خروج وزیران حزب‌الله و جنبش امل از کاخ بعبدا/هنوز تصمیمی برای استعفا از دولت گرفته نشده

وزرای حزب‌الله و جنبش امل قبل از بحث درباره بند محدود کردن سلاح به دولت، ابتدا از جلسه کابینه لبنان و سپس از کاخ بعبدا خارج شدند.

به گزارش خبرآنلاین، خبرنگار النشره در کاخ ریاست جمهوری در بعبدا گزارش داد که پس از ورود ژنرال «رودولف هیکل»، فرمانده ارتش «رکان ناصرالدین» وزیر بهداشت عمومی، «محمد حیدر» وزیر کار، «یاسین جابر» و « تمارا الزین» دو وزیر دیگر سالن کابینه را ترک کردند، در حالی که «فادی مکی» وزیر امور توسعه همچنان در جلسه حضور داشت او نیز بعدا جلسه را ترک کرد.

بنا بر گزارش ایسنا، این پنج وزیر ابتدا سالن نشست را ترک کردند و در اتاقی دیگر در کاخ بعبدا مستقر شدند اما بعد کاخ بعبدا را ترک کردند.

منابع لبنانی به الحدث گفتند: هیچ گونه بازگشتی از تصمیم پنج اوت برای آغاز کنترل تسلیحات وجود نخواهد داشت.

محمد حیدر نیز به تلویزیون المنار گفت: انصراف ما در راستای امتناع ما از بحث در مورد سند آمریکایی است. منتظر خواهیم ماند تا ببینیم در جلسه چه اتفاقی می‌افتد و سپس تصمیم خواهیم گرفت. هر تصمیمی که بدون نمایندگان جامعه شیعه گرفته شود، خلاف اساسنامه است.

حیدر افزود: ما پس از بحث در مورد چهار بند به بند طرح ارتش رسیدیم و سپس از جلسه انصراف دادیم.

همچنین یک منبع حزب‌الله به العربی الجدید گفت: منتظر پایان جلسه کابینه و نتیجه آن خواهیم ماند تا مواضع و گام‌های خود را برداریم. تصمیمات امروز دولت پس از کناره‌گیری پنج وزیر شیعه، خلاف قانون اساسی خواهد بود.

این منبع حزب‌الله افزود: اعتراض علیه ارتش لبنان نیست و ما هیچ اعتراضی به آن نداریم.

وی افزود: ما از نهاد نظامی حمایت می‌کنیم و اقدامات دولت همان چیزی است که ارتش لبنان را تهدید می‌کند. تا زمانی که اشغال و حملات اسرائیل ادامه داشته باشد، هیچ بحثی در مورد سلاح وجود نخواهد داشت.

این منبع حزب‌الله تاکید کرد: وزرای حزب‌الله و جنبش امل از جلسه کابینه کناره‌گیری کردند و هنوز تصمیمی برای استعفا از دولت گرفته نشده است.

کابینه لبنان امروز -جمعه- طرحی را که توسط ارتش برای خلع سلاح حزب‌الله تهیه شده است، مورد بحث قرار می‌دهد، اقدامی که با توجه به فضای سیاسی حساس این کشور، اقدامی پرخطر است.

این طرح پس از تصویب طرح مورد حمایت ایالات متحده توسط کابینه در اوایل ماه اوت، مبنی بر خلع سلاح همه شبه‌نظامیان تا پایان سال و انتقال سلاح‌ها به کنترل دولت، ارائه شد.

با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا وزرای وابسته به حزب‌الله و متحد آن، جنبش امل، اجازه ادامه بحث را می‌دهند یا مانع این تصمیم می‌شوند.

خروج اعضای حزب‌الله از دولت می‌تواند کشور را در بحران سیاسی جدیدی فرو ببرد. 

حزب‌الله لبنان اصرار دارد که تا زمانی که اسرائیل حملات خود را در لبنان متوقف نکند و خروج خود را از جنوب تکمیل نکند، خلع سلاح انجام نگیرد.

علیرغم آتش‌بس، اسرائیل تقریباً هر روز به حملات خود به خاک لبنان ادامه می‌دهد و در روزهای اخیر حوادث مرگباری گزارش شده است.

خلع سلاح بخشی از توافق آتش‌بس است، اما «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر اسرائیل تنها به طور مبهم قول خروج تدریجی نیروها را داده است.

315 315

کد خبر 2111471

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین