اعلام پایان موفقیت‌آمیز ماموریت هایزر در ایران؛ ۱۸ بهمن ۵۷

مقام‌های وزارت دفاع آمریکا فاش کردند که ژنرال هایزر خاک ایران را ترک گفته است. به اظهار منابع آمریکایی او ماموریت داشت، در طول اقامت خود در ایران فرماندهان ارتش را از دست زدن به کودتا باز دارد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین در روزهای پرالتهاب بهمن ۱۳۵۷، هم‌زمان با قرارگیری نظم سیاسی پیشین در آستانه فروپاشی و اوج‌گیری انقلاب، تحرکات پشت‌پرده قدرت‌های خارجی نیز به ‌طور جدی ادامه داشت. خبر منتشرشده در روزنامه اطلاعات به تاریخ ۱۸ بهمن ۵۷، به یکی از مهم‌ترین این تحرکات می‌پردازد: پایان مأموریت و خروج ژنرال رابرت هایزر، مقام ارشد نظامی آمریکا، از ایران.

این گزارش که به نقل از مقام‌های رسمی ایالات متحده منتشر شده، نشان می‌دهد مأموریت هایزر فراتر از آن‌چه به‌طور رسمی اعلام می‌شد، ناظر بر مهار ارتش ایران، جلوگیری از کودتا و حفظ حمایت نظامیان از دولت شاپور بختیار بوده است.

***

واشنگتن – خبرگزاری‌ها – مقام‌های وزارت دفاع آمریکا فاش کردند که ژنرال هایزر خاک ایران را ترک گفته است. به اظهار منابع آمریکایی او ماموریت داشت، در طول اقامت خود در ایران فرماندهان ارتش را از دست زدن به کودتا باز دارد.

به گفته این مقام‌ها، هایزر ماموریت خود را با موفقیت محدود به پایان رسانده و پس از بازگشت به آمریکا جیمی کارتر و سایر رهبران دولت آمریکا را در جریان اقدام‌های خود قرار داده و سپس به اروپا بازگشته است.

وی معاون فرمانده نیروهای آمریکا در اروپا است به گفته بعضی مقام‌ها علت ترک ایران به وسیله هایزر آن بود که اقامت وی به احساسات ضد آمریکایی در ایران دامن می‌زد.

در آمریکا رسما اعلام شده بود که سفر هایزر با تلاش‌های آمریکا در مورد مسئله وجود سلاح‌های پیشرفته آمریکایی موجود در ایران بستگی داشته است، اما مقام‌های نزدیک به دولت آمریکا می‌گویند ماموریت اصلی هایزر آن بود که بکوشد ارتشیان را ترغیب به کنار ماندن از آشوب‌های سیاسی نماید.

اعلام پایان موفقیت‌آمیز ماموریت هایزر در ایران؛ ۱۸ بهمن ۵۷

هادینگ کارتر سخن‌گوی وزارت امور خارجه آمریکا که پایان ماموریت هایزر در ایران را علام کرده است، گفته است: «ماموریت هایزر آن بوده است که با مقام‌های نظامی ایران درباره روابط نظامی دو کشور و فروش اسلحه گفت‌وگو کرده و نیز در مورد حمایت آمریکا از قانون اساسی و دولت بختیار با آنان مشورت نماید و امیدوار باشند که نظامیان ایران نیز از بختیار حمایت کنند.»

هادینگ کارتر گفته است: «هایزر بعضی مسائل ناشی از وضع سیاسی و اقتصادی ایران را مورد بحث قرار داده و نتیجه آن کاملا رضایت‌بخش بوده است.»

وقتی از هادینگ کارتر پرسیده شد: «آیا دولت آمریکا از استقرار ارتشیان ایران در پادگان‌ها راضی است؟» او جواب داد: «کاملا این‌طور است. هیچ دلیلی نمی‌بینم که غیر از این باشد.»

هادینگ کارتر گفت: «حقیقت آن است که ارتش ایران از قانون اساسی حمایت می‌کند و این حقیقت را دولت بختیار به طور خصوصی و عمومی بارها اعلام کرده است.»

هادینگ کارتر در ضمن گفت: «آمریکا از دولت بختیار در برابر آیت‌الله خمینی که اعلام حکومت اسلامی کرده است پشتیبانی می‌کند» و گفت: «ما دولت بختیار را دولت ایران می‌شناسیم» و ادامه داد: «ما به روابط خود با این دولت ادامه داده و خواهیم داد.»

۲۵۹

کد مطلب 2179037

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین