به گزارش خبرآنلاین، بارداری یکی از مهمترین بخشهای زندگی زنان است و نوع گذراندن آن میتواند به طور مستقیم بر روی سلامت مادر و جنین تاثیر بگذارد. داشتن وزن مناسب، رژیم غذایی متعادل، ورزش منظم و مصرف به موقع و مناسب مکملهای ویتامین و مواد معدنی از مهمترین مواردی هستند که در طی این دوران باید به آنها توجه شود.
فارس در خبری نوشت: نقش تغذیه در دوران بارداری بسیار بیشتر از چیزی است که عموم مردم به آن فکر میکنند. تغذیه سالم باعث میشود بدن مادر قوی و سالم باقی بماند. این در اولین قدم برای سالم ماندن مادر، جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریها و مشکلات در طب بارداری و داشتن دوران بارداری آسان و مطمئن کمک میکند. همچنین در صورتی که مادر تغذیه مناسبی داشته باشد جنین نیز میتواند تمامی مواد مورد نیاز خود را برای رشد و نمو کامل و مناسب دریافت کند.
همچنین تغذیه سالم مادر باعث میشود جنین وزن مناسب بگیرد و زایمان زودرس اتفاق نیفتد.
جالب است بدانید که حتی تحقیقات نشان میدهند که مادرانی که دارای تغذیه مناسب در دوران بارداری خود هستند پس از زایمان سریعتر میتوانند به وزن قبلی خود دست پیدا کنند. تمامی این موارد نشان دهنده نقش تغذیه در دوران بارداری و اهمیت تغذیه در دوران بارداری هستند.
بر اساس اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، غذاهای دریایی از قبیل ماهی منبع غنی از پروتئین، ویتامین D و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که برای سلامت مادر و رشد و تکامل سیستم ایمنی، مغز و چشم جنین ضروری هستند. بنابراین مصرف دو بار در هفته ماهی در دوران بارداری برای سلامت مادر و جنین نقش بسزایی دارد.
اگرچه نگرانیهایی در مورد میزان زیاد جیوه در برخی ماهیهای بزرگ و شکارچی مانند کوسه، شمشیرماهی و تُن آلباکور وجود دارد، اما این موضوع نباید منجر به حذف کامل ماهی از رژیم غذایی زنان باردار شود. بلکه توصیه میشود مادران باردار از ماهیهای پرورشی و کمجیوه مانند ساردین، سالمون، قزلآلا، ماهی سفید و شاهماهی استفاده کنند.
همچنین خانمهایی که به دلیل حساسیت یا شرایط پزشکی خاص قادر به مصرف ماهی نیستند، بهتر است با مشورت پزشک و متخصص تغذیه از مکملهای امگا ۳ بهرهمند شوند.
در نتیجه، مصرف متعادل و آگاهانهی ماهی در بارداری نهتنها بیخطر، بلکه برای رشد سالم جنین و سلامت مادر ضروری است. ممنوعیت کامل مصرف ماهی در دوران بارداری، پایه علمی ندارد.
۴۷۲۳۶
نظر شما