به گزارش خبرآنلاین، غذاهای فوقفرآوری شده واکنشی در بدن ما ایجاد میکنند که مشابه واکنش به تماس با عوامل بیماریزا است.
مصرف غذای ناسالم اکنون به یکی از چالشهای بزرگ بهداشت عمومی تبدیل شده است. در پایان سال ۲۰۲۴، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) گزارشی نگرانکننده منتشر کرد. بر اساس این گزارش، این نوع رژیم غذایی هزینههای پنهان سلامت به مبلغ ۸.۱ تریلیون دلار را به همراه دارد که در برخی کشورها میتواند تا ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) را تشکیل دهد. یکی از دلایل اصلی این موضوع تغییر گسترده از مصرف غلات کامل به محصولات فرآوریشده است.
محققان معتقدند که بدن ما این مواد غذایی را به عنوان اشیاء خارجی و نه غذا شناسایی میکند. لازم به ذکر است که اینها غذاهای کامل نیستند، بلکه ترکیبات استخراج شده از غذاهای محلولهای شیمیاییاند که باعث میشوند بدن ما آنها را به این شکل تشخیص دهد.
پژوهشگران دادههای مربوط به ۶۰۰۰ نفر در کانادا را مورد بررسی قرار دادند که شامل گستره وسیعی از سنین، شرایط سلامتی و زمینههای اقتصادی-اجتماعی بود. این افراد پرسشنامهای مرتبط با یک نظرسنجی انجام شده توسط سازمان سلامت کانادا راتکمیل کردند و سپس در کلینیکهای سیار مورد ارزیابی فردی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بهطور متوسط، شرکتکنندگان بیش از سه وعده غذاهای فوقفرآوریشده درروز مصرف میکنند، در حالی که بیشترین مصرفکنندگان بهطور میانگین شش وعده در روز داشتند. این گروه با مصرف بالا، بیشتر مردانی با درآمد و سطح تحصیلات پایینتر بودند. به گفته محققان، غذاهای فوقفرآوریشده تمایل دارند جایگزین گزینههای سالمتر
مانند میوهها و سبزیجات در رژیم غذایی این افراد شوند.
باتوجه به اینکه غذاهای فوقفرآوریشده هماکنون نزدیک به ۴۵ درصد از انرژی روزانه شهروندان کانادایی بالای ۲۰ سال را تشکیل میدهند، این نگرانی کاملاً موجه است. همچنین، اگرچه این مطالعه بر کانادا متمرکز است، نتایج مشابه میتواند در ایالات متحده و تا حدی در برخی کشورهای اروپایی و آسیایی نیز صدق کند.
منبع: glassalmanac
۲۳۳۲۳۳
نظر شما