از منبر تا میدان شهادت/ روایت زندگی یک روحانی انقلابی

در روزگاری که صداقت و اخلاص سرمایه‌های کمیاب جامعه‌اند، مرور زندگی روحانی شهیدی چون حجت الاسلام محمد شهاب، تلنگری به وجدان‌های خفته است. روحانی جوانی که از خانه‌ای مذهبی در بیرجند برخاست، منبر را سنگر آگاهی‌بخشی دانست و میدان جنگ را معراجی برای وصال.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، در روزگاری که فریاد «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» از جان ملت ایران برخاست، جوانانی بودند که بی‌هیاهو اما استوار، بر تارک تاریخ این سرزمین درخشیدند. روحانی شهید محمد شهاب، از جمله این ستارگان خاموش‌ناشدنی است؛ عالمی دین‌باور، انقلابیِ صادق و معلمی متعهد که از شهرستان بیرجند برخاست اما آرمان‌های بزرگی را در دل داشت.

بنابر روایت شبستان،زینب روحانی مقدم- او نه تنها در لباس روحانیت بلکه در قامت یک مجاهد فرهنگی و اجتماعی، مسیر زندگی خود را با اخلاص، صداقت و ساده‌زیستی طی کرد؛ از حضور در مدرسه علمیه و جذب در حوزه‌ علمیه قم گرفته تا مبارزات پیش از انقلاب، همراهی با نهضت امام خمینی (ره)، و سپس خدمت در سپاه پاسداران و دادستانی انقلاب بیرجند.

در میان خاطرات انقلاب و دفاع مقدس، چهره‌هایی هستند که حضورشان فراتر از سنگر و سلاح، پیام‌آور ایمان، صداقت، اندیشه و عمل ناب دینی‌اند. حجت‌الاسلام محمد شهاب، یکی از این روحانیون مجاهد بود؛ مردی که روحانیت را نه تنها در لباس، که در جوهر زندگی خود معنا کرده بود.

از منبر تا میدان شهادت/ روایت زندگی یک روحانی انقلابی

*کودکی در دامان علم و دیانت

حجت الاسلام محمد شهاب در هفتم فروردین ۱۳۳۳ در روستای «امیرآباد سرکنار» شهرستان بیرجند، در خانواده‌ای روحانی به دنیا آمد. پدرش، شیخ محمدحسین شهاب، عالمی وارسته بود که نقش پررنگی در تربیت دینی فرزند خود ایفا کرد. از همان ابتدا، محمد در کنار تحصیلات رسمی، در کلاس‌های حوزه علمیه بیرجند نیز شرکت می‌کرد و قدم به‌قدم در مسیر آموختن علوم اسلامی پیش رفت.

*از ریاضی تا مدرسه حقانی

وی با وجود موفقیت در رشته ریاضی دبیرستان، شور مذهبی در جانش نمی‌گذاشت که تنها به مسیر دانشگاهی فکر کند. پس از گرفتن دیپلم، تصمیم خود را گرفت. در سال ۱۳۵۲ راهی قم شد تا در مدرسه‌ حقانی، زیر نظر بزرگانی چون شهید قدوسی و شهید بهشتی، تحصیلات حوزوی را آغاز کند.

علاقه عمیق به دین و تربیت خانوادگی باعث شد که روحانیت برای او تنها یک انتخاب تحصیلی نباشد، بلکه شیوه زندگی باشد.

از منبر تا میدان شهادت/ روایت زندگی یک روحانی انقلابی

*انقلابی پرشور، خطیبی تأثیرگذار

با آغاز نهضت امام خمینی(ره)، شهید حجت الاسلام محمد شهاب به چهره‌ای فعال در ترویج آرمان‌های انقلاب تبدیل شد.با آغاز نهضت امام خمینی(ره)، شهید حجت الاسلام محمد شهاب به چهره‌ای فعال در ترویج آرمان‌های انقلاب تبدیل شد. او میان قم و بیرجند در رفت‌وآمد بود و با توان بالای سخنوری و شناخت دقیق شرایط، مردم را به مبارزه با طاغوت فرا می‌خواند.

پس از پیروزی انقلاب، از نخستین کسانی بود که در تشکیل کمیته‌های انقلاب اسلامی و سپس سپاه پاسداران در بیرجند نقش‌آفرینی کرد.

از منبر تا میدان شهادت/ روایت زندگی یک روحانی انقلابی

*خلوص نیت و پاک‌دستی

برادر شهید، حجت‌الاسلام محمدهادی شهاب در گفتگو با خبرنگار شبستان با تأکید بر ویژگی‌های بارز اخلاقی او می‌گوید: محمد اهل صداقت بود. هرچه می‌گفت به آن عمل می‌کرد.

وی ادامه می دهد: ظاهر و باطنش یکی بود. هرگز برای مصلحت یا مقام سخنی نگفت و از بیت‌المال حتی به اندازه یک وسیله نقلیه هم استفاده شخصی نکرد.

برادر شهید شهاب عنوان می کنه که محمد به دوستانش همواره توصیه می‌کرد: «اگر می‌خواهید خدمت کنید، هدفتان تنها خدا باشد.»توصیه شهید شهاب به دوستانش: «اگر می‌خواهید خدمت کنید، هدفتان تنها خدا باشد.»

*وصیت‌نامه‌هایی که هنوز زمزمه حقیقت‌اند

حجت الاسلام شهاب در خصوص وصیت نامه شهید می گوید: شهید محمد شهاب چهار وصیت‌نامه از خود به یادگار گذاشته است.

وی در ادامه می افزاید: مجموعه‌ای از یادداشت‌های او نیز با عنوان سیمای شیدایی در کنگره شهدای روحانی خراسان جنوبی منتشر شده است.

برادر شهید در خصوص محتوای وصیت نامه ها عنوان می کند: محتوای وصیت‌نامه‌ها بر اخلاص، خدمت بی‌ریا، پاسداری از دین و انقلاب و تقوا در عمل تأکید دارد.  

*شهادت؛ نقطه عطفی تلخ و شیرین

حجت الاسلام شهاب عنوان می کند: ۲۲ بهمن ۱۳۶۴، در عملیات والفجر ۸ و در منطقه فاو، ترکشی به سرش اصابت کرد و کتاب زندگی‌اش در خاک عراق بسته شد.

ماجرای اطلاع‌رسانی شهادتش، از زبان برادرش، جان‌سوز است و می گوید: در خیابان صفاییه قم بنری دیدم با نام شهید محمد شهاب. حیرت کردم. رفتم به خانه دوستش، تماس گرفتیم با ستاد معراج شهدا. تأیید کردند.

وی می افزاید: همان شب پیکر او را شناسایی کردم. با همراهی دوستان، خانواده‌اش را به مشهد فرستادیم تا آرام‌تر خبر را بشنوند. فردا در قم تشییع و چند روز بعد در بیرجند به خاک سپرده شد.

از منبر تا میدان شهادت/ روایت زندگی یک روحانی انقلابی

*داغی که بر دل خانواده ماند

وی اظهار می کند که از شهید شهاب سه فرزند به نام های روح‌الله، مهدی و مرضیه به یادگار مانده است و می افزاید: مادر و همسر او، در غم جانکاه این شهادت، صبری زینب‌وار پیشه کردند.

برادر شهید می‌گوید: شهادت محمد برای ما غیرقابل تصور بود. خدا کمک کرد که بگذریم، اما هنوز هم نبودنش سنگین است.

*میراثی برای نسل امروز

وی عنوان می کند که در دنیای پر از تردید امروز، نسل جوان با پرسش‌هایی درباره انگیزه شهدا مواجه است. باید برای نسل امروز تبیین کرد که شهدا چگونه آگاهانه انتخاب کردند و از همه چیز گذشتند. آن‌ها به دنبال دنیا نبودند، هدفشان خدا بود.

از منبر تا میدان شهادت/ روایت زندگی یک روحانی انقلابی

*در خط مقدم اجتماع

وی با بیان اینکه تمام زندگی شهید شهاب، جلوه‌ای از حضور در متن اجتماع بود، می افزاید: چه قبل از انقلاب و چه پس از آن، در شکل‌گیری ارگان‌های انقلابی، از کمیته‌ها تا سپاه و سپس دادستانی انقلاب نقش موثری داشت.

حجت الاسلام شهاب ادامه می دهد: حتی پیشنهاد مسئولیت‌هایی در شهرهای دیگر به او داده شد، اما با تواضع تنها خدمت در زادگاهش را پذیرفت.

*ضرورت زنده نگه‌داشتن نام شهدا

برادر شهید معتقد است: شهدا ابزار تبلیغاتی نیستند که هر کسی بخواهد با نام آن‌ها خودش را بالا بکشدشهدا ابزار تبلیغاتی نیستند که هر کسی بخواهد با نام آن‌ها خودش را بالا بکشد. باید از آن‌ها با صداقت یاد کرد، نه برای تثبیت موقعیت خود. بزرگداشت شهدا باید همراه با عمل باشد، نه شعار.

وی با بیان اینکه شهید محمد شهاب، یک روحانی مبارز بود؛ نه در حرف، که در عمل، می گوید: مردی که حضورش روشنگر راه دیگران بود و نبودنش هنوز داغی بر دل جامعه‌اش است و امثال او چراغ‌هایی‌ هستتد که مسیر را روشن می‌کنند؛ حتی اگر خود در تاریکی اروند، خاموش شده باشند.

کد خبر 2058082

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین