«یک قوری پر از قور» برگزیده‌ای از دوره دهم جشنواره شعر فجر

کتاب شعر «یک قوری پر از قور» سروده مریم هاشم‌پور، برگزیده مشترک بخش شعر کودک و نوجوان در دهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر بود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، در ادامه معرفی منتخبان جشنواره بین‌المللی شعر فجر «یک قوری پر از قور» از مریم هاشم‌پور را مرور می‌کنیم که در دهمین دوره به عنوان برگزیده مشترک بخش شعر کودک و نوجوان شناخته شد.

مریم هاشم‌پور (متولد ۱۳۵۷) از شاعران پرکار حوزه کودک و نوجوان است که فعالیت حرفه‌ای خود را از سال ۱۳۸۴ آغاز کرد.

او که دانش‌آموخته زبان و ادبیات فارسی است، به‌جز برگزیده شدن در ادواری از جشنواره بین‌المللی شعر فجر، موفق به دریافت جوایز معتبری همچون جایزه کتاب فصل و جایزه ادبی پروین نیز شده است. از جمله دیگر آثار او می‌توان به «بازی، بازی، نوازش»، «وای اگر دم داشتم!»، «من بدو، پنگوئن بدو»، «گاز بی گاز»، «لالایی‌های بابایی»، «حرف کلاغه راسته» و «بفرما آب انار» اشاره کرد که نشان از تنوع موضوعی و تداوم خلق اثر برای مخاطبان کودک و نوجوانش دارد.

کتاب شعر «یک قوری پر از قور» شامل ۱۵ ترانه برای گروه سنی «ب» (۶ تا ۹ سال) است که با تصویرگری مانلی منوچهری توسط انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است. درون‌مایه اصلی این ترانه‌ها موضوعات روزمره و ملموس زندگی کودکان مانند خرید، آشپزی، رفتن به مدرسه و بازی است.

گویا شاعر با انتخاب این سوژه‌ها کوشیده است با بهره‌گیری از اشیای آشنا در زندگی کودک برای باورپذیرتر کردن فضا و شکوفایی تخیل، ارتباط ذهنی و عاطفی سریع‌تری با مخاطب خود برقرار کند و او را به دنیای شعر جذب کند. آشناسازی کودکان با رنگ‌های مختلف نیز از دیگر وجوه آموزشی غیرمستقیم این مجموعه ذکر شده و شعرها نیز افزون بر جنبه سرگرمی و لذت‌بخشی با دقت در انتخاب واژگان مناسب سن مخاطب سروده شده‌اند.

از عناوین ترانه‌های این مجموعه می‌توان به «چراغ روشن»، «بستنی برفی»، «چتر و آنتن»، «خواب برفی»، «آتش»، «دعای دکمه»، «آشپزی بابا» و «یک قوری پر از قور» و… اشاره کرد.

در شعر «یکشنبه ما جمعه شد» می‌خوانیم:

با قار و قار یک کلاغ

از جا پریدم صبح زود

به به چه صبحی، برف هم

از آسمان بریده بود

پرواز کردم تا حیاط

پاروی من یک بیل بود

می‌خواستم بازی کنم

چون مدرسه تعطیل بود

یک کوه برفی ساختم

سر خوردم از بالای آن

یکشنبه ما جمعه شد

خیلی تو خوبی…آسمان!

این کتاب نخستین بار در سال ۱۳۹۳ در ۳۶ صفحه تمام رنگی توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شمارگان ۱۵ هزار نسخه منتشر شد و تاکنون سه بار تجدید چاپ شده است.

243

کد مطلب 2174025

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین