از بین رفتن باغات بدلیل خشک شدن دریاچه ارومیه و کم‌آبی

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: کم‌آبی عامل اصلی از بین رفتن بخشی از باغات اطراف دریاچه ارومیه است. با این وجود این باغات عمدتاً یا اصلاح شده‌اند یا با گونه‌های مقاوم به خشکی و کم‌آب‌بر جایگزین شده‌اند.

محمدرضا اصغری  با اشاره به اینکه ۸۰ درصد باغات و ۶۰ درصد از زراعت باغی این استان در حوضه دریاچه و در ۹ شهرستان قرار گرفته و کشاورزی این مناطق به شدت تحت تاثیر شرایط و تغییرات دریاچه ارومیه است، اظهار کرد: اگرچه آمار دقیقی از میزان باغات خشک‌شده در دست نیست، اما با توجه به اینکه کشاورزی در استان ماهیتی معیشت‌محور دارد، اغلب باغات خشک‌شده رها نشده و یا به کشت زراعی تغییر یافته‌اند، یا با گونه‌هایی که نیاز آبی کمتری دارند جایگزین شده‌اند.

ایسنا نوشت: اصغری با اشاره به برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی برای مقابله با بحران خشکسالی و احیای باغات اطراف حوضه آبریز دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: اجرای طرح‌های آموزشی و ترویجی در زمینه مصرف بهینه آب، استفاده از روش‌های آبیاری نواری و تحت فشار، اصلاح باغات، کاشت درختان کم‌آب‌بر، ترویج پایه‌های رویشی، تغذیه اصولی، و مدیریت آفات، بیماری‌ها و هرس از جمله اقدامات در حال اجراست.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه گونه‌هایی نظیر انگور و پسته به دلیل مقاومت بالا مورد استقبال قرار گرفته‌اند، یادآورشد: در مقابل، زیتون سازگاری لازم با شرایط اقلیمی منطقه را نداشته و عملکرد مناسبی از خود نشان نداده است.

وی اظهارکرد: عمده باغات اصلاحی و جایگزین‌شده از سیستم آبیاری قطره‌ای بهره‌مند هستند و حدود ۱۵ درصد از سطح باغات استان در این مناطق به شیوه‌های نوین آبیاری مجهز شده‌اند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی درباره تأثیر خشکسالی بر معیشت و مهاجرت نیز گفت: به دلیل جایگزینی باغات و حفظ فعالیت کشاورزی، تاکنون مهاجرت قابل توجهی از مناطق اطراف دریاچه ارومیه گزارش نشده است.

48

کد خبر 2090594

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین