در میان جدول پرفروش‌ترین کتاب‌ها و آثار موسیقایی نیمه اول اردیبهشت در تهران، نام آثاری از «هوشنگ مرادی کرمانی، منوچهر احترامی، سیدمهدی شجاعی، همایون شجریان، علیرضا قربانی، کیهان کلهر، و...» دیده می‌شود.

محسن حدادی- اردیبهشت را می توان فصل خرید فرهنگی مردم ایران دانست؛ برپایی نمایشگاه کتاب که البته محصولات فرهنگی دیگری نیز به صورت رومیزی و زیرمیزی در آن عرضه می شود، گواه این مدعاست آن هم همراه با رقم بالای گردش مالی غرفه داران نمایشگاهی. با این حال و به نظر کارشناسان فرهنگی، افزایش سرانه مطالعه و یا خرید کتاب نباید منحصر و محدود به 10 روز نمایشگاه بین المللی در تهران شود شاید به همین خاطر نمایشگاه های استانی به صورت فصلی در نقاط مختلف کشور برپا می شود که البته هرگز توفیق نمایشگاه کتاب تهران را به خود ندیده است.

به همین دلیل، برپایی نمایشگاه های کتاب به صورت دائمی _ به صورت فصلی و با مدت بیشتر از 10 روز _ شاید هم عطش این دهه را کم کند که «خرید مردم» اغلب فدای سرعت گشت و گذار در بین همه غرفه ها می شود و هم عادت به خرید کتاب و البته متعاقبا مطالعه را به یک رفتار دائم و نه یک دهه در سال، تبدیل می کند.

 

تاکید چند سال اخیر رهبر انقلاب در خصوص راه اندازی فروشگاه های زنجیره ای نیز شاهدی است بر این احساس نیاز دائمی به کتاب مانند بسیاری دیگر از  مایحتاج زندگی. به عبارتی تا زمانی که به «کتاب» و سایر محصولات فرهنگی نگاه خرید لوکس و یا کالای روشنفکری وجود داشته باشد، فضای فرهنگی کشور همین است که الان هست! نزاع بر سر میزان مطالعه و شمارگان کتاب و سنگین شدن کفه ترجمه و...

 

 فروشگاه های «شهر کتاب» که به نوعی بخشی از دغدغه های رهبر انقلاب در خصوص فروشگاه های زنجیره ای را هم تامین کرده است، مینیاتوری از نمایشگاه دائمی کتاب و محصولات فرهنگی است؛ به طوری که آمار‌ها نشان می‌دهد بیش از ۵۰ درصد تهرانی‌ها و اهالی شهرستان‌های دارای شهرکتاب حداقل یک بار به یکی از ۶۰ فروشگاه زنجیره‌ای «شهرکتاب» سر زده‌اند و این به معنای درک احساس نیاز به کتاب و رجوع به مرکزی برای گشت و گذار و خرید آن است؛ اتفاقی که در شهر کتاب با توجه به عرضه حجم بالا و متعدد و متنوعی از محصولات فرهنگی رخ داده است؛ با این حال افتتاح شهرکتاب مرکزی (خیابان شریعتی، بالا‌تر ازخیابان مطهری، نبش کوچه کلاته، شماره ۲۴۷)  برای تهرانی ها یک اتفاق ویژه تر محسوب می شد چرا که در این فروشگاه علاوه بر معماری زیباتر، فضای بهتر و تنوع محصولات فرهنگی، آرزوی خرید «خانوادگی» در حوزه فرهنگ نیز محقق شده است؛ بخش ویژه کودک و نوجوان در کنار تقسیم بندی مناسب حوزه های مختلف نشر همراه با برخی نیازهای تاریخی - فرهنگی و فانتزی در کنار ارائه محصولاتی چون تازه های موسیقی و مطبوعات و فیلم. همچنین عرضه کتاب نفیس، نوشت افزار، هدایای ویژه، کتب خارجی و مرجع، صنایع دستی در کنار یک کافه کوچک برای استراحت و مطالعه همزمان، ضرورت گسترش چنین فروشگاه هایی را در سراسر کشور و همچنین تقویت فروشگاه های موجود بوسیله نهادهای متولی با توجه به تاکیدات مکرر رهبر انقلاب بیش از پیش نمایان می کند. استقبال خوب از این نوع فروشگاه ها در تهران و سایر شهرستان ها نیز مهر تاییدی بر تقاضا برای گسترش و تقویت این «نگاه فرهنگی» است؛ لیست پرفروش ترین آثار فرهنگی موجود در شهر کتاب مرکزی (نیمه اول اردیبهشت91) که سایت اطلاع رسانی این مرکز آن را منتشر کرده در ادامه آمده است.

 

ساکنان تهران برای تهیه این آثار فرهنگی(در صورت موجود بودن در بازار) کافیست با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و آن را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. سایر هموطنان نیز با پرداخت هزینه پستی می توانند این آثار را تلفنی سفارش بدهند.

 

 

ساکنان تهران برای تهیه این آثار فرهنگی(در صورت موجود بودن در بازار) کافیست با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و آن را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. سایر هموطنان نیز با پرداخت هزینه پستی می توانند این آثار را تلفنی سفارش بدهند.

 

 6060

کد خبر 214139

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۲۱:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۸
    12 27
    امار فروش محسن چاووشی بیش از اینها بود مطمئنی پرفروشترینهاست
    • بدون نام IR ۲۲:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۸
      14 10
      بله بدون شک چاوشی پرفروش ترین آلبوم پاپ رو داشته. اما این جدای از موسیقی پاپ هست