۰ نفر
۵ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۵
تئاتر، صرفا برای تفریح نیست

مشاور عالی دبیر چهل و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر و داور بخش نمایش‌های صحنه‌ای معتقد است تئاتر صرفا برای تفریح و وقت‌گذرانی نیست.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از ایران تئاتر حسین مسافرآستانه با پیشینه داوری پنج دوره جشنواره تئاتر فجر، در حاشیه نخستین روز از برگزاری چهل و چهارمین جشنواره تئاتر فجر گفت: «امسال اجراهای خوبی از شهرستان به جشنواره رسیده‌اند، امیدوارم  بتوانم این اجراهای خوب را ببینم. جشنواره هم طبق روال خود شروع شده است  و توانسته‌ام یک نمایش را ببینم. امیدوارم عموم کارهای شهرستانی را ببینم.» 

او افزود: جشنواره تئاتر فجر، در واقع نشات گرفته از فعالیت سالانه تئاتر در سراسر کشور است. در دوره‌های گذشته، اکثر گروه‌های شرکت‌کننده از تهران بودند و تعداد خاصی از مراکز استان‌ها در تئاتر فعال بودند. تئاتر شهرستان‌ها اکنون فعالیت قابل توجهی پیدا کرده است.

مشاور عالی دبیر جشنواره تئاتر فجر گفت: «تئاتر، نه فقط در مراکز استان‌ها که در بسیاری از شهرستان‌های کوچک هم فعال شده است و گروه‌های مختلف هر سال تولید تئاتر دارند. این رویداد هم به عنوان فعالیت‌های یک ساله این عزیزان شکل گرفته است و برگزیدگان آنها در جشنواره حضور پیدا کرده‌اند.» 

وی افزود: «اگر بخواهیم به بهترین‌های تئاتر نگاه کنیم، اکثرا از دل جشنواره تئاتر فجر بیرون آمده‌اند. حرفه‌ای‌ترین گروه‌ها چه در تهران و چه در شهرستان‌ها، از دل این رویداد شناخته شده‌اند و مورد توجه قرار گرفته‌اند. قطعا آینده‌داران تئاتر ایران از دل این رویداد بیرون می‌آیند و امیدوارم سال‌های آتی، گروه‌ها بتوانند خودشان را بشناسانند و در پیکره این عرصه خودنمایی کنند.» 

داور جشنواره بخش صحنه‌ای، تصریح کرد: «رسالت واقعی تئاتر، ارتقای آگاهی و ایجاد امید و زندگی برای خود جامعه تئاتری و مخاطبان تئاتر در هر جای کشور است. طبعا اجراهای مختلف در راستای این رسالت فعالیت دارند و به همین دلیل، کار سختی پیش روی گروه‌های تئاتری قرار دارد؛ چراکه کارشان اندیشه‌ورزی است و برای تحقق این مهم باید به مسائل اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و مبتلابه زندگی توجه و در این زمینه عمیقا مطالعه کنند تا بتواند موضوعاتی را متناسب با این موارد در قالب درام و زندگی به نمایش بگذارند.» 

مسافرآستانه اظهار داشت: «وقتی تئاتر می‌بینیم، به بخشی از وجودمان پی می‌بریم. تئاتر، مانند آیینه است و فشرده زندگی را به شکل درام نشان می‌دهد تا ما را به خودمان بازشناساند و به شناخت مجدد خودمان روی بیاوریم و این رسالت بزرگ، کار تئاتر را سخت می‌کند.» 

این هنرمند در پایان، تاکید کرد: تئاتر صرفا برای تفریح و وقت‌گذرانی نیست، اگر چه همین سرگرم شدن بخش کوچکی از پیکره تئاتر را به خودش اختصاص می‌دهد.

59243

کد مطلب 2172975

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 9 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین