فاصله ۸ درصدی اقتصاد دیجیتال ایران با جهان / هدف ۱۰ درصدی تا سال ۱۴۰۷ چگونه محقق می‌شود؟

در حالی‌که میانگین جهانی سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی به ۱۵ درصد رسیده، این رقم در ایران تنها ۷ تا ۸ درصد برآورد می‌شود. طبق برنامه هفتم توسعه، دولت باید تا پایان سال ۱۴۰۷ این سهم را به ۱۰ درصد برساند؛ هدفی که به گفته سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، بدون تحول زیرساختی و آموزش نیروی انسانی ممکن نیست.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حمید توفیقی، سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیکی کشور، با اشاره به فاصله قابل توجه ایران با میانگین جهانی گفت: «اقتصاد دیجیتال ایران در حال حاضر سهمی بین ۷ تا ۸ درصد از تولید ناخالص ملی دارد، در حالی که این رقم در سطح جهان به حدود ۱۵ درصد رسیده است. برای رسیدن به هدف ۱۰ درصدی در پایان برنامه هفتم، همه بخش‌ها باید با عزم ملی وارد عمل شوند.»

او تأکید کرد تحقق این هدف صرفاً یک آمار اقتصادی نیست، بلکه ضرورتی برای کاهش شکاف دیجیتالی کشور با اقتصادهای پیشرفته به‌شمار می‌رود. به گفته وی، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، تربیت نیروی انسانی ماهر و حمایت از استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان از مهم‌ترین الزامات این مسیر است.

توفیقی افزود: در چارچوب برنامه هفتم، وزارت ارتباطات مأمور تأمین زیرساخت‌های فنی و تدوین سند اقتصاد دیجیتال کشور شده و مرکز ملی فضای مجازی نیز موظف است تقسیم کار نهادی در حوزه فضای مجازی را نهایی کند. همچنین دستگاه‌های اجرایی باید طی اجرای برنامه، دست‌کم ۵۰۰ هزار نیروی متخصص را در حوزه اقتصاد دیجیتال آموزش دهند.

سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیکی کشور در پایان خاطرنشان کرد: رشد اقتصاد دیجیتال تنها با توسعه زیرساخت‌های سخت‌افزاری ممکن نیست؛ بلکه حمایت از نوآوری و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های فناورانه باید در اولویت سیاست‌گذاری‌ها قرار گیرد.

۲۲۷۲۲۷

کد خبر 2131609

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین