وزیر پیشین انرژی اوکراین به پولشویی متهم شد

با افشای برگ جدیدی از پرونده فساد در اوکراین، وزیر پیشین انرژی این کشور به پولشویی و مشارکت در یک گروه مجرمانه متهم شد.

 دفتر ملی مبارزه با فساد اوکراین (NABU) اعلام کرد: هرمان هالوشچنکو در چارچوب بزرگ‌ترین رسوایی فساد این کشور به اتهام پول‌شویی و مشارکت در یک گروه مجرمانه متهم شده است؛ وی روز گذشته (یکشنبه) هنگام تلاش برای خروج از اوکراین بازداشت شد.

بنابر روایت ایرنا، هالوشچنکو از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ وزیر انرژی بود و در ژوئیه ۲۰۲۵( تیر و مرداد ۱۴۰۴) به‌عنوان وزیر دادگستری منصوب شد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که هالوشچنکو در چارچوب پرونده مربوط به شرکت دولتی انرژی هسته‌ای «انرگو اتم» (Energoatom) تحت تحقیقات قضائی قرار داشت. این پرونده، هشت مظنون دیگر نیز دارد؛ سردسته این حلقه تیمور میندیچ از نزدیکان ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین معرفی شده است.

اداره مبارزه با فساد اوکراین (NABU) در تاریخ ۱۰ نوامبر (۱۹ آبان) از کشف یک شبکه پول‌شویی در بخش انرژی این کشور خبر داد و اعلام کرد: حدود ۱۰۰ میلیون دلار از طریق این شبکه پولشویی، جابه‌جا شده است.

اعضای این شبکه از طریق یک دفتر پشتیبان در کی‌یف، مبالغ غیرقانونی را پولشویی کرده و در ازای آن درصد مشخصی از آن مبالغ را دریافت می‌کردند.

اعضای این گروه از قراردادهای شرکت دولتی «انرگو اتم» (که تنها نهاد دولتی مسئول بهره‌برداری، نگهداری و توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای در اوکراین است و نقش کلیدی در تأمین برق اوکراین را برعهده دارد)، سودهای غیرقانونی دریافت کرده و این مبالغ را از طریق یک دفتر پشتیبان در کی‌یف پولشویی کرده‌اند.

نهادهای مبارزه با فساد در اوکراین چندین نفر را به سازماندهی یک طرح اختلاس به ارزش حدود ۱۰۰ میلیون دلار در بخش انرژی متهم کردند.

مدیران ارشد شرکت ملی انرژی اتمی اوکراین (انرگو اتم) از جمله متهمان این پرونده هستند.

۲۱۹

کد مطلب 2182975

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین