جن‌سن هوانگ: آمریکا باید تراشه‌ها را خودش بسازد، نه چین

جن‌سن هوانگ، مدیرعامل شرکت انویدیا، در گفت‌وگویی با شبکه CNN تأکید کرد که آمریکا باید به‌جای تکیه بر کشورهای دیگر، مانند تایوان و چین، تولید فناوری‌های حیاتی مانند تراشه‌ها را به داخل کشور بازگرداند. او همچنین نسبت به پیامدهای هوش مصنوعی بر مشاغل و جامعه هشدار داد.

نگار علی- جن‌سن هوانگ، مدیرعامل انویدیا که یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تراشه‌های هوش مصنوعی در جهان است، در مصاحبه‌ای با فرید زکریا از شبکه CNN گفت آمریکا باید «بازصنعتی‌سازی» را جدی بگیرد و وابستگی خود به دیگر کشورها را کاهش دهد.

هوانگ با اشاره به تمرکز بیش از حد جهان بر تایوان، که محل کارخانه عظیم TSMC است، گفت: «ایجاد یک اکوسیستم تولیدی در آمریکا هم به نفع خود کشور است و هم وابستگی انحصاری به دیگر کشورها را کاهش می‌دهد.» به گفته او، این کار باعث ایجاد مشاغل پایدار برای کسانی می‌شود که الزامی به داشتن مدرک دکترای فیزیک ندارند و می‌توانند با مهارت‌های عملی وارد بازار کار شوند.

این اظهارات در حالی مطرح شده که دولت ترامپ با اعمال تعرفه‌ها و محدودیت‌های تجاری، سیاست بازگرداندن زنجیره‌های تأمین فناوری به خاک آمریکا را پی گرفته است. هوانگ نیز از سرمایه‌گذاری صد میلیارد دلاری TSMC در آمریکا به‌عنوان گام مهمی در این مسیر یاد کرد.

او در ادامه گفت‌وگو درباره نقش هوش مصنوعی در آینده بازار کار نیز اظهار نظر کرد و گفت: «همه شغل‌ها تحت تأثیر قرار خواهند گرفت؛ برخی از بین می‌روند، برخی دیگر ایجاد می‌شوند. اما امیدوارم افزایش بهره‌وری، منجر به بهبود زندگی عمومی شود.»

هوانگ با تأکید بر این‌که تمام مهندسان انویدیا موظف به استفاده از هوش مصنوعی در کار خود هستند، گفت این فناوری می‌تواند فرآیندهایی مانند طراحی تراشه و تحقیق دارویی را متحول کند. او همچنین اشاره کرد که در آینده نزدیک، شاهد استفاده از مدل‌های بینایی-زبان-عمل (VLA) در ربات‌ها خواهیم بود؛ ربات‌هایی که می‌توانند کارهایی مانند برداشتن لیوان را از طریق پردازش زبان و تصویر انجام دهند.

با این حال، مدیرعامل انویدیا به چالش‌های اخلاقی هوش مصنوعی نیز اشاره کرد. به‌ویژه درباره چت‌بات Grok که اخیراً به‌دلیل پاسخ‌های نژادپرستانه خبرساز شده بود، گفت: «این مدل هنوز جوان است و نیاز به پالایش دارد. تنظیم دقیق و ایجاد محدودیت‌های اخلاقی، زمان‌بر است.»

او در پایان تأکید کرد که هرچند هوش مصنوعی ممکن است آسیب‌هایی هم داشته باشد، اما در مجموع آینده‌ای «فوق‌العاده مثبت» برای جامعه رقم خواهد زد، به شرطی که استانداردهای جهانی برای ایمنی و اخلاق در آن رعایت شود.

منبع: cnn

۲۲۷۲۲۷

کد خبر 2089696

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار