به گزارش خبرآنلاین، آزیتا حکمت دوست متخصص تغذیه، استاد گروه تغذیه بالینی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با مهر، با اشاره به اهمیت ویتامین D گفت: با اینکه این ویتامین از طریق نور آفتاب در بدن ساخته میشود، اما سبک زندگی شهری و عوامل محیطی مانند آلودگی هوا، استفاده از ضدآفتاب و کمتحرکی باعث شدهاند بسیاری از افراد نتوانند آن را بهطور طبیعی دریافت کنند.
وی ادامه داد: مصرف مکمل ویتامین D به میزان روزانه ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ واحد بینالمللی برای اغلب افراد مفید است، بهویژه در فصول سرد یا افرادی که دچار کمبود این ویتامین هستند.
نیاز به آهن در زنان در سنین باروری
حکمتدوست به موضوع کمبود آهن در زنان اشاره کرد و اظهار داشت: زنان در سنین باروری بهویژه به دلیل قاعدگی ممکن است نتوانند آهن مورد نیاز بدن خود را از طریق غذا تأمین کنند و در چنین شرایطی مکمل آهن باید طبق توصیه پزشک مصرف شود.
به گفته وی؛ مصرف خودسرانه مکمل آهن میتواند عوارضی مانند تهوع یا یبوست داشته باشد و صرفاً باید بر اساس نیاز واقعی بدن صورت گیرد.
کمبود روی در کودکان ایرانی؛ مکمل فقط در موارد خاص
حکمتدوست با اشاره به یافتههای پژوهشی در استان گلستان گفت: مطالعات نشان دادهاند که خاک این منطقه از نظر عنصر روی فقیرتر از سایر مناطق است و همین موضوع میتواند بر کیفیت مواد غذایی تأثیر بگذارد و در کودکانی که اشتهای کمی دارند یا دچار سوءتغذیه هستند، مصرف کوتاهمدت مکمل روی (زینک) مثلاً یک تا دو ماه در سال، قابل توصیه است، اما حتماً باید تحت نظر پزشک انجام شود.
۲۳۳۲۳۶
نظر شما