پونه شیرازی: دکتر محمد هاشمی، دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی در پویش سلامتی که از ۱۱ اسفند تا ۱۱ فروردین با هدف پاسخگویی به سوالات شما در ارتباط با روزهداری و اهداف و چالشهای سلامت وابسته به آن راهاندازی شده است بهسوالات شما پاسخ میدهد.
دکتر هاشمی در پاسخ به این پرسش یکی از مخاطبان خبرآنلاین که پرسیده بود «فردی که مبتلا به دیابت است و متفورمین مصرف میکند و سالیان گذشته به جز تشنگی مشکل دیگری با روزه داری نداشته، امسال هم میتواند روزه بگیرد؟ » میگوید:«افراد دیابتی مشروط بر اینکه دیابت کنترل شده یا هموگلوبین A1C حدود ۶ داشته باشند و داروهای خود را با محوز پزشک بتوانند بین افطار تا سحر بخورند و بیماری زمینهای دیگری نداشته باشند و آب کافی هم بنوشند، منعی برای روزه داری ندارند. (آزمایش A1C هموگلوبین برای کنترل قند خون و تشخیص پیشدیابت و دیابت استفاده میشوند).»
وی در پاسخ به این سوال که «آیا میتپان پیاده وی صبحگاهی و ورزش را حین روزهداری انجام داد؟»بیان میکند:« در حین ورزش تعریق ما بیشتر و تنفس ما هم تندتر میشود و آب بیشتری نیاز داریم. پس بهتر است ورزش و پیادهروی را در ساعات نزدیک قبل از افطار یا بعد از افطار بگذاریم.»
۴۷۴۷
نظر شما