۱ نفر
۲۸ تیر ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۸
بنر، بتن، و چنارهای ولیعصر

مدیران دولتی و شهرداری‌های ما علاقه‌ی بسیار به شعار دادن‌های گزافه‌گویانه و نمایش‌های کم‌محتوای پرهزینه دارند. در سایه‌ی این گرایش‌، افراد و گروه‌های سودجوی آزمند به‌سادگی می‌توانند "آشیان زیستی" پرفساد خود را بسازند. چرا که شعار دادن و اجرای نمایش‌های کم‌محتوا برای ریاکاران کار دشواری نیست، اما شیوه‌ی مناسبی است برای جا کردن خود در دل مدیران و گرفتن پروژه‌های پول‌ساز.

به نظر می‌رسد نصب بنرهای پرشمار در خیابان‌های شهر که غالبا هیچ‌گونه ضرورتی ندارند، و کندن و نصب دوباره‌ی جدول‌های بتتیِ کنار یا میانه‌ی خیابان‌ها از شیوه‌های مطلوب محفل‌های وابسته به شهرداری‌ها است. این کارها به‌علت مصرف مواد اولیه‌ی بسیار و دورریز فراوانی که دارند، آسیب باورنکردنی به محیط زیست می‌زنند و هزینه‌ی سنگینی را بر شهروندان تحمیل می‌کنند.

به‌تازگی شهرداری تهران شروع به کندن جدول‌ جوی‌های شمال خیابان ولیعصر، جایی که هنوز چنارهای قدیمی شهر به دلیل نزدیکی به دامنه‌های کوهستانِ جان‌بخش توچال وضعیت خوبی دارند، کرده است. گذشته از این که این کار کم‌ترین ضرورتی به‌ویژه در شرایط اقتصاد ویرانِ کنونی ندارد، تأسف‌بار این است که کار با بی‌اعتنایی به درختانی در حال انجام است که به‌علت افزایش گردوغبار، آلودگی هوا، گرمای غیرعادی، آلودگی نوری، و کمبود آب، سخت در تنش هستند. جدول‌های سنگین را کنده و به خشن‌تری شکلی به پای درختان ریخته‌اند و در بسیاری نقاط، به ریشه‌های درختان آسیب رسانده‌اند.

دل‌نگرانان محیط زیست شهر موضوع قطع چنارهای این محدوده (و درختان چیتگر) را که شهرداری می‌گفت خشک بوده‌اند، پیگیری می‌کردند که این مصیبت نو رخ داد. در حالی که مطالعات نتیجه‌بخشی در زمینه‌ی چرایی خشک شدن چنارهای ولیعصر انجام نشده، چاره‌اندیشی شایسته‌ای برای سازگاری با شرایط تغییر اقلیم صورت نگرفته، کوچک‌ترین گامی در جلوگیری از گرم‌تر شدن زمین برداشته نشده، و کشور در شرایط شبه‌جنگی و فاجعه‌بار اقتصادی به سر می‌برد، چنین هزینه‌تراشی برای شهر هیچ توجیهی ندارد.

نهادی یا شخصیت‌هایی، به‌جز افکار عمومی، باید آقای زاکانی را مورد بازخواست قرار دهند تا معلوم شود که در حال چه بازی خطرناکی با محیط زیست و میراث شهر تهران است.

۴۷۴۷

 

کد خبر 2091640

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =