تکریم زبان هر قوم، تکریم انسانیت است

نماینده ولی فقیه در کردستان گفت: تکریم زبان هر ملت و هر قومیتی، در واقع تکریم انسانیت است و هیچ‌کس حق ندارد به دلیل زبان یا قومیت مورد تبعیض قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، حجت‌الاسلام والمسلمین پورذهبی، نماینده ولی فقیه در استان کردستان، در مراسم اختتامیه جایزه قلم هه‌ژار که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، با تأکید بر جایگاه رفیع انسانیت در آموزه‌های اسلامی، گفت: تکریم زبان هر ملت و هر قومیتی، در واقع تکریم انسانیت است و هیچ‌کس حق ندارد به دلیل زبان یا قومیت مورد تبعیض قرار گیرد.

حجت‌الاسلام پورذهبی با اشاره به تلاش‌های چهره‌های برجسته کرد در راستای اعتلای زبان کردی و فارسی، اظهار داشت: بزرگانی همچون ماموستا هه‌ژار، ماموستا هیمن و سید کامل امامی، با وجود مشکلات و تبعیدها، همواره در جهت اعتلای زبان کردی و احترام به زبان فارسی کوشیده‌اند و هیچ‌گاه بنایی بر جدایی این دو زبان از همدیگر نداشته‌اند.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان با تأکید بر اینکه نباید هیچ‌گونه سوءتفاهمی در خصوص ترویج زبان کردی وجود داشته باشد، افزود: نه از طرف حاکمیت و نه از طرف هیچ‌کس دیگری نباید این تصور وجود داشته باشد که ترویج زبان کردی به معنای جدایی از زبان فارسی است. زبان کردی، بخشی از هویت فرهنگی ایران است و باید مورد حمایت قرار گیرد.

حجت‌الاسلام پورذهبی با اشاره به مقاله‌ای که در آن به کم‌رنگ بودن نثر کردی در برابر شعر کردی اشاره شده بود، گفت: این مسئله باید در محافل علمی و فرهنگی مورد بحث و بررسی قرار گیرد و تلاش شود تا نثر کردی نیز به جایگاه شایسته خود برسد.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان در پایان سخنان خود، با تأکید بر اینکه نه فرهیختگان کردستان حساسیتی نسبت به زبان فارسی دارند و نه حاکمیت واهمه‌ای از ترویج زبان کردی دارد، اظهار داشت: اصل قانون اساسی باید مورد توجه قرار گیرد و همه باید در جهت اعتلای فرهنگ و زبان این سرزمین تلاش کنند و این هدف و مرام ماست.

48

کد خبر 2071028

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار