۲۵ نفر
۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۰
مفهوم و تعریف آخرالزمان در منابع اهل سنت

در دیدگاه اهل سنت، آخرالزمان به نوعی نه تنها پایان دنیا، بلکه شروع یک فصل جدید و پر از امید برای انسان‌ها است و با ظهور حضرت مهدی (علیه‌السلام) و استقرار حکومت عدل، جهان به شرایطی می‌رسد که در آن ظلم و فساد جای خود را به عدل و انصاف می‌دهند. این دوران، امیدوارکننده‌ترین بخش تاریخ بشری خواهد بود.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، در منابع اهل سنت، مفهوم «آخرالزمان» به دورانی اشاره دارد که پایان جهان و تحولات عظیمی را در تاریخ بشری به همراه خواهد داشت. این دوران پر از رخدادهای خاص و نشانه‌های مهم است که در نهایت با ظهور امام مهدی (علیه‌السلام) به عنوان منجی و نجات‌دهنده، در شرایطی پر از آشوب و فساد، به نقطه‌ای از آرامش و عدالت جهانی منتهی می‌شود و این دورانی است که در آن همه‌چیز به‌گونه‌ای جدید و مثبت تغییر خواهد کرد و بشر به سمت کمال و تعالی پیش خواهد رفت.

بنابر روایت تقریب، در دیدگاه اهل سنت، آخرالزمان به نوعی نه تنها پایان دنیا، بلکه شروع یک فصل جدید و پر از امید برای انسان‌ها است و با ظهور حضرت مهدی (علیه‌السلام) و استقرار حکومت عدل، جهان به شرایطی می‌رسد که در آن ظلم و فساد جای خود را به عدل و انصاف می‌دهند. این دوران، امیدوارکننده‌ترین بخش تاریخ بشری خواهد بود.

در نگاه اهل سنت، بسیاری از روایات به این نکته اشاره دارند که ظهور حضرت مهدی (علیه‌السلام) به اراده الهی وابسته است، اما این بدان معنا نیست که انسان‌ها هیچ‌گونه نقشی در آماده‌سازی جهان برای آن ندارند چون بسیاری از روایات به مسلمانان توصیه می‌کنند که با اصلاح رفتار خود، تقوا پیشه کنند، به وحدت و همگرایی دست یابند و ظلم را کنار بگذارند. این اقدامات نه تنها باعث بهبود وضعیت اجتماعی و سیاسی خواهد شد بلکه زمینه‌ساز تسریع ظهور خواهد بود.

با اینکه هیچ‌کس نمی‌تواند زمان دقیق ظهور را تعیین کند، اما این نکته حائز اهمیت است که مردم با عمل به دستورات دین و تلاش برای اصلاحات اجتماعی، خود می‌توانند در ایجاد فضایی مساعد برای ظهور نقش ایفا کنند.

 این همان امیدی است که در دل مسلمانان وجود دارد؛ اینکه هر قدمی که در راستای تقویت ایمان و تحقق عدالت بردارند، بخشی از فرایند نزدیک شدن به ظهور خواهد بود.

یکی از جالب‌ترین ابعاد معارف اهل سنت در خصوص آخرالزمان، ارتباط میان روایات «ملاحم» (جنگ‌ها و نبردها) و «فتن» (آشوب‌ها و بحران‌ها) با ظهور حضرت مهدی (علیه‌السلام) است.

 طبق این روایات، دوران آخرالزمان با وقوع فتنه‌های شدید و جنگ‌های عظیم همراه خواهد بود که جهان را در بر خواهد گرفت و این جنگ‌ها و فتنه‌ها به وضوح به عنوان نشانه‌هایی از نزدیکی ظهور حضرت مهدی مطرح می‌شوند.

اما نکته امیدبخش این است که برخلاف این آشوب‌ها و نابسامانی‌ها، ظهور حضرت مهدی (علیه‌السلام) به عنوان نقطه‌عطفی در تاریخ بشریت در نظر گرفته می‌شود. او به عنوان یک نجات‌دهنده جهانی خواهد آمد تا در اوج بحران‌ها، عدالت را برقرار کند و دنیای پر از ظلم را به سمت دوران طلایی هدایت کند. ظهور حضرت مهدی(ع) در نهایت به عنوان راهی برای رهایی بشر از این فتنه‌ها و ایجاد دنیایی صلح‌آمیز و پر از رفاه و همبستگی جهانی خواهد بود.

در روایات اهل سنت، حکومت مهدوی در دوران ظهور ویژگی‌های برجسته‌ای دارد که بشریت را به سوی آینده‌ای بهتر هدایت خواهد کرد:

عدالت بی‌نظیر: مهم‌ترین شاخص حکومت مهدوی، استقرار عدالت در تمام زمین است. در دوران او، ظلم و فساد از بین خواهد رفت و مردم در امن و آسایش خواهند زیست. این عدالت به‌قدری گسترده خواهد بود که هر نوع اختلاف و نارضایتی از بین خواهد رفت.

اتحاد و همبستگی: در زمان حکومت حضرت مهدی(ع)، مسلمانان و انسان‌ها از سراسر جهان در زیر پرچم واحدی متحد خواهند شد. این اتحاد، نمادی از جهانی است که در آن اختلافات نژادی، قومی و مذهبی کنار می‌روند و همگان در کنار هم برای بهبود وضع بشریت تلاش خواهند کرد.

رشد علمی و معنوی: در دوران مهدوی، علم و دانش به اوج خود خواهد رسید. انسان‌ها نه تنها در حوزه‌های علمی، بلکه در عرصه‌های اخلاقی و دینی نیز پیشرفت خواهند کرد. در این دوران، مردم به اصول اخلاقی و انسانی توجه خواهند داشت و به سوی رشد معنوی حرکت خواهند کرد.

این ویژگی‌ها، تصویری روشن و امیدوارکننده از دنیای آینده ترسیم می‌کنند که در آن صلح، عدالت و رشد انسانی در اولویت قرار خواهد داشت.

در نهایت، روایات اهل سنت در خصوص آخرالزمان، در کنار پیش‌بینی‌های مربوط به فتنه‌ها و بحران‌ها، پیامی عمیق از امید و رهایی دارند.

 ظهور حضرت مهدی (علیه‌السلام) در حقیقت نه تنها پایان تاریخ، بلکه آغاز یک دوران جدید و پر از عدالت و صلح خواهد بود. این تغییرات بزرگ، هم از طریق اراده الهی و هم از طریق تلاش انسان‌ها برای اصلاح خود و جامعه‌اش، به وقوع خواهند پیوست.

 از این رو، با داشتن ایمان به آینده و تلاش برای ساختن دنیای بهتر، می‌توان به ظهور حضرت مهدی (علیه‌السلام) به عنوان یک فرصت بزرگ و نقطه‌عطفی در تاریخ بشر نگاه کرد.

کد خبر 2024655

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 82
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۷:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۶
    52 18
    اهل سنت همیشه دنبال آرامش و دوستی و بدور از خونریزی و جنگ و تفرقه هست
  • زهره IR ۰۸:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۶
    19 41
    دوره آخرالزمان زنها بیشتر از مردها هستن و همچنین ورزش و فوتبال زنها با اون حجاب نصفه و نیمه لباس‌های تنگ بدن نما خدایا اللهم عجل لولیک الفرج......
  • اکبر IR ۰۸:۵۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۶
    9 31
    با مرگ آدمها ، جسم به خاک تبدیل شده و آدمها ضمن فراموش شدن ؛ تمام میشوند . خداوند در سوره غافر میفرماید : ما ، روح و ملائکه را جمع میکنیم و بحسابشان رسیدگی میکنیم . پس جسم فانی میشود و روح پایدار . آنانکه درجنگها میمیرند دیگر برنخواهند گشت .
  • omid IR ۰۸:۵۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۶
    31 35
    اهل سنت اصلن امام مهدی رو قبول نداره اخر زمان چی
  • علیرضا رودباری IR ۰۹:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۶
    15 51
    مگه اهل سنت هم به امامان و حضرت مهدی باور و ایمان دارند از بچگی بما گفتند که اهل سنت دشمن ائمه بوده اند و خواهند بود و در هیچ جا صلوات نمی فرستند
  • امید IR ۰۹:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۶
    19 35
    برای تغییر وضع کنونی باید ملت‌ها بر علیه آمریکا و اسرائیل متحد شوند و جلوی گستاخیهایشان را بگیرند تا عدالت حکمفرما شود و امنیت در سراسر دنیا سایه افکند
  • محمد IR ۰۹:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۶
    42 25
    دست ازخرافه بردارید
  • IR ۱۰:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۶
    18 6
    این بیشتر باعقل من جور در میاد . تمام دین اسلام توصیه به عدالت و زندگی سالم و ونحوه زندگی اشاره دارد.
  • منیژه IR ۱۰:۵۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۶
    20 2
    از زمانهای قدیم پدرانمان می گفتند وقتی ظلم وبیداد گری وبی عدالتی وقحطی زیاد شود ظهور نزدیک است غلبه حق برناحق ووتجاوز به حقوق مظلوم وخوردن مال یتیم و،،و،،و،،و همین
  • جانان کوروش فارسی... IR ۱۰:۵۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۶
    4 12
    درسته. همانا جانان بجز عدل الهی دیگر منطقی ندارد.. وهر گله ای درجهان صاحبش جانان هست
  • خسرو صادقی معلم بازنشسته IR ۱۱:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۶
    29 6
    دوگانگی !!!از یه طرف گفته شده زمانی که دنیا پر از آشوب وفساد میشه امام میاد .از این طرف گفته میشه مردم باید با دیندار شدن و خوب بودن راه را برای امام هموار کنند .بلاخره کدوم.
  • IR ۱۱:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۶
    24 27
    انشاالله ظهور نزدیکه قربون امام زمان برم برای من هرروز وهرساعت جمعه ست انشاالله بادعابراسلامتی وظهورامام زمان به ظهور نزدیکتر میشیم من شوق ظهورهرروز دارم اللهم عجل الولیک الفرج
  • IR ۱۱:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۶
    19 10
    بله فقط الله تاریخ ظهوررومیدونه و ازبین اانسانها ملاعک وپریان ب امراو هستند ومعجرات خدا رادارد چ گونه قویترین فرمانده است چون نورهرچه خواهدانجام دهد مثل بیماری ۹۸ زلزله ها .سیل و ویروس ها نشست زمین ازنشانه اای اوست میگن

آخرین اخبار