شگفتی سازی ممدانی، آغازگر روند پیروزی دموکرات ها در انتخابات ۲۰۲۸

زهران ممدانی متولد ۱۳۷۰ شمسی ۳۴ ساله، مسلمان شیعه، مهاجری که ۷ سالگی به همراه خانواده در نیویورک ساکن می شود. امروز سکان مهمترین ایالات آمریکا را به دست گرفت.

خبرآنلاین - پیروزی زهران ممدانی در نیویورک، بخشی از یک پیروزی بزرگتر دموکرات ها در انتخابات روز ۴ نوامبر ۲۰۲۵ بود. دموکرات ها در این روز در چند انتخابات مهم به پیروزی رسیدند؛ ابتدا در نیویورک و سپس چند فرمانداری مهم در ایالات نیوجرسی و ویرجینیا و همچنین انتخابات کالیفرنیا و ...

این انتخابات نشان دهنده چند چیز مهم است:

در درجه اول نشان دهنده این است که مردمی که در آن ایالت زندگی می کردند خیلی از عملکرد دونالد ترامپ رضایت نداشتند، آنچنان که انتخابات چهارم نوامبر همزمان با یکسالگی پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود. این اتفاق نشان دهنده یک محک نسبی نیز برای آقای ترامپ بود. بخصوص در نیویورک، آنچنان که ترامپ تمام نیرو و اعتبار سیاسی خود را به میدان آورد، تا آنجا که خود جمهوریخواه ها درخواست کردند که به نامزد جمهوریخواه ها رأی ندهند و بجای آن به نامزد مستقل رأی بدهند تا ممدانی رأی نیاورد. همچنین که در این انتخابات، برادر جی دی ونس، معاون ترامپ نیز حاضر بود اما رأی نیاورد.

این اتفاقات نشان دهنده این است که مردمی که در انتخابات شرکت کردند چندان از عملکرد دونالد ترامپ رضایت نداشتند.

پیروزی ممدانی از چند جهت حائز اهمیت بود؛

اول: یک سوسیالیست در شهری که قلب تپنده نظام سرمایه داری است، پیروز شد.

دوم: یک مسلمان در بزرگترین شهر یهودی نشین خارج از اسرائیل به پیروزی رسید.

سوم: ممدانی یک چهره ضد نتانیاهو است و در شهری به پیروزی رسید که مقر سازمان ملل متحد است. این اتفاق به این دلیل مهم است که ممدانی از قبل وعده داده بود که اگر نتانیاهو وارد این شهر شود، فورا او را دستگیر خواهد کرد.

بنابراین از این سه جهت پیروزی ممدانی بسیار اهمیت داشت، البته این اهمیت در سطح شهری است.

اما به لحاظ ملی، این پیروزی نشان دهنده این بود که شانس جریان چپ حزب دموکرات برای کسب هدایتگری حزب جمهوریخواه رو به افزایش است. بعد از انتخابات سال ۲۰۲۴ که یک شکست سنگین شامل حال دموکرات شد، یک مناقشه ای میان دو جریان دارای نفوذ در حزب بوجود آمد.

جریان مرکز گراها تاکید کردند که صحبت های افراطی چپ گراها باعث شکست شد و چپ گراها نیز می گفتند که این شکست از بی عملی جریان میانه بود. درحال حاضر جریان چپ یا سوسیالیست ها به یک پیروزی شگرف دست پیدا کرده اند و این اتفاق می تواند آینده حزب دموکرات را به سمت حزب چپ گرا ببرد. 

درحال حاضر شکاف ایدئولوژیک آمریکا روز به روز بیشتر خواهد شد و کم کم از سر طیف به سمت چپ منتقل خواهد شد، یعنی جریانه میانه روها در درون هردو حزب به سمت حاشیه خواهند رفت. آمریکا درحال افراطی شدن از سر هردو طیف است.

همچنین که این انتخابات یک انرژی مضائفی به دموکرات ها وارد کرده تا برای پیروزی در انتخابات میان دوره ای ۲۰۲۶ اقدام کنند که این اتفاق یک مقدمه ای برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۸ است. البته که دونالد ترامپ نیز دائما نسبت به این اتفاق هشدار می دهد که اگر تعطیلی دولت پایان پیدا نکند، شکست جمهوری‌خواه ها در انتخابات ۲۰۲۶ محتمل خواهد بود. جمهوری‌خواهان از این اتفاق نگران اند، آنچنان که محبوبیت دونالد ترامپ نیز روز به روز درحال کاهش است. بسیاری از مردم غذا ندارند، تورم درحال افزایش است و این اتفاقات باعث ایجاد مشکل برای حزب حاکم شده است.

البته که چون ممدانی متولد خاک آمریکا نیست، نمی تواند نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بشود. ولی تفکر، ایده و روش عمل او می تواند الگویی بشود برای حزب دموکرات، آنچنان که شخص باراک اوباما اعلام آمادگی برای مشاوره دادن به ممدانی شده است. درکل سبک تفکر و ایده ممدانی باعث شده تا حزب دموکرات در انتخابات پیش رو متحد شوند.

جامعه آمریکایی به سمت افراط رفته است. افراط ترامپ، افراط ممدانی را ایجاد کرده است. کمترین اتفاق حاصل از این افراط این است که ترامپ کمک های فدرال به نیویورک را قطع خواهد کرد. درست است که رقم این کمک تاثیر چندان زیادی ندارد، اما دونالد ترامپ در جایگاه رییس کشور و فدرال است و ممدانی تنها شهردار نیویورک است.

از این به بعد دعوای ترامپ و ممدانی دیگر شخصی نیست، دعوا میان جریان راست و چپ است.

از روز های گذشته خیلی از افراد تند راست، به مسلمان بودن ممدانی تاکید کرده اند و می گویند نیویورک  با این انتخاب سقوط خواهد کرد. راست ها در مورد آینده آمریکا نگران هستند و می گویند که اگر در انتخابات از این افراد شکست بخوریم، کل کشور را از دست خواهیم داد. در نتیجه، این اقدامات، جنگ برای بقا است.

طرف مقابل نیز به همین صورت است. آنها نیز فکر می کنند که اگر در مقابل سرمایه داران، فساد و ابر سرمایه داران نیاستند، آمریکا را از دست خواهند داد.

بنابراین درحال حاضر در آمریکا، دعوا بر سر ایدئولوژی و بقاست. این دعوا بر سر ایدئولوژی حاکم بر آینده آمریکا است.

*تحلیل گر مسائل آمریکا

۲۱۹

کد خبر 2138711

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین