ویتکاف از پیشرفت مذاکرات خبر داد؛ صلح نزدیک است

نماینده ویژه آمریکا گفت که هیات‌های آمریکایی و اوکراین در طول مذاکرات در برلین پایتخت آلمان، به «پیشرفت زیادی» دست یافتند.

به گزارش خبرآنلاین، از خبرگزاری تاس، استیو ویتکاف روز یکشنبه در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: نمایندگان در مورد طرح ۲۰ ماده‌ای صلح، دستور کارهای اقتصادی و موارد دیگر، بحث‌های گسترده ای انجام دادند. پیشرفت زیادی حاصل شد و آنها فردا صبح (دوشنبه) دوباره ملاقات خواهند کرد.

بنا بر گزارش ایرنا، مذاکرات آمریکا و اوکراین در مورد پایان جنگ جاری در اوکراین، روز یکشنبه در دفتر صدراعظم فدرال در برلین برگزار شد.

استیو ویتکاف و جرد کوشنر داماد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به عنوان نمایندگان آمریکا در این دیدار شرکت کردند.

از سوی دیگر رستم عمروف دبیر شورای امنیت و آندری گناتوف رئیس ستاد کل ارتش اوکراین نمایندگان اوکراین در این گفت وگوها بودند.

فردریش مرتس صدراعظم آلمان پس از یک سخنرانی کوتاه، اتاق جلسه را ترک کرد.

 این درحالیست که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین روز یکشنبه برای مذاکرات فشرده در مورد یک آتش‌بس احتمالی و چارچوب صلح وارد آلمان شد.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی نوشت: ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین اعلام کرده که کی‌یف آماده است از مطالبه دیرینه خود برای عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) صرف‌نظر کند؛ مشروط به آنکه در ازای آن، تضمین‌های امنیتی مشخصی از سوی متحدان غربی از جمله ایالات متحده، دریافت کند.

رئیس‌جمهوری اوکراین روز شنبه نیز گفته بود مقام‌های این کشور در تلاش هستند تا صلحی شرافتمندانه برای اوکراین تضمین شود و بالاتر از همه، تضمینی به دست آید که روسیه برای سومین بار به اوکراین بازنگردد.

روسیه در سال ۲۰۱۴ (۱۳۹۳ خورشیدی)، شبه‌جزیره کریمه در جنوب اوکراین را به خاک خود ملحق و هم‌زمان از جدایی‌طلبان طرفدار کرملین در مناطق شرقی اوکراین حمایت کرد. شروع عملیات ویژه روسیه در شرق اوکراین نیز در فوریه ۲۰۲۲ (بهمن ۱۴۰۰) آغاز شد.

مسکو، گسترش ناتو به شرق و نزدیک شدن به مرزهای خود را یکی از دلایل اصلی شروع عملیات ویژه در اوکراین اعلام کرد.

315

کد مطلب 2156187

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین