هشدارهای جدی درباره ذبح دام در عید قربان/ گوشت قربانی را ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از مردم خواست گوشت دام قربانی را فورا مصرف نکنند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فریبرز ایمانی در آستانه فرا رسیدن عید سعید قربان، گفت: به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان، به ویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)  باید توصیه‌های بهداشتی برای ذبح دام مورد توجه جدی قرار گیرد.

بنا به روایت ایسنا، ایمانی از افراد خواست از خرید دام زنده و یا گوشت‌هایی که خارج از نظارت شبکه دامپزشکی ذبح و عرضه می‌شوند خودداری کنند و افزود: دام زنده را باید از میادین عرضه مجاز و تحت نظارت سازمان دامپزشکی خریداری کرد.

وی افزود: توصیه می‌شود افراد از دستکاری، کندن و له کردن کنه‌های موجود بر روی بدن دام جدا خودداری کنند.

ایمانی همچنین توصیه کرد، ذبح دام صرفا در کشتارگاه‌های تحت نظارت شبکه دامپزشکی انجام شده و افراد به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنند.

وی گفت: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند باید از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح دام ضدعفونی کرده و همچنین خونابه‌ها را به طریق بهداشتی دفع کنند.

ایمانی با بیان اینکه به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنید، اظهار کرد: گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود. جگر و سایر امعا و احشای دام هم پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد باید مصرف شود.

وی همچنین به افراد توصیه کرد، از مصرف گوشت و جگر نیم‌پز خودداری کنند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: افرادی که گوشت خرد می‌کنند، بخصوص زنان خانه دار باید حتما از دستکش استفاده کنند.

ایمانی در پایان گفت: از شهروندان می‌خواهیم در صورت مشاهده هرگونه تخلف در مورد ذبح غیربهداشتی دام در سطح شهر به سامانه ۱۹۰ بهداشت گزارش دهند.

2727

کد خبر 2072589

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین