمد نصیب رستوران ها و مراکزپذیرایی واقامتی می‌شود. این درآمد بسیارهنگفتی است که اگرما هم بتوانیم به درستی ازجاذبه های گردشگری کشورخود استفاده کنیم، می توانیم سهم بالایی ازگردش مالی گردشگری جهان را به کشورخود اختصاص می دهیم.
این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد:طبق بسته بندی های صورت گرفته از سوی سازمان های جهانی، کشورما ازنظرجاذبه های گردشگری تاریخی و طبیعی جزو 10 کشوربرترجهان محسوب می شود که حتی در میان این کشورهاهم، ایران در رتبه های اول قرار دارد با این حساب دست نیافتنی نیست که اگرزمینه و امکانات لازم را برای جلب گردشگران و به ویژه گردشگران فرهنگی مهیا سازیم، به خاطرجاذبه های گردشگری کم نظیری که در کشور ما وجود دارد، سهم هنگفتی از درآمد صنعت گردشگری جهان نصیب کشورما خواهد شد و این درآمد ما را تا حد زیادی از درآمدهای نفتی که در مقاطع مختلف با چالش ها و بحران آفرینی های سیاسی مواجه می شود، بی نیاز خواهد ساخت.
وی تصریح کرد: متاسفانه ما به دلایل گوناگون ازجمله به دلیل آماده نبودن زیرساخت ها، برای جلب گردشگران خارجی هنوزنتوانسته ایم ازجاذبه های گردشگری کشورخود برای به دست آوردن سهم شایسته ای ازگردش مالی صنعت گردشگری جهان استفاده کنیم.
وی در ادامه به برگزاری همایشی در اردیبهشت ماه سال آینده دراین زمینه در تهران اشاره کرد و اظهارداشت:به همت مجموعه ای ازاساتید و کارشناسان علمی و تخصصی و حمایت شماری از اتحادیه های صنفی، انجمن ها وبنگاه های دست اندرکارصنایع غذایی وهمچنین تعدادی ازمراکزعلمی و پژوهشی، قرار است دراردیبهشت ماه سال آینده همایشی تحت عنوان جایگاه صنعت رستوران داری در توسعه صنعت گردشگری در تهران برگزارشود که برگزاری چنین همایشی به دلیل دستورکاربسیاربا ارزشی که برای آن در نظرگرفته شده می تواند به یک نقطه عطف برای ایجاد تحول در صنعت رستوران داری کشورتبدیل شود.

/22131

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 198928

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • طاهر IR ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۰/۱۱/۲۶
    0 0
    ای کاش ما صاحب نفت نبودیم و مثل کشورهای دیگر به دنبال سرمایه گذاری در سایر قسمتها مثل جهانگردی و گردشگری می شدیم و مجبور نبودیم امروز بخاطر تحریم غرب نفتمان را مفت و به زیر قیمت به چین ندهیم ...