۰ نفر
۱۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۰

افزایش قیمت نان و چند نکته  

کیکاوس ‌پورایوبی
افزایش قیمت نان و چند نکته  

نان این مواد غذایی برای ایرانیان از دیر باز تاکنون جزو کالاهای اساسی ، روزمره و به اصطلاح قوت لایموت محسوب شده و می‌شود.

خبر افزایش قیمت نان در تهران دراندشت با جمعیتی بالا شوک به زندگی و امرار معاش مردم است. گرچه من فکر می کنم این افزایش قیمت ابتدا در تهران پایلوت می شود و در فردایی نه چندان دور تمام شهرها و روستاهای کشور را یکی پس از دیگری درمی نوردد.

هر کس این پیشنهاد را برنامه‌ریزی کرده است پوست خربزه‌ای زیر پای دولت انداخته که مانند شمشیر دو لبه تیز است که به شدت بران می باشد چون شهروندان از همین حالت نحوه قیمت ، کیفیت پخت، کم فروشی و  نحوه توزیع آن معترض اند. 

 این صدا را بهتر می‌توان در لابلای صف های شلوغ نانوایی‌ها از زمزمه شهروندان  که برای دریافت نان اجتماع کرده اند شنید. قیمتی که خود به خود هر از چند گاهی میل به صعود دارد. ملاحظه بفرمایید از اول سال تاکنون این مواد حیاتی چند برابر گران شده است و در حالی که هر روز در حال از دست دادن کیفیت خود است، نان بربری یا سنگگ که دو نان مهم و برتر در سطح شهر تهران می باشند با چند مشکل اساسی مواجهه هستند.

اول از همه نوع آرد به کار رفته در پخت آنان است مثلا در نان سنگک کمتر از آرد سنگک که دارای سبوس مخصوص این نان است استفاده می شود و بیشتر از همان نوع آرد سفید که باید در پخت نان تافتون و لواش استفاده شود، به کار گرفته می شود. همچنین متاسفانه کم فروشی در انواع پخت نان ها به اوج خود رسیده و از حجم اصلی نان در زمان‌های مختلف کاسته می‌شود از طرف دیگر شگردهای عجیبی که بر عرضه نان غالب شده است. پخت نان به دو صورت ، ساده و نان با دانه‌های مختلف است. معمولا شاطرباشی یا نانوا ترجیح می‌دهد در هر تنور ۸۰ درصد نان‌ها را با دانه هایی مانند خشخاش ، کنجد ، سیاه دانه و.... با میزان متغیری پر کند و عرضه آنرا چندین برابر از نان ساده به مشتری ارائه کند و با معطل نگه داشتن مشتریانی که نان ساده می خواهند ، نان‌های گران قیمت خود را به نوعی بقبولاند. یا نان آنلاین متعلق به قشر متمولی است که حوصله مراجعه حضوری به نانوایی را ندارند و با پرداخت هزینه ایاب و ذهاب کالا را دریافت می کنند.

بنابراین می بینیم در نحوه توزیع نان هم مشکلات اساسی داریم در هر حال اکنون قیمت نان بدون هیچ گونه نظارتی ارائه می شود و قیمت عرضه آن به مشتری بالاست ، چه لزومی دارد در این شرایط حاد و حساس این کالای حیاتی و روز مره را چند برابر عرضه کنیم ؟ با افزایش آن قطعا خوراکی های دیگری که از فرآورده‌های آرد هستند مانند انواع نان های فانتزی، ماکارونی، لازانیا ، رشته آش و .... افزایش پیدا می‌کند.

سیاست گذار چه کسی است که همانند لایحه انتشار مطالب خلاف واقع در فضای مجازی که بصورت دوفوریتی و شتاب زده آنرا به مجلس ارسال کرد و سپس با تامل بیشتر و بهره مندی از افکار عمومی و نخبگان مجبور شد آن را پس بگیرند دوباره مرتکب خطا شده اند ؟ اکنون که تقریبا سفره های مردم از تنوع غذایی خالیست خصوصا زمانی که برنج همپای نان در سفرها طبخ می‌ شد و در حال حاضر یک غذای اعیانی محسوب می‌شود نگذارید مردم حسرت یک لقمه نان خالی را داشته باشند .

۲۲۳۲۲۳

کد خبر 2099806

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین