۰ نفر
۱ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۹

امروز در بساط هر ناشر یک کتاب ادبیات کلاسیک پیدا می‌شود؛ یکی از دلایل این موضوع شاید سودآور بودن چاپ این آثار باشد که ناشران از آن سود میلیونی می‌برند.

زینب کاظم‌خواه: حوزه نشر کتاب در ایران یکی از حوزه های سخت است، اما گاهی می‌شود از این حوزه سخت پول خوبی در آورد. ناشران زیادی در ایران برای بقا در این حوزه به چاپ ادبیات کلاسیک روی می‌آورند؛ حوزه‌ای که شاید بیشتر از بقیه حوزه‌های نشر سودآور باشد.

آثار شاعرانی چون حافظ، سعدی، مولوی، عطار، نظامی آثاری هستند که در بساط بیشتر ناشران ایرانی پیدا می‌شوند؛ سوای بحث فرهنگی ماجرا و شعر خوان بودن ایرانی‌ها این موضوع یک دلیل دیگر هم دارد، این آثار تابع قانون مولف و مرگ آن نیستند که هر ناشر اجازه دارد بعد از 30 سال آثار نویسندگان را  چاپ کند؛ هر ناشری می‌تواند آستین‌ها را بالا بزند و آثار ادبیات کلاسیک را چاپ کند، سرتاسرش هم سود است حق مولف هم در کار نیست.

از سوی دیگر این آثار پشت درهای وزارت ارشاد برای گرفتن مجوز نشر نخواهد ماند، اما اگر بحث فرهنگی و قانونی قاعده‌های این مثلت باشند، بحث مالی وسودآور بودن این کتاب‌ها در راس این هرم قرار می‌گیرد، مثلا غزلیات سعدی در قطع رحلی نشر هنرسرای گویا که در 2500 نسخه منتشر می‌شود 45 هزار تومان فروخته می‌شود.
 
اگر تمام کتاب‌های این ناشر در یک سال نه حداقل دو سال فروخته شود 112 میلیون و 500 هزار تومان می‌شود که اگر 50 درصد آن سود ناشر باشد بیش از 50 میلیون سود کرده است. یا بوستان سعدی انتشارات پیام عدالت که در دو هزار نسخه منتشر می‌شود عواید فروش‌اش 120 میلیون خواهد شد که باز هم ناشر 60 میلیون سود کرده است. شاید هم گفته شود این کتاب‌ها نسبت به کتاب‌هایی با کاغذ معمولی هزینه بیشتری برای چاپ می‌خواهند، اما اگر قیمت چاپ آن‌ها را در مقایسه با کتاب‌های معمولی سه برابر حساب کنیم باز هم ناشر سود کرده است.
 
اما یک این نکته را باید در نظر گرفت که این آثار از معدود محصولات فرهنگی هستند که امکان ارزش افزوده بودن دارند، به این معنا که هر ناشری که این آثار را چاپ می‌کند می‌تواند چیزهایی را برای شکیل کردنش اضافه کند. این آثار که در نفس آثار نفیسی از نظر محتوا هستند با هنرهایی چون تذهیب و نگارگری برای مخاطب جذاب‌تر می‌شوند. حرف پایانی این‌که آثار کلاسیک ما آثاری هستند که در کنار قرآن در طاقچه‌های مادربزرگ‌های ما قرار گرفته‌اند و حالا این آثار از آن‌ها به نوه‌ها منتقل شده‌اند و هنوز تازگی خود را دارند.
 
در جدول ارائه شده تعداد عناوین کتاب‌هایی که تنها با نام «بوستان»،«گلستان» و «کلیات» سعدی منتشر شده‌اند محاسبه شده‌اند و کتاب‌هایی که با عناوین دیگر از این آثار چاپ شده‌اند حساب نشده است.

تعداد عناوین و ناشران کلیات،بوستان و گلستان سعدی در ایران
عنوان کتاب
تعداد عناوین
تعداد ناشران
کلیات سعدی
107 عنوان
107 ناشر
بوستان سعدی
95 عنوان
95 عنوان
گلستان سعدی
145عنوان
145 ناشر
 
قیمت چند کتاب نفیس سعدی در ایران
عنوان کتاب
نام ناشر
شمارگان
مشخصات کتاب
قیمت
گلستان سعدی
پیام عدالت
2000
جلد چرمی، قطع وزیری، کاغذ گلاسه
60000تومان
بوستان سعدی
پیام عدالت
2000
جلد چرمی، قطع وزیری، کاغذ گلاسه
60000تومان
غزلیات سعدی
هنرسرای گویا
2500
قطع رحلی، کاغذ گلاسه، همراه با قاب
45000 تومان
غزلیات سعدی
نگار
2000
قطع رحلی همراه با قاب کاغذ گلاسه
35000تومان
کلیات سعدی
ذهن آمیز
2000
قطع رحلی، کاغذ گلاسه همراه با قاب
140000تومان

58244
 
کد خبر 208594

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین