روزی نیست که از کشف مشروبات تقلبی و ضبط ادوات ساخت مشروبات دست ساز و کوری ویا مرگ نوشندگان الکل در کشور خبری نرسد.

هادی معیری نژاد: در سالیان اخیر بسیار بیشتر از گذشته مسئولان در باره گرایش برخی از جوانان به مصرف الکل و مواد مخدر صنعتی صحبت کرده و آمار ارایه می دهند.

اما به دلیل ممنوع بودن تولید توزیع و فروش مشروبات الکلی این گرایش به سمت استفاده از مشروبات قاچاق که اکثرا تقلبی هستند و مشروبات دست ساز که حاوی انواع اقسام قرصهای خواب آور و مواد مضرند و بالاخره استفاده از الکل طبی که امروزه در داروخانه هاهم به فروش می رسد،بیشتر شده است.تا جایی که چند روز قبل باقر لاریجانی قائم‌مقام وزیر بهداشت و رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران هم مصرف الکل را نگران کننده دانست و آن را نیازمند توجه بیشتر ازامراضی مثل دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی .

 

آثار سوء الکل در برخی مناطق بالاست

این تازه‌ترین و جدی‌ترین ابراز نگرانی مسوولان ارشد بهداشتی کشور از شیوع توزیع و مصرف مشروبات الکلی در کشور است. پیش از این چند باری فرماندهان ارشد پلیس نسبت به این موضوع ابراز نگرانی کرده بودند. آن‌طور که مدیر کل سلامت روان وزارت بهداشت می‌گوید: اطلاعات ما راجع به اعتیاد به الکل در کشور کم است اما در برخی مناطق کشور آمار سوءمصرف الکل بالاست. برآورد می‌شود که سالانه بین 60 تا 80‌میلیون لیتر انواع مشروبات الکلی به کشور قاچاق می‌شود.

این میزان جدا از مشروبات ساخته‌شده در داخل کشور محاسبه شده است. ظاهرا مصرف مشروبات الکلی به حدی افزایش یافته است که باقر لاریجانی قائم‌مقام وزیر بهداشت از فروش آن در برخی از فروشگاه‌ها خبر می‌دهد. او حتی از گزارش‌هایی خبر داده که می‌گویند رواج مصرف الکل در مناطق جنوب تهران که تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند به مرز نگرانی رسیده است. اما موضوع این نگرانی مسوولان وزارت بهداشت به تجارتی پرسود برای واردکنندگان و سازندگان مشروبات الکلی در کشور منجر شده است.

اما مشکل اصلی از جایی آغاز می شود که به دلیل حرام بودن مصرف مشروبات الکلی برخی مسئولان با پنهان کاری سعی در پاک کردن صورت مسئله را دارند در صورتی که نبودذ آمار مصرف و مصرف کنندگان از تهدیدات جدی بخش سلامت است.

چندی پیش اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیرو انتظامی ایران از مخفی کاری در آمارهای مربوط به مشروبات الکلی در کشور انتقاد کرده و گفته بود: «در مورد الکل همواره بر مخفی کردن مشکلات آن در کشور تلاش شده است، در حالی که مصرف الکل و حتی افزایش مصرف آن در کشور یک واقعیت است.»

این در حالیست که آمار کشف که تنها در صد ناچیزی از آمار مصرف است به بیش از5 میلیون لیتر رسیده است این درحالی است که به دلیل غیر رسمی بودن توزیع مشروبات الکلی حجم مشروبات الکلی مصرف شده در کشور نامشخص است .اما فرمانده نیروی انتظامی گفته است مصرف سالانه الکل در ایران بیست میلیون لیتر است.

 

ورود قانونی مشروب؟

چندی پیش اقبال محمدی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در گفت‌وگو با سایت خبری مجلس گفته بود متاسفانه محموله‌های بزرگ مشروبات الکلی در برخی مواقع از معابر رسمی کشور و با حضور دستگاه‌های ناظر و متولی وارد می‌شود. سردار احمدی‌مقدم فرمانده نیروی انتظامی کل کشور نیز در مصاحبه‌ای از گسترش خریدوفروش آزادانه مشروبات الکلی در تهران سخن گفته بود.

روزنامه شرق در گزارشی نوشته است : فعالان بازار مشروبات الکلی در کشور نزدیک به 200هزار نفر است که البته منابع غیررسمی این رقم را بسیار بیشتر می‌دانند. تاکنون پژوهشی رسمی در زمینه آمارهای مرتبط با مصرف‌کنندگان مشروبات الکلی در کشور انجام یا منتشر نشده است اما برخی تحقیقات دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا به این نتیجه رسیده‌اند که متوسط سن مصرف الکل به 20سال رسیده و 5/26درصد از جوانانی که به مصرف الکل روی آورده‌اند، سابقه مصرف این‌گونه مشروبات در خانواده خود را داشته‌اند.

معمولا هر ساله تعداد زیادی از مصرف‌کنندگان مشروبات الکلی در ایران به دلیل استفاده از مشروبات غیراستاندارد که به مشروبات «دست‌ساز» معروف هستند دچار آسیب می‌شوند. مشهورترین این قربانیان، ده‌ها شیرازی بودند که چند سال قبل به دلیل استفاده از یک نوع مشروب دست‌ساز بینایی خود را از دست دادند.


یک لحظه سرخوشی عمری پشیمانی
به گزارش ایسنا الکل چوب موجود در مشروبات الکلی دست‌ساز، بسیار سریع از راه مخاط دهان و دستگاه گوارش جذب می‌شود. در مراحل اول، به خاطر وجود الکل ایتلیک، علائم خفیف و فقط در حد مستی ایجاد می‌کند، ولی با گذشت زمان الکل متیلیک، تحت تاثیر آنزیم‌ها مثل آنزیم الکل دهیدروژناز متابولیز شده و ایجاد فرمالدهید کرده و این ماده تحت تاثیر آنزیم دیگری به نام آلدهیدروژناز قرار گرفته و تولید اسید فورمیک جوهر مورچه می‌کند.

با توجه به این که اسید فورمیک به میزان کمی در بدن وجود دارد ولی بدن با داشتن یک مکانیزم دفاعی ترکیبات فورمیک را به آب و c02 تبدیل می‌کند ولی چنانچه مصرف الکل چوب افزایش یابد مقدار اسید فورمیک افزایش یافته و باعث ایجاد مسمومیت می‌شود.

اسید فورمیک در مراحل پیشرفته از سطح خونی - مغزی عبور کرده و وارد مغز می‌شود که باعث آسیب رساندن به سلول‌های مغزی و کاهش سطح هوشیاری و کما و نهایتا مرگ می‌شود.

‌در صورت استفاده مکرر از الکل اتیلیک یا اتانول که همان الکل موجود در داروخانه‌هاست باعث بروز عوارضی همچون کوچک شدن کبد (سیروز کبدی)، زخم معده و عوارض گوارشی می‌شود.

عمده‌ترین عارضه مصرف مشروبات الکلی اختلال در غده پانکراس، هپاتیت الکلی، خونریزی دستگاه گوارش ناشی از واریس‌های مری، کم خونی و آنمی، سوء تغذیه، افزایش ابتلا به عفونت‌های ریوی، مغزی و مننژیت است.

با هشدار دیروز مقام‌های بهداشتی کشور به نظر می‌رسد که آسیب‌های استفاده از مشروبات الکلی نیز همزمان با افزایش مصرف آنها بالا رفته است تا به تازه‌ترین و جدی‌ترین نگرانی مسوولان پس از آسیب‌های ناشی از سوءمصرف موادمخدر و موادمخدر صنعتی تبدیل شود.

 

مشروب زودتر به دست مردم می رسد تا مخدر

ستاد مبارزه با موادمخدر در سال 1382میانگین زمان دسترسی به انواع مختلف موادمخدر را 22دقیقه و مشروبات الکلی را 17دقیقه اعلام کرده بود که هم‌اکنون برخی از کاهش قابل ملاحظه این میانگین خبر می‌دهند. هم‌اکنون نازل‌ترین مشروب موجود در بازار با قیمتی در حدود لیتری 15هزارتومان خرید و فروش می‌شود. مشروباتی با قیمت‌های نجومی حدود 500هزارتومان نیز در بازار وجود دارد.

به نظر می رسد در این مقطع که پاک کردن صورت مسئله چیزی را عوض نکرده است مسئولان امر باید با دقت بسیار این مسئله را مورد بررسی قرار دهند چون گرایش به الکل بسیار فرار است و در صورت اندکی بی دقتی در برخورد با موضوع می تواند در غالب گرایش به مواد مخدر جلوه گر شود.
45301

کد خبر 213567

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 44
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بهنام 64 IR ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
    34 47
    نمیشه جلوش رو گرفت ؟
    • بدون نام IR ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      نه نمیشه . به قول خیام "می نوش و خموش"
    • ساشا IR ۲۱:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      19 39
      من نمیدونم چرا تا بحث عرق خوری و بد مستی میشه، پای خیام رو میکشند وسط. اصلا دوره زمونه خیام این خبرا نبوده. فقط یک آب انگوری بوده که الکلش هم خیلی پایین بوده. الان ملت زهرماری رو میخورند از خود بیخود میشند و عربده کشی و هزارتا جرم دیگه رخ میده تو بدمستی شون. خیام که مثل تازه به دوران رسیده های بی اصل و نصب الان نبوده که هر زهرماری و کوفت صنعتی رو میخورند. اصلا تا همین 100 سال پیش کی میدونس مشروب خارجی چیه. آبجو چیه. الان هر چی جوون درمونده هست به این سیگار لعنتی و مشروب الکلی و مواد افیونی پناه می بره. بهونه استفاده از اینها هم زیاده. کار نداریم، امید به آینده نداریم، تفریح نداریم، غلط میکنی به این کثافت ها پناه می بری. فکر کن به بهونه دست ساز بودن، این کار کثیف عرق خوری رو باب کنند.
    • ساشا IR ۲۱:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      14 33
      باید جلوی قاچاق و فروش اون رو گرفت. نه اینکه این موضوع را بهانه عرق فروشی کرد. اصلا این عرق خورا حقشونه بمیرند از عرق دست ساز. یکی عمرشو صرف خدمت به مردم میکنه، اونوقت یک سری میخواند به بهونه مشروب دست ساز، عرق خوری و بدمستی رو توجیه کنند.
    • ساشا IR ۲۱:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      13 30
      نظرها را که آدم میخونه، به یک گروه آدم بر میخوریم که انگار دنبال بهونه هستند. آره مصرف مواد تو ایران هست، مصرف مشروب هست، تصادفات جاده ای و ماشین های بی کیفیت ضرر میزنند و بدتر از همه سیگار که همان اعتیاد به نیکوتین هست قباحت خود را از دست داده. ولی این دلیل نمی شود به بهانه کشته دادن عرق دست ساز یک سری آدم بی ریشه، بدمستی و عرق خوری را توجیه کنند. باید به جای طرح هایی که در آن به پوشش جوانان مردم گیر داده میشود، طرح های ضربتی و مداوم و مدیریت شده، برای نابودی مصرف مواد مخدر، مشروب و سیگار در میان مردم اجرا شود.
    • بدون نام IR ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
      17 1
      آآآ چقد نوشتي
  • بدون نام IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
    127 6
    اقا اینا که عسکشو زدید چنده؟
    • بدون نام IR ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      9 41
      مثل اینکه مطلب رو خوب نخوندی ها
    • بدون نام IR ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      58 2
      خطر داره حسن!
  • بدون نام IR ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
    78 15
    تا حالا چکار کردیم پس؟؟ ادعا ها طبق طبق!!!
    • بدون نام IR ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      103 5
      اون افاده است آقا. نه ادعا! در ضمن تا حالا خیلی کار شده. جلوی واردات مشروبات خارجی گرفته شده و در این زمینه به خودکفایی رسیدیم! این همه الکلهای دست ساز کشنده حاصل این تلاشهاست
    • بدون نام IR ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      63 7
      الکل طبی ارایه دادیم مردم بخورن سیروز کبد بگیرن دیگه از این غلط ها نکنن
  • بدون نام IR ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
    70 4
    گفت :جرم از راه رفتن نیست ره هموار نیست....
    • بدون نام IR ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      13 47
      یعنی چی؟ بیارن دم در خونه سرو کنن براتوون!؟!
  • vahid IR ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
    142 4
    مصرف شیشه که کل جوونا رو نابود کرده نگرانتون نکرده........!!!
    • بدون نام CA ۱۵:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      70 3
      این کامنت شما ارزش ده ها میلیون مثبت داره, این همه مواد مخدر شیمیایی وحشتناک صدا از کسی در نمیاد!!!
    • ciavash US ۱۶:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      51 0
      این همه کشته در تصادفات رانندگی صدای کسی در میاد؟
    • احسان584 IR ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      57 3
      به خانه كعبه قسم اگه دروغ بگم من شبها با ماشين كار ميكنم و انواع مسافر شبي مسافري دنبال مواد مخدر بود( البته من نميدونستم و فقط مير رو رفتم بعد فهميدم) و با يك سرويس و به راحتي يه اب خوردن تهيه شد اما مسافرهائي رو داشتم كه در حين مسير به 10 جا و 100 نفر زنگ زدند تا واسه مراسمي به قول خودشون مشروب تهيه كنند اما نااميد شدند. حالا به نظر مسئولان محترم كدوم نا اميدكننده است. خبر انلاين ميدونم كه چون حقيقته ثبتش نميكني اما خودم در مقابل وجدانم راحتم كه حقيقت رو گقففففففففففتم
  • بدون نام IR ۱۳:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
    60 2
    یک نگاهی به زمان آلکاپون و مافیای الکل در امریکا بیندازید تا قضیه دستتون بیاد. جوانها هم بمیرند برای کسانی که از قاچاق الکل و مواد مخدر سود می برند اهمیت ندارد.
    • مهدی IR ۲۰:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      13 0
      آره دیگه ! کار دون کورلئونه هم همین بود
    • بدون نام IR ۲۱:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      6 10
      آره، فکر کنم اصلا فیلم رو ندیدی، اونی که تو کار قاچاق هست باید مثل آلکاپون منتظر نابودی و ترور خانواده خودش باشه و یا دستشو به خون قاچاقچی های دیگه آلوده کنه. شما برو یک نگاهی بنداز به پرونده های انبار شده روی میزهای دادسراها و شعبه های دادگستری ایران که یک سمت قضیه قتل و کتک کاری ها، اکثرا آدم های مست و عرق خور بودند.
    • مهدی IR ۲۲:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      6 1
      بدون نام جان الآن مشکلت با چی بود؟
  • آرش IR ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
    108 4
    تهیه مشروبات خیلی سخت تر از تهیه مواد مخدر است- چیزی که زیاد مواد مخدر ولی کو مشروب ؟؟؟؟؟
  • علی اقا IR ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
    مدیران،کارشناسان،سرداران،روانشناسان،اقتصاددانان به اصطلاح شیعه،که مدارک دکتری و غیره را از کسانی دریافت می کنند که به اصطلاح غربی بیشتر نیستند ،و می خواهنند با همان درس ها و برنامه ها مردم ولایتی علی ابن ابیطالب را تربیت کنند و صبح تا شب به خواننده و نوازنده و رقاصه و غیره گیر می دهند که چرا اینگونه شد. تا زمانیکه مراتب و قوانین کشور اروپایی تصویب و اداره شود همین است. یکی نیست که به اینها بگوید که اخر تمامی برنامه های اجتماعی و اقتصادی و غیره به اندازه ی یک مو علی (ع) نمی شود ،پس چرا مملکت با نظریه های فروید-مارکسیسسم-فمونیسم و غیره تربیت و اداره می شود
    • بدون نام IR ۱۵:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      79 3
      چی میگی تو؟؟
    • بدون نام IR ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      59 3
      كار خوبي كردي اسمتو نوشتي علي آقا.اگه مي نوشتي علي ممكن بود با اين همه علي كه توي دنيا هست اشتباهت بگيريم.
  • نظر مردم IR ۱۳:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
    110 6
    شیشه راحت تر گیر میاد یا مشروبات الکلی؟ شیشه = سبز مشروب = قرمز
  • هادی IR ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
    90 0
    یکبار گمرک سر حمل یک مینی سی دی دو ساعت ما رو تو فرودگاه الاف کرد تا فهمید محتواش چیز خطرناکی نیست. حالا جدی می خواین باور کنیم که می خوان جلوی وارداتشو بگیرن و نمی تونند؟؟؟؟!!!!!
  • بدون نام IR ۱۴:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
    45 7
    مملکت اسلامی با حرف درست نمی شه ، عمل باید کرد . این مسایل ناشی از سر خوردگی ها ، تبعیضها و نا عدالتی هاست. به داده مردم برسید ، قبل از اینکه دیر شده باشه.
    • ساشا IR ۲۱:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      15 25
      یعنی خدا بزنه تو کمر اون آدمی که عرق خوری و بد مستی رو با سرخوردگی و تبعیض توجیه میکنه. یعنی چون تو جامعه حق به حقدار نمیرسه، شما برو مخ و ذهن خودت رو با عرق خوری از کار بنداز؟
  • ایرانی IR ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
    61 1
    چقدرجالب.میفرمایند:فعالان الکل درایران200هزارنفرندکه آمارغیر رسمی هم بیشتراست.حالافرض شود هرکدام ازاین تعدادحدود500 نفرراپوشش دهندیعنی10میلیون نفرالکل مینوشند.حالاافرادزیر15سال وبالای 75سال که یاسنشان اقتضانمیکندویادیگه سن بالادارندوخطرداردراازآمار70میلیونی کم کنیم بفرمائیدچندنفر باقی میماند؟50میلیون؟یعنی20%ویا40میلیون که میشه25%به هرحال همین حدودهاهست.خوب اگه همه اینهادرست باشه پس35سال چه کردیم؟ببخشید،گندزدیم!نمیگم مسئولین دلشان میخواست اینطوری شود.نه نمیخواستندولی کاربلدنبودندوفقط شعاردادندومارابه این بدبختی وگناه انداختند.توگندم خودکفاشدیم به قیمت ازدست دادن تمام ذخیره آبهای زیرزمینی وحالاهم باز وابسته ایم.توالکل ساختن همه خودکفاشدندواینجوری عجب رونقی دارند!اینه نتیجه کاربه کاردان نسپردن.
    • بدون نام IR ۲۱:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      10 22
      چه ملت هم مثبت دادند. شما چطوری حساب کردی که یک دفعه 10 میلیون نفر عرق خور شدند؟ شما که راست میگی، ولی لعنت بر آدم دروغگو و سفسطه باز. من نمیدونم چرا این مطلب خبری شده بهونه یک عده برای تایید عرق خوری و عادی جلوه دادن اون.
  • علی IR ۱۴:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
    111 8
    ببینید اینکه بگیم الکل نباشه پاک کردن صورت مساله هست. بیایید صادق باشیم بسیاری از مردم الکل مصرف می کنند . یک راهکار دیگر باید ارایه شود مثل کشورهای عربی مسلمان که در جاهای خاصی مشروب سرو میشه. آخه چند نفر دیگر باید قربانی محصولات تقلبی بشند؟
    • بدون نام IR ۱۵:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      70 6
      آفرین!
    • بدون نام IR ۲۱:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      9 28
      اگر در جاهای خاصی مشروب آزاد بشه، جمعیت عرق خورا و بد مستی 10 برابر میشه. مثل یک چراغ سبز میمونه.
  • بدون نام IR ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
    109 7
    شما جلوی تفریح و معاشرت جوانان رو نگیرین مصرف این چیزا میاد پایین
    • بدون نام IR ۱۵:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      50 3
      قربون دهنت
  • بدون نام IR ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
    48 7
    منم با نظر علی آقا موافقم. نباید صورت مساله پاک بشه
  • بدون نام IR ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
    64 3
    هنوز مواد مخدر مسئولان رو نگران نکرده ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • ناشناس IR ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
    69 5
    مشروب زودتر به دست مردم می رسد تا مخدر!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!شما گفتی ما هم باور کردیم
  • بدون نام IR ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
    58 1
    مصرف الکل بخاطر زدن آمپوله دیگه!! ممهم نیست زیاد!
  • بدون نام IR ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
    44 0
    محموله‌های بزرگ مشروبات الکلی در برخی مواقع از معابر رسمی کشور و با حضور دستگاه‌های ناظر و متولی وارد می‌شود. این یعنی چی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    • بدون نام IR ۲۱:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
      34 0
      یعنی شتر دیدی ندیدی!!
  • فهیمه ف ک IR ۰۲:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
    19 4
    یه جواب پایین کامنت بنده خبرانلاین به من بده؟ این همه توی سایت خودتون از جنایات و کلی قتل که شیشه و روان گردان های جورواجور توی مملکت به بار اورده " تا به حال یک مسیول اظهار ناراحتی کرده؟؟ البته میدونم که نشون نمیدی!!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین